Födelsedags/Bröllopsresa dag 7

Tisdag 22 sept. 2009


Sista dagen på resan var ytterligare en dag som bara innebar bilkörning. Det var en ren transportsträcka för att komma hem.

Vi började bägge två få lite hemlängtan nu, därför var vi uppe redan vid sju.

Efter frukosten packade vi in i bilen och körde från Gasthof Muller:




Sträckan genom Tyskland körde vi denna gång enbart på autobahn, vilket innebar att Thomas fick leka av sig lite på de vägar där det är fri fart:



För vår del flöt det på ganska smärtfritt, men på ett ställe hade en lastbil vält, i andra färdriktningen, och låg på tväre över hela körbanan. Det sista vi hörde på radion var att det var 18 km kö i alla tre filerna, och det bara byggde på......
Vi var rätt glada att det inte var på vår sida.

När vi stannade för att tanka sista gången i Tyskland såg jag att vi hade fått ett stenskott i en av extralamporna (den mittersta).         (man mördar en o annan insekt när man håller närmre 200 km /h)




Men när jag tittade lite närmre såg jag att stenen låg kvar inne i lampan, och då visade det sig att det var inte alls någon sten....:



Det var en nöt! Vi hade fått ett nötskott!!

Snacka om att vi skrattade.

Vid 15-tiden, efter ca 7 timmars körning, var vi framme vid hamnen i Rostock och givetvis missade vi en båt med ca 20 minuter.
Nästa båt gick inte förrän klockan 17.00, vilket innebar ett par timmars väntan.

Så vi lutade sätena så långt bak det gick och lade oss för att slumra ett tag.

Till slut kom äntligen båten och vi kunde köra ombord.

Vi började med att äta middag som bestod av schnitzel med pommes och bearnaisesås (ser ni Anna o Anders, bearnaise är gott! hihi) som faktiskt var helt okej för att vara "snabbmat".





Denna båtresan var inte lika lång som den på vägen ner så efter lite rundvandring.....



..... var det dags att gå ner till bilen igen och köra vidare.

När vi körde igenom Danmark var den stora frågan om vi skulle satsa på att köra direkt hem, trots att det kunde bli ganska sent, eller övernatta i Danmark.

Det flöt dock på så smidigt så vi var i Helsingör något så när i tid och kom precis så vi kunde köra direkt ombord på en färja som låg inne.

Äntligen var vi hemma i Sverige igen.
Helsingborg i sikte:





Det var inte precis fullbelagt på färjan mellan Helsingör och Helsingborg vid denna tiden på kvällen. Förutom några lastbilar på undre däck var det bara några få bilar:



När klockan var runt 23.00 svängde vi till slut in på vår egen gårdsplan och var faktiskt ganska pigga med tanke på att vi varit uppe sedan sju på morgonen och kört ca 120 mil bara denna dagen.

Vi stupade dock ganska snabbt i säng ändå.

Allt som allt körde vi ganska exakt 300 mil hela resan igenom och med enbart en glödlampa som behövde bytas (vilket ju hade hänt i vilket fall som helst) och ett nötskott i extralampan, får jag säga att det gått väldigt bra och vi har haft en fantastisk resa som blir svår att slå!

Kommentarer
Postat av: Zingos Anna

Anna vet att bearnais är gott, om man slipper pulvervarianten dvs :-)

Förstår att Thomas hade buskul på autobahn :-)

2009-10-08 @ 07:12:39
Postat av: kollegan

NÖTSKOTT:)))))

2009-10-08 @ 18:03:01
Postat av: Anonym

Susanne Stort grattis och lycka till önskar din fd gamla chef.

2009-10-08 @ 20:39:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0