Semester

Som jag nämnt innan så har Thomas varit på semester i Norrland och jag har varit hemma. Och jag kan säga att jag tog det så lugnt jag bara kunde.
Men ändå fick jag lite gjort. Jag var nere och klippte gräset i Annorlunda, och givetvis klippte jag gräset hemma också. Det hade hunnit bli riktigt högt denna gången.
Jag var även duktig och körde lite med trimmer, och rensade i rabatterna.

Äntligen har fåren också blivit klippta. Vi har haft lite problem med den killen som brukar komma och klippa dem åt oss då han har blivit segare och segare med att komma när jag ringt. Jag har nästan fått tjata lite, och det tycker jag inte om att göra.

Så när jag satt och beklagade mig över detta hos grannen, visade det sig att de känner en som har får. Så de ringde och pratade med honom och han kom redan dagen efter! Vilket verkligen behövdes, för de var så långa i ullen nu:



Nu är de sådär fulsöta igen som de blir efter klippning:







Och här har vi resterna av dem:





I övrigt spenderade jag veckan med att bara vara. Max och jag var hundvakt åt Ella ett par dagar, och de är så söta tillsammans. Här slappar vi i soffan:




Jag hade dessutom en väldans tur med snälla grannar som bjöd mig på middag nästan alla dagarna! Mums.

När jag kom tillbaka till Norrköping tog Thomas och jag lite ledighet tillsammans också, genom att vi öppnade senare tisdag och onsdag. Det är så dött nu, så vi drar ner öppettiderna lite grann istället för att sitta och vänta på att inget händer.
En av kvällarna körde vi dessutom in i sta´n och åt glass och njöt av det fina vädret!
Jag tog en Marängswiss (som jag givetvis inte orkade äta upp):



och Thomas tog en strut av något slag:



Eftersom det är så dött nu innan sista uppsvinget, ska jag dessutom få åka hem några dagar igen, så ikväll bär det hemåt!

Snabbvända

Förra måndagen, den 4/7, körde Thomas och jag hem på kvällen (sent). Med oss hade vi en hästtransport, för när vi körde upp igen skulle vi ha Sampa med oss.

Tisdagen tog vi det mest lite lugnt, Thomas uträttade lite ärenden medan jag var hemma och tvättade och grejade. Men en sak som jag äntligen fick gjort var att inviga min pool!

Min bror som ska flytta gav mig sin pool tidigare i år (tack bror), men på grund av otur med vädret har jag inte kunnat använda den innan.



Det är såå härligt, jag badade en stund, sedan lade jag mig i hänggungan för att sedan bada ett tag igen.

På onsdagen kom bekanta från Norrköping på besök, de hade hyrt Annorlunda Stuga den veckan så givetvis fick de komma över till oss och se hur vi bodde och träffa alla djuren.
Och så blev det ridning förstås, Sampa blev så ompysslad så.








Och inte att förglömma, en åktur med gräsklipparen blev det också:



Torsdag morgon var det så dags att komma iväg och jag kan säga att det blev en lång dag. Körningen till hingsten tog fyra timmar. Där stannade vi en kort stund och fick en fika och sa hejdå till Sampa, innan vi for vidare då vi hade många fler timmar att köra.
Vi var framme vid halv nio på kvällen, och då stod lastbilen med leverans och väntade på oss, så vi hade ytterligare en timmes jobb innan vi kunde lägga oss.....

I söndags körde sedan Thomas uppåt landet, han är uppe och hälsar på en vän i Norrland. Tanken från början var att vi bägge skulle kört upp men vissa omständigheter gjorde att han körde själv. Han är fortfarande kvar där och ska väl börja köra neråt ikväll.
Vi får väl se om han kanske kan göra ett eget inlägg här och berätta lite och visa lite bilder.....   :o)


Eftersom han har en vecka ledigt i Norrland så ska jag ta mig en vecka ledigt hemma istället. Jag kör hem efter jag stängt ikväll, och är hemma en dryg vecka. Ska bli underbart skönt!

Men jag kommer inte ha en dator med mig hem så ville jag få gjort detta inlägget innan jag sticker. Så ni får ursäkta om jag stavat fel eller skrivit konstigt någonstans, eller om det verkar lite kortfattat, för jag börjar bli lite stressad.

