Nu igen......

Jaha, gott folk, nu har det blåst igen.... Som tur är denna gången så var jag förberedd på vad som kunde hända, så denna gången gick hästarna i andra hagen. Tur var väl det för mycket riktigt, när vi kom hem från jobb på kvällen möttes vi av denna synen:







Men den här gången var det inte bara hästarnas vindskjul som fick stryk, även fåren och getternas blåste sönder, dock inte mer än taket:



Det hände dock under natten så det upptäckte jag när jag skulle ta ut hästarna på morgonen. Vad jag inte upptäckte däremot, var att ett par av plattorna, som blåst in i hästarnas hage, hade slitit med sig lite av strömtråden.

Eftersom det var lite småmörkt när jag gick ut där med Choklad så såg jag ju inte det, så jag ledde den stackaren rakt över trådarna. Bara tur för mig att hon inte fick panik, utan hon dansade mest runt så det vara bara att ta sig igenom det så fort som möjligt.  :o)

Men det har ju även hänt lite annat här sedan sist. Först och främst så har ju Thomas och jag firat 9 år ihop, och därför fick jag nio röda rosor! :o)



Grannen och jag har även varit en runda i Ullared, och förutom en bunke kläder så köpte jag ett schabrak med reflex till mig och Choklad:




(för er som inte vet så är schabrak den "filten" som ligger under sadeln).
Min åsikt är att man kan aldrig synas för mycket!

Jag har börjat använda westernsadeln på Choklad när jag rider ut, då man sitter mycket stadigare i den, så det hade ju varit perfekt om jag hade hittat en sadelfilt i reflex till den också, men det är knappast troligt. Det får jag nog sy på själv i såfall.


Det har ju även varit första advent, så givetvis har det kommit upp lite ljusstakar och dylikt, och i morgon ska Thomas, jag och grannen ner till Vellinge igen (ja, det blir ju första gången för grannen, men...). Får se om vi hittar något fint då. Hoppas i alla fall kunna köpa något till min lilla "julstad".

Som vanligt så blir det sist en uppdatering av sadelkammaren, det börjar komma någonvart ordentligt nu.
Vi har putsat bjälkarna i taket:



Ni ser skillnaden om ni tittar på den bortersta bjälken.


De två sista väggarna har också kommit upp, plus att vi har målat och lagt upp plattorna som ska bli tak.






Visst blir det superfint? Även bjälkarna fick färg när de var färdigputsade.

Så nu börjar det verkligen likna ett rum! :








November ?

Är det verkligen november månad? Jag menar, det är ju fortfarande väldigt varmt ute. Missförstå mig nu inte bara, jag är inte glad för kyla så för min del får det gärna var så ett tag till. Men jag vill ju förstås ha snö till jul, så det hade väl varit lagom om det hade slagit om sisådär i mitten av december.

Men nog om vädret, här hemma springer tiden förbi alldeles för snabbt som vanligt. Tänkte som vanligt visa med lite bilder vad som har pågått i mitt liv sedan sist (för det var ju ett tag sedan).

Jag fick frågan av Petra i förra inlägget varför jag inte lagt in bilderna sedan vi (eller ja, hon rättare sagt) skodde Lurfvas. Jo det beror ju på att jag inte skrivit sedan du var här..... *skäms lite*
Det är ju så att vi fortfarande inte fått rätt på Lurfvas hovar som inte mår så jättebra. Så denna gången blev det att vi provade att sätta skor på honom, bl.a. för att då kunde vi prova en grej som Petra fått tips om på en kurs.

Det enda jag har att säga om det är att Lurfvas har väldigt små hovar...... Så Petra fick förutom att banka ihop skorna (minsta storleken förstås) väldigt mycket, även skära av dem med vinkelslipen.

Före:




Notera att hans hov ryms alltså helt innanför skon.


Efter:



Så nu håller vi tummarna på att den nya grejen ska fungera bättre än allt annat vi provat.

Choklad har också fått nya skor, men framförallt har hon fått vara ridskolehäst. Thomas syster har en pojke som är autistisk och som går på ridskola en gång i veckan. Men för ett par veckor sedan så var det ridläger istället så lektionerna var inställda.
Därför fick ju givetvis Choklad rycka in i stället. Jag har ju turen att ha en westernsadel till henne så den passade ju perfekt till detta då där är mycket att hålla sig fast i.









Både häst och ryttare skötte sig exemplariskt trots att Choklad tydligen gick på ganska mycket fortare än hästarna på ridskolan  :o)

För ett par helger sedan hade jag och Malin en trevlig lördag då det var dags för den traditionella marknaden. Förr åkte jag ofta på den med henne men av någon anledning har det inte varit så på länge, så därför var det ju hög tid nu.
Som vanligt gjorde jag av med alldeles för mycket pengar på t.ex. denna härliga mössa som jag bara inte kunde låta bli att köpa:



Den är så supergosig att ha på sig!


Till slut en uppdatering på sadelkammaren.

Ytterväggen har blivit färdig och det har blivit murat längst ner till innerväggarna:




Dessutom har den ena innerväggen också kommit upp och blivit färdig:




Snickarmästare Keso har varit med och både byggt och isolerat väggen:



Veckan som gick hade vi även Thomas son Mattias här så vi hade bra hjälp av honom också, som ni ser till höger i bilden.

Här kommer även andra omgången plattor upp:



Det måste ju gå att hänga lite tunga grejor på väggarna så därför blir det dubbla plattor.

Så nu börjar man verkligen kunna se lite hur det blir och var rummen kommer att finnas, det ska bli så skönt att få flytta in där sedan! Jag kan knappt vänta......


RSS 2.0