Containerflytt och goda gärningar

Nu har alla hyrcontainrarna till slut åkt, de två små som var kvar åkte i måndags morse och den sista stora åkte i tisdags morse.
Det är inte klokt vad skickliga de är på att styra den stora kranen. Vi har visserligen varit med om ett par skräckexempel också, men på det företaget vi har anlitat de sista gångerna är de jätteduktiga allihop.

Här åker en av de små:




och här åker den stora:



När vi satt här i godan ro mellan kunderna i onsdags kom det plötsligt en polisbil som stannade till precis utanför och släppte av en kille. Tja, tänkte vi det är väl någon som har fått sova ruset av sig i en cell inatt. Men så var det inte.
Efter en liten stund kom han in till oss och berättade att han hade gått på E4:an och försökt lifta (och det fick man ju inte göra), för han behövde ta sig till Stockholm där han eventuellt hade ett jobb på gång.

Han fick låna telefon av oss men fick inte tag i någon, så därför skickade vi bort honom till en lastbilscentral i närheten där han kunde höra om någon skulle köra till Stockholm, och ifall han kunde få följa med.
Någon stund senare kom han tillbaka och sa att där var en chaffis som hade sagt åt honom att komma tillbaka senare på kvällen då han skulle köra.
Eftersom vi har gott om möbler så fick han sitta hos oss och vänta tills det var dags att gå tillbaka.
Vi satt ju då snackade lite emellanåt och han berättade hur han hade sagt upp sig från sitt förra jobb för att kunna flytta med flickvännen när hon skulle plugga, och halvt om halvt blivit lovad ett jobb som inte blev av, och därför nu satt i klistret.

När klockan närmade sig kväll sa han tack och adjö och knallade tillbaka till lastbilscentralen, och vi fortsatte med vårt här.
Jag skickade bort Thomas att handla lite till middagen, grillad kyckling med ris och currysås (mums!), och efter en liten stund dök killen upp igen. Då hade chaffisen aldrig dykt upp och chefen därborta förklarade att där skulle inte alls gå några bilar till Stockholm nu! Typiskt eller vadå?

Därför blev det så att han fick stanna och äta middag med oss och övernatta i en av våra containrar, och nästa dag (läs idag) körde Thomas in honom till stationen och satte honom på en buss till Stockholm.

Han har nu lovat att höra av sig och berätta hur det gick, genom att lämna en kommentar här, så vi väntar med spänning på detta.

Kommer ni ihåg Ernie Ödla som jag berättat om någon gång som bor här hos oss?
Nu har han tydligen skaffat sig en tjej också (eller kanske det är tvärtom):



Sen sprang jag även på en annan mycket vacker liten krabat. Tyvärr är det inte detsamma att se på bild men den var riktigt fin, härliga färger och riktigt luden. Tänk vad moder natur kan åstadkomma !




Kommentarer
Postat av: kollegan

Jag vill också träffa er när jag är i knipa!!!

2009-08-21 @ 14:23:22
Postat av: Kesoneso

Inga problem, det går bra att komma upp hit precis när du vill så ska du få övernatta i en av våra containrar! :o)



Är du riktigt snäll kan du även få åka med mig upp när jag kör, så slipper du lifta hit också....



hihi

2009-08-21 @ 18:22:43
URL: http://kesoneso.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0