God Fortsättning till Alla

Ja, då var det ett nytt år! Ett nytt årtionde till och med, och vi får hoppas på ett bra sådant!

Jag har varit lite slarvig med att skriva vad som hänt här i juletid och nu har även nyår hunnit passera så det får väl bli en sammanfattning idag.

Som ni ju alla nog sett har ju tomten hittat på en massa här i år också, men det har faktiskt blivit lite annat julpynt också.

Givetvis har det blivit ett traditionsenligt pepparkakshus:




Och detta året har jag inte lämnat det ensamt med min bror så det står kvar orört på sin plats ett tag till !

Även krubban har kommit upp men den fick dock byta plats eftersom katternas julklapp tar så stor plats :o)



Flera gånger varje jul får jag höra från Thomas att tomten bor i Betlehem, och jodå, då har han varit där och lagt dit en tomte i krubban. Nytt för i år var även de tre vise tomtarna:




En annan grej som också är ganska nytt är julstaden, som jag började samla till i fjol. Tanken är att det ska komma något nytt varje år:



Detta året har det blivit ett av husen, mannen som sitter vid elden, mannen som åker i kärran, de fyra lyktstolparna, mannen med halmen, staketet med hunden mellan husen, fåren och strålkastarna som lyser på granarna. (Vet inte hur tydligt ni ser på bilden, annars får ni väl komma hit och titta.....).  :o)




Julafton firade vi hemma hos oss tillsammans med några ur närmsta släkten. Det var förutom jag och Thomas, min bror, mamma, moster, pappa och plastmamma.




God julmat är ju givetvis ett måste:



Tilläggas skall att jag är ju ingen vidare mästerkock, därför har alla hjälpts åt och tagit med lite mat.

Julgran år 2009, som faktiskt inte ramlat en enda gång, däremot har en och annan kula varit lockande och åkt ner men alla är hela än så länge:



Max ställer gladeligen (NOT!) upp och poserar!

Men när det är dags att öppna paketerna är allt förlåtet:







När vi haft vår julklappsöppning var det dags för Tompa, eller jag menar tomten, att gå bort till grannarna och dela ut paket.
Visst är han stilig ?




Eftersom vi har alla våra djur att tänka på, vill vi alltid vara hemma över nyår, då några av dem blir ganska rädda.

Sampa och Lurvas brydde sig inte särskilt mycket förr, men för tre-fyra år sedan var det ett par korkade ungdomar som sköt raketer längs vägen där vi bodde innan, och några av dem gick rakt in i hagen till dem.

Jag kan ju säga att de fick en utskällning som heter duga av oss och de har inte gjort om det fler gånger. Tack och lov blev ingen av dem träffade men efter det har de varit ganska mycket mer oroliga vid nyår. (Konstigt va?)

Men räddast ändå är nog ändå Max. Han är ganska rejält skotträdd. En gång när jägarna sköt i närheten och Thomas precis satt sig i bilen för att köra, kröp Max in UNDER pedalerna och gömde sig (han är ganska stor för er som kanske inte vet det):




I fjol blev det att vi hade lite folk hemma och firade nyår med, men detta året valde vi att vara hemma själva i lugn o ro.

Vi åt lite god mat, tittade givetvis på Grevinnan och Betjänten, det är ett måste, och såg en film. Allt i lugnets tecken.

På dagen hade vi varit ute och flyttat runt på djuren och förberett så vi kunde ha alla inne över natten, för att slippa riskera att någon gick igenom stänget i panik.

Vid midnatt gick vi ut och tittade till djuren, allt verkade lugnt så vi passade på att "skjuta" iväg våra egna djurvänliga "raketer". Nämligen dessa lyktor som ni nog sett förut:







Även om det inte är raketer så är de väldigt trevliga och mysiga ändå.




Till slut är det bara en liten prick på himlen, innan de försvinner helt.

Detta året hade vi tur för ingen av våra närmsta grannar skjöt raketer utan vi kunde se lite på avstånd men inget som skrämde upp djuren något nämnvärt (utom Max då), så därför kunde vi gå in ganska snabbt igen. Det var ju inte precis någon sommarvärme........

Kommentarer
Postat av: Zingos Anna

först och främst; stackars Max (jultomte)! och sen; Stackars Max igen!(skotträdd) Fast han är faktiskt jättesöt som tomte.

2010-01-01 @ 15:33:05
Postat av: Zingos Anna (igen)

Anders och Zingo hälsar och önskar er ett kanonbra 2010!

2010-01-01 @ 15:34:41
Postat av: Kesoneso

Haha, ja han är inte så jätteglad över något av det som sagt.......



Vi hälsar detsamma tillbaka till er alla!

2010-01-01 @ 18:22:42
Postat av: kollegan

Gott Nytt År! Jag såg flera ljuslyktor gå till väders på nyårsafton! De är så fina, tänk om det kunde sprida sig och konkurrera raketerna som bara väsnas och förstör... Ska definitivt bidra med egna ljuslyktor nästa år!!! kram

2010-01-02 @ 15:36:06
Postat av: Kesoneso

Kollegan:



Tack detsamma!

Ja, de är mycket trevliga och fungerar precis lika bra till att fira det nya året tycker jag.

2010-01-02 @ 19:54:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0