Nu ska jag i alla fall avsluta här och packa det sista innan jag far.

Nu händer det saker


Många gånger dröjer det länge mellan mina blogginlägg för att jag tycker inte att det händer så mycket att skriva om. Men denna gången är det nästan så att det har hänt så mycket att jag inte har haft tid att skriva. Och det är ju egentligen mycket roligare.


Men om vi börjar en tid bakåt så blev det så detta året att vi kunde köra hem och spendera midsommarveckan tillsammans. Och den veckan började (nästan) i år med att Thomas fyllde år. Givetvis måste man ju på sin födelsedag få frukost på sängen, men problemet var ju att vi kom hem sent på kvällen innan så därför var det väldigt tomt i skafferiet.
Resultatet blev då att han till frukost fick - en knäckemacka!





Veckan runt midsommar är ju den veckan vi är hemma tillsammans för första gången sedan mars månad, och normalt är det även den veckan vi har storstädning på "ägorna". Vi kör över allt som går att köra över med gräsklipparen, och det som inte går, tar vi med trimmern. Även runt hagarna.

Men i år blev det ett helt annat projekt denna veckan.
Vi har nämligen äntligen börjat med rivningen ute på logen!




Först fick vi rensa och städa upp.





Och taket har rivits:





Och det lilla kyffet som jag haft foder i skulle rivas:





Och det jobbigaste av allt, golvet ska sänkas....
Thomas är som vanligt värsta slavägaren (det syns lite dåligt, men Thomas står med ett av mina ridspö i händerna):




Turligt nog är det ingen som tar honom på allvar, utan alla bara skrattar åt honom.....   :o)

Men varför ska vi riva ute på logen då?
Jo, hör och häpna; jag ska få en sadelkammare och foderkammare!
Och Thomas ska få en liten verkstad, men det är inte lika viktigt förstås!   Hihi  :o)


Nu är allt äntligen färdigt i mammas hus och för er som inte vet så kan jag berätta att min bror och jag har beslutat oss för att behålla huset, och hyra ut det veckovis.
Så Thomas och jag bestämde oss för att fira midsommar i huset för att på det viset bo in det lite, så vi kunde känna efter i fall något saknades.

Här har vi börjat duka fram midsommarmaten på verandan, som verkligen har blivit superfin!



Så nu hoppas jag att alla hjälper oss att hålla tummarna för att vi får det uthyrt massor av veckor!!


Midsommardag kom Thomas syster och hennes son upp till oss för han ville rida en sväng på Sampa. Dock tror jag han tyckte det var mer spännande att få åka gräsklippare med Thomas     :o)



En av dagarna var även hovis uppe för att fixa till en av Choklads skor för hon hade trampat på den så den satt snett, och givetvis passade hon på att plåga oss på banan med.

Hon hade också en av sina sadlar med sig som jag fick prova, och jösses! vad den var mycket skönare att sitta i, så nu vet jag vad jag ska börja spara ihop till......!

Thomas körde förbi på vägen och var tvungen att ta några bilder.....:




Jag måste också bara visa att mina två sötnosar äntligen börjar komma bättre överens (eller iaf sålänge det inte är mat på gång)!
En av dagarna fick jag se hur de stod och kliade varandra!




Efter midsommarhelgen var det dags att köra uppåt igen och jobba en vecka, och vi har faktiskt haft förvånansvärt mycket att göra den gångna veckan vilket är jätteroligt.

I söndags flyttade vi om och tömde två containrar som fick åka tillbaka igår, så nu har vi skickat tillbaka fyra av sju hyrcontainrar.

Och ganska sent igår kväll var det dags att ännu en gång köra hemåt, men denna gången blir det inte långvarigt.
På torsdag morgon ska vi nämligen köra och lämna Sampa hos hingsten (!) igen och sedan köra direkt upp för att jobba.

Så nu behöver jag hjälp att hålla tummarna både för att få Annorlunda Stuga (mamma döpte stället till Annorlunda, så vi kallar det nu för Annorlunda Stuga) uthyrd, och för att Sampa ska få bli mamma nästa sommar!

RSS 2.0