Min Älskling

Eftersom Thomas är grymt morgonpigg, brukar han köra över och handla på City Gross på lördagmorgnar. Han tycker det är perfekt för då får han gå i lugn och ro. Så gjorde han även denna morgon. Men han kom tillbaka med lite mer än mat denna gången:



Fina blommor som har luktat gott i husvagnen hela dagen!

Aprilväder!

Fy, vad det är äckligt kallt idag. Snö som nu övergått i regn, rått och bara någon fjuttig plusgrad. Det i sig hade väl inte varit hela världen för vid dåligt väder har vi ju även dåligt med kunder, så man kan hålla sig inne i husvagnen en del.
MEN!, nu råkar det ju falla sig så roligt att det är torsdag idag. Och på torsdagar får vi leveranser........

Så först upp tidigt för att ta emot, och sedan gå hela dagen i snö/regn för att få in allt.

Men för att vara lite rättvis så är det faktiskt första gången i år som det faktiskt är såhär dåligt väder vid leverans. Vi har haft en himla tur tidigare, för det är helt värdelöst när allting blir blött innan man har en chans att hinna få in det.

Sedan har nog Thomas och Micke ännu större anledning att klaga idag för jag har kundvakt så jag behöver inte springa och bli blöt så mycket som dem.
Ibland får man ju ha det lite bra.

Men det är ändå så man blir som ispinnar om fingrarna mellan varven här  bbbbrrrr.....

Hoppas det stämmer som vädergubbarna säger att det ska vända och bli varmt och skönt i  helgen!

Trevlig vår på er!!

Blandad kompott

Eftersom Thomas och jag har vars en kamera, blir det ibland att jag inte alltid kan visa de bilder jag tänkt, för en kamera har jag hemma och en har Thomas häruppe eller vice versa.
Därför blir inlägget idag väldigt blandat.

Först börjar jag med att slänga in en bild på påskafrukost i husvagnen:



Som någon undrade så : Ja, jag fick ett annat ägg också, inte bara det hårdkokta.


För att förtydliga lite HUR mycket Thomas och grannen faktiskt "tuktade" våra björkar, visar jag denna bilden:




Halva trädet liksom........


Sedan glömde jag ju berätta sist jag skrev att jag fick en för tidig födelsedagspresent av hovis när hon var och klippte Lurfvas.
När vi var på utställningen fick jag nämligen ett par pikar av henne för hon tyckte att jag behövde köpa ett nytt träns till Sampa för mitt gamla är ganska slitet.

Och jag har faktiskt funderat på det några gånger, speciellt inför utställningen. Jag hade till och med hittat ett som jag verkligen fastnat för, men snål som jag kan vara ibland så har jag tyckt på att vadå, det gamla är ju fortfarande helt, så jag har struntat i det.

Nu kan ni nog gissa vad jag fick av henne i present. Jodå, ett träns! Men inte vilket träns som helst utan precis ett sådant jag spanat in själv. Vilken lyckoträff! Tur att både jag och hovis har bra smak   :o)





Precis som jag sa så skulle jag skruva färdigt i vindskjulet nu när det blivit utflyttat i hagen, och tills slut var det skruvat och färdig för hästarna att börja använda det.




Nu är det ju dock så att det har blivit riktig vår hemma så gräset har börjat växa. Därför hade varken Sampa eller Lurfvas några större funderingar på att gå in där. Det var bara gräset som gällde:





Även grