Sommarvärme, fåglar och sång.

Nu är det minsann riktig sommarvärme ute. Jätteskönt är det men det är samtidigt jobbigt för man är ute i solen nästan hela tiden och jobbar. Så det gäller att dricka mycket, annars börjar det snurra faktiskt. Men det är ju tack vare det fina vädret som det går så bra för oss så jag hade inte tänkt att klaga för mycket.

Nu när jag var hemma i början av veckan lyckades jag få en halvbra bild på en av "våra" tranor. Det är ett par som kommer varje vår och höst och bor på åkern intill oss (vet ej om det är samma varje gång dock).
Jag har flera gånger försökt få till en bra bild men de är så grymt skygga av sig (med all rätt i och för sig), att det är näst intill omöjligt. Men denna gången lyckades jag ta en bild inifrån huset, genom fönstret.



Tyvärr är ju bilderna i minsta laget för att se ordentligt, allting ser ju så smått ut.
Jag försökte smyga utanför dörren för att få en bättre bild, men den blev bara såhär:



Lite svårt att se kanske, men den flyger lite till höger om mitten i höjd med grannens stenmur.
Nåja, jag får se om jag lyckas bättre någon annan gång. Det är ganska trevligt att ha tranor inpå knuten sådär, ända tills de sätter igång och trumpetar klockan 06.00 på morgonen. Det är inte tyst trumpetande kan jag säga.

För någon dag sedan var jag inne och läste på en arbetskamrats blogg, och där hade hon lagt ut en länk till youtube. Klippet är ifrån den engelska versionen av Idol eller talangjakten eller något (är inte så insatt i dokusåpor), och när jag hade tittat på det måste jag nästan hålla med henne om, som hon skrev, att man blir nästan lite tårögd, men framförallt som den kvinnliga domaren säger, snacka om "Wakeupcall" !

Följ länk nedan för att se vad jag menar om ni inte sett det redan.

susan boyle

Borta och hemma

Då var man hemma en sväng igen. Nog för att motorvägen börjar bli väääldigt tråkig att köra, men det är alltid lika skönt att få komma hem till stället och djuren och bara vara.
Kom hem i söndags kväll där jag blev mycket väl mottagen av två överlyckliga hundar, det är den enda gången Max gör en liten ansats att hoppa mot mig, när jag har varit borta sålänge och han ska pussa mig välkommen.

Vi har (som vanligt) haft en ganska intensiv helg, då vi mellan kunderna har försökt att göra färdigt till förtältet, så vi kan börja sitta ute nu när det börjar bli varmare. Sedan har vi fortfarande inte riktigt kommit i ordning med lagervarorna p.g.a. platsbrist, men vi hann med att fixa lite med det också, så nu börjar det likna något åtminstone. Fast det varar antagligen bara till på torsdag för då får vi en storleverans igen så då kommer vi väl antagligen få samma problem igen.  :o)



Sambon har varit uppe och klättrat på lastbilssläpet för att få en bra överblicksbild, men det är för stort område för att man ska få med allt, så det fick bli två bilder.



Sedan skulle han ta en bild på sig själv också, men han sa att det gick inte för han tycker ju inte om att vara med på bild. Men han var snabbare än skuggan så den kom med i alla fall.



Som alltid när någon av oss är hemma ska det ju uträttas en massa ärenden, så jag tänkte att det var lika bra att göra det direkt igår, så att jag sedan kan vara hemma och njuta resten av tiden innan jag ska upp igen.
Därför var jag runt och flängde överallt igår, hämtade möbler, var på banken m.m. Jag skulle även till däckfirman och byta till sommardäck på både bilen och släpen så den fick hänga på överallt också.

Fick dock en liten stund över innan jag skulle till däckfirman så jag passade på att köra inom och hälsa på "mina" barn och arbetskamrater på jobb. Det var jätteroligt att träffa dem igen och vissa av barnen hade hunnit förändras mycket på bara denna korta tiden.
Tyvärr hann jag inte träffa alla eftersom jag blev tvungen att köra, men jag vet att i alla fall en av er läser härinne ibland, så det hade varit roligt om du kan hälsa alla så gott från mig!

Nåväl, idag passar jag som sagt på att bara gå hemma och mysa med djuren och slappa, tyvärr är det dock inte lika fint väder idag som igår, men det har åtminstone spruckit upp någorlunda nu, fast det blåser lite småkallt fortfarande.

Det är så fint nu när blommorna börjar ta sig, det poppar upp oväntade blommor lite överallt här, både pärlhyacint



och påskliljor.



Penseerna som jag planterade sist jag var hemma har också blivit jättefina.





