Semester

2 1/2 vecka har vi haft ledigt nu, både jag och Thomas. Det började ju med utställningen som jag skrev om sist och därefter följde ett par dagar med lite tråkigt väder då vi bara vilade och slappade i soffan den mesta tiden. Annars har det faktiskt varit ganska händelserikt men på ett härligt sätt.
Eftersom Safir var så bråkig på utställningen så körde vi upp en dag och jobbade lite med honom, både lasttränade och tränstränade och han var jätteduktig. Thomas stod bakom och bara knuffade lite på honom de två första gångerna, och efter det gick han på själv med mig flera gånger.
Även tränset och bettet var han duktig med och accepterade snabbt.
 
 
 
 
Vi har även hunnit åka över till Danmark några dagar, där vi körde runt lite utan några direkta planer. Vi tog det lite som det kom och jag som älskar att tälta fick övertalat T till det. Å andra sidan fick T åka båt lite mellan öarna.
 
 
 
 
 
 

Vi avslutade dagarna i Danmark med att gå på Zoo i Köpenhamn och en av fördelarna med att göra det nu, var att många av djuren hade bebisar  :)
 
 
 
 
 
Man ser knappt den lille sötnosen för ränderna smälter in i varandra.
 
 Det allra bästa var dock deras isbjörnsanläggning. Man kunde dels se dem på land,
 
 
 
men man kunde även gå under marken och se dem i vattnet. Där var hade de byggt en glastunnel så att man gick igenom vattnet såhär:
 
 
 
 
Och vi hade sådan tur att en av isbjörnarna var på lekhumör precis när vi kom så vi fick en häftig upplevelse.
 
 
 
 
Isbjörnstassar är ganska stora på nära håll.......
 
 
 
och även rumpor :)
 
 
 
Alla djur var däremot inte på lekhumör, som denna till exempel.
 
 
 
 
Just denna dag var även Kalle Anka på turné på Zoo, och han hade givetvis med sig sin 313
 
 
 
Till slut har jag en tråkig nyhet att berätta.
Vår fina Herr Lilleman Get IX af Trälshult fick igår somna in. Ni som inte vet något om hur han kom till oss kan läsa HÄR.
Han har den sista tiden haft problem med sina ben/leder. Och efter provtagningar och undersökning hittades inga uppenbara fel, men ont hade han. Vi provade för ett tag sedan med att låta honom gå på smärtstillande och till en börjande såg det väldigt lovande ut. Han blev som ett barn igen och hoppade, sprang och skuttade. Men efter ett tag hjälpte medicinen inte lika bra längre och vi fick öka dosen. Till slut var han uppe på dubbel dos, men igår morse när T kom ut och skulle ge honom medicinen så ville han inte alls. Inte ens mat ville han ha och då tog vi snabbt beslutet och ringde och beställde avlivning.
Vi tvingade i honom en riktig dunderdos av medicinen så att han sina sista timmar fick vara helt smärtfri och såg så glad ut :)
 
 
 
 
Nu närmar det sig kväll och Thomas och jag ska strax köra uppåt, vi ska avsluta semestern med att imorgon åka ut till våra vänner som har sommarställe på en av öarna, och det brukar vara helmysigt.

Kommentarer
Postat av: Martin

Tråkigt att höra :/

2013-07-31 @ 02:34:42
Postat av: Maken

Här kommer en kommentar....

2013-08-09 @ 22:06:57
Postat av: Anna

Men åh lille geten! Mena han fick i alla fall några riktigt bra nåda-år :)

2013-08-19 @ 20:23:36
Postat av: Carina Nordahl

Lille man get blev min älskling när han fanns på Fredriksdal, jag kramade honom varje dag. När jag sedan fick höra att han skulle få komma till er så blev jag så lycklig över det, och har följt honom på er sida hela tiden. Han fick det bra hos er det syntes att han var glad. Det var ledsamt att läsa att han har fått somna in, men ni gav honom en lycklig tid. Tack för så underbara ni har varit mot honom. Älskade Lille man.

2013-09-01 @ 19:59:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0