Renovering pågår

Stora förändringar är på gång hemma hos oss. Som de flesta av er vet så är ju vårt ställe inte i bästa skick om man säger så, utan det var ju vid köpet ett renoveringsobjekt som mäklarna så gärna kallar det. "Något för den händige". Och det vet vi ju alla vad det betyder. Just det, man väntar bara på att allt ska rasa ihop i nästa Gudrunstorm.

Vi har nu snart bott här i två år och har försökt fixat till något när där har varit möjlighet. Allra först fick vi städa ur överallt, där fanns gammalt skit i alla bemärkelser sen flera år tillbaka.   
T. ex. i de så kallade garagen låg där gamla fodersäckar, brädor, plankor, utslängda gamla möbler, spisar m.m. som räckte i stort sett ända upp i taket.

I stallet hade där varit grisar och där var inte utmockat efter dem, så det hade ju stelnat så det var hårt som betong. Jag fick använda en hacka (ni vet sådan där som guldgrävarna hade) för att få det att lossna.



Efter mycket blod svett och tårar hade jag fått det såpass utmockat så att jag kunde köra igång högtryckstvätten, och till slut kunde man faktiskt se golvet....



När städningen överallt var färdig började vi med en del renovering. Först började vi med att få klätt om det vi kallar drängalängan. Det är den byggnaden som har ett litet rum där drängen antagligen har bott en gång i tiden (numera fungerar det som sadelkammare åt mig och ett litet förråd). Det är samma hus som garagen också fanns i.



Det behövde nog fixas till va?
Nå, det gjorde vi  i alla fall. Först tänkte vi ju att den behöver kläs om och snyggas till, men det visade sig att den var rutten ända in i stommen så alla reglar och bjälkar m.m. fick också bytas ut. Också gjorde vi om garagen till en stor carport istället.



Framsidan fick vänta för den var inte i lika dåligt skick.
Som ni även ser på bilderna har vi haft en grävare här och fixat i ordning gårdsplanen för den bestod mest av gräs som på vintern bara blev dynga.

Nu är då renoveringen igång på nytt och denna gången är det stallbyggnaden. Så här såg den ut innan:



Nu börjar den i alla fall se betydligt bättre ut. Vi har byggt till en extra port och fått klätt om hela framsidan. Bytat dörrarna, jag har äntligen fått en tvådelad dörr som jag alltid önskat mig i stallet !





Fin va ? Ja alltså den ska ju målas mer så den inte är så flammig.

Även gavlarna kläs om, den ena hade börjat ge sig utför så det var hög tid.

När vi nu ändå har en container här passade vi på att tömma uppe på loftet och riva den delen som är över själva stallet, för där var lika mycket skit som i resten av husen, men vi har inte vågat städa där för man trampar igenom golvet. Här ser man en liten del av det som fanns däruppe:



Så nu är det öppet hela vägen upp i taket i stallet, förutom bjälkarna, de får sitta kvar sålänge.


Kommentarer
Postat av: malin

FY VAD DUKTIGA NI HAR VARIT

2009-05-19 @ 22:37:07
URL: http://machopc.blogg.se/
Postat av: Kesoneso

Ja, visst har vi ?!

Okej, vi har fått lite hjälp dock.... :o)

2009-05-20 @ 09:16:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0