Oj, nu blev det visst mycket vårsnack denna gången också. Tja, vad kan säga, jag tycker våren är det absolut bästa på hela året (det gör ju heller inte den sämre att jag fyller år då, även om det är på gränsen till sommaren).

Nu ska jag gå och fixa något ätbart innan jag går ut och fortsätter umgås med mina djur.

Ömma fötter, mycket att göra och lite hemlängtan

Säga vad man vill men vi har faktiskt haft en mycket bra start på säsongen, hoppas bara att det håller i sig nu. Igår hade vi så mycket att göra så man hann knappt andas. Tur i alla fall att man har nära till jobb, så jag kan sova ända till 8.00 åtminstone.

Igår kom en fotograf i från tidningen också mitt i alltihop. De ska ha någon trädgårdsspecial snart och ville fotografera vårt hängmattestativ. Javisst, sa jag, det är alltid bra med gratisreklam ju. Och den är ju faktiskt väldigt snygg.



Tyvärr har han som grävde i vintras inte återställt efter sig ännu så det ser ju jättefult ut runt omkring, men vi får väl hoppas att fotografen från tidningen är duktig på att använda photoshop så det ser lite snyggare ut där.

Jag måste bara visa en av grodorna vi har i utställningen, den andra ser man lite i förra inlägget på bilden med träpaviljongen. Vi sprang på dem en dag när vi var ute för att handla lite arbetshandskar, och tyckte att de var så häftiga så vi var tvungna att köpa ett par stycken.



Det roliga är att många av kunderna frågar också om vi säljer sådana.  :o)

På söndag är det tänkt att jag ska få åka hem en runda och jag hoppas det går för nu börjar jag få lite hemlängtan och saknar djuren. Bara för det måste jag slänga in en bild på någon av dem också, för min egen skull.   :o)



Okej, en till.....



Hihi, just det. Sampa och Lurvas smet alltid bort och åt av solrosfröerna som fåglarna sprätt ner i vintras. Så fort vi skulle ta in eller ut dem sprang de bort dit en runda först.

Högtryck

Nu börjar det verkligen bli högtryck - i dubbel bemärkelse. Vädret har ju varit jättehärligt de senaste dagarna, idag var det visserligen jättekallt på morgonen/förmiddagen men sedan sprack det upp och nu är det varmt och skönt igen. Dock ryktas det om att det ska regna imorgon, så ikväll får vi nog ta in dynorna ikväll för säkerhets skull.

Högtryck har det även varit folkmässigt. Mycket spring har vi nu och folk har även börjat komma igång att handla ordentligt nu när solen tittat fram en massa. Det är jätteroligt, men samtidigt är det både tröttande, framförallt för fötterna, och stressigt. För folket kommer givetvis inte sådär lagom ett par kunder åt gången utan de kommer alltid i klumpar.

Brorsan och sambon började sätta upp en träpaviljong i förrgår, som vi ska ha i utställningen. Själva stommen är färdig och taket har kommit på, men sen ska där komma på lite spaljéer och sidoväggar också. Det kommer nog att bli riktigt snyggt. Såhär ser det ut än sålänge:



Eftersom det var påskafton och fint väder så passade vi på att premiärgrilla igår, kotletter med pommes och bearnaisesås, mmm jättegott!!

Givetvis satt vi i ovanstående möbel också, så att vi kunde inviga paviljongen (även om den inte är riktigt klar).

Födelsedag och överraskningen

Idag har min kompis Molle nått den ärade åldern av 30, och det måste ju uppmärksammas.

Stort GRATTIS på dig Molle!!!

Här nedan ser ni en bild av Molle och hennes son hemma hos oss på gamla stället (sonen till höger).



Ooppss!! Det var visst fel!

De är ju så lika varandra de där två!  :o)

Tyvärr sitter jag vid fel dator så jag hade ingen bild på henne här, men jag får ta det när jag kommer hem igen.

Jo, jag kom ju som sagt upp hit igen igår kväll och fick då efter en stund se överraskningen från sambon. Och även om han inte kommer tycka om att jag skriver det är så är han världens gulligaste. Jag kan lugnt påstå att det var långt ifrån något av det jag gissade.

Och jag tror inte någon annan kunnat gissa det heller. Men titta här:



Snacka om påskägg alltså!!

Tyvärr är han lite elak också, för han har satt det precis sidan om sängen och säger att jag får inte ta av det förrän på påskafton......

Nu ska jag ta på mig regnkläderna och gå ut och jobba, för vi har fått leverans idag så det står fullt med grejor därute som ska in.

Inget är som väntans tider....

Här går jag nu och väntar och väntar på att telefonen ska ringa, och att det ska vara veterinären som säger att han/hon är på väg.

Fast jag ändå ska gå hemma och fixa lite så känner man en viss otålighet, just bara för att man vet att någon ska komma och att det kan bli när som helst.

Men som tur är har jag alltid något att sysselsätta mig med, och idag har det blivit att jag gör lite påsk/vårfint.
Även om jag inte ska vara hemma vill jag ändå veta att det är fint på sina ställen.

Såhär blev det ute vid mjölkabordet.



Det syns dåligt men det är penséer i småkrukorna.

Sen fick det bli lite inne på gården också.



Mitt i allt när jag höll på med detta ringde sambon och sa till mig att gå in och kolla min mail. Där har han skickat en bild från utställningen och säger att jag ska ta med den i bloggen och att det är en överraskning. Mer får jag inte veta, och bilden säger mig inte särskilt mycket. Jag gissar att han har gjort om någonting, men jag visste att han skulle köpa vindskydd så frågan är vad han har gjort. Nåja, lydig som jag är så kommer bilden här.....



Jag ska ju köra upp i eftermiddag när veterinären varit här, så jag får väl se vad det är för överraskning när jag kommit upp i kväll.

Skööön dag!

Våren har kommit, solen skiner och jag får vara hemma en dag och bara njuta av allt!
Just det, jag är hemma en sväng igen, kom hem igår kväll och ska köra upp på onsdag eftermiddag igen.
Så idag passar jag på att bara vara ledig, för imorgon ska jag uträtta lite ärenden och på onsdag kommer veterinären för det är dags att vaccinera Sampa. Ska bli spännande att se hur veterinären är för det är första gången vi bytar.

Har varit på vårens första körtur med Sampa nu på förmiddagen, och det var precis som det ska vara, soligt, kvittrande fåglar, någon som kör med motorsåg, traktor som gödslar och kallt i blåsten! Hmmm, det lät mindre trevligt än det var. Okej det var inte jättekallt i vinden plus att det är lä ungefär halva rundan (som för övrigt inte var speciellt lång).



Skönt i alla fall att hon är så snäll som hon är och bara traskar förbi motorsågar och traktorer som ingenting.
För er som kanske aldrig åkt vagn efter häst någon gång tog jag en bild, det ser ut såhär:



Intressant va?   :o)

Det är inte bara jag som njuter av vårvärmen minsann, förutom mat så är sol och kli på magen det bästa som finns, tycker Grisella.



Det är mina fingrar man ser ute till vänster alltså.

Även hundarna njuter av det fina vädret och har fått vårkänslor. Max tycker det är toppen nu på sommaren för svärmor bor ju här när vi jobbar och då har hon ju sin hund Gipsy med sig. Så då har han någon att leka med hela dagarna.



Jag tror att den är död nu eller vad säger ni?




Ack, ja vad jag älskar våren!

Det blir ju inte sämre av att bo som vi gör heller.



Idag blev det visst mycket vårsnack, men det är nog för att jag har längtat så mycket efter våren i år. Jag vet inte varför egentligen men jag har varit riktigt trött på kylan denna vintern. Så därför avslutar jag med en bild på ett av dem största vårtecknen som finns, som dessutom är tagen mitt på vår gräsmatta.


En vecka senare.....

Tjoho! Nu har det gått en vecka sedan förra inlägget och äntligen har våren hittat hit också. Snacka om att vädret har skiftat snabbt. För att riktigt visa skillnaden tog vi en likadan bild på "ägget" (passande nu när det närmar sig påsk).



Det är så skönt att värmen äntligen har kommit. Visst, det är inte riktig sommarvärme ännu men det ska det ju inte vara heller, måste ju vara vår ett tag först.

Men nog märks det att den kommit, jag såg första fjärilen idag faktiskt, och en humla också för den delen. Sedan känns det i ansiktet att solen tar lite också, så snart är jag väl röd som en kräfta. Jag har nämligen den stora äran att vara en av dem som knappt blir bruna, utan först blir jag illröd och sedan är jag kritvit igen  :o(

Mest märks det dock att värmen har kommit för nu börjar här springa folk....
Idag har vi haft fullt upp att göra, så det är ju skoj, men jösses vad man blir trött i fötterna.

Jaha, 1:a april har det också varit ju. Jag klarade mig faktiskt bra undan i år, förutom ett litet sms på kvällen..... Vänta bara Molle du får kanske igen någon lämplig dag, typ torsdag kanske... Jag kanske råkar hitta ett lämpligt grattisfoto att lägga in på dig här.
Lämna gärna en kommentar och berätta ifall ni blivit lurade och hur, det är alltid roligt att gotta sig på andras bekostnad  :o)

RSS 2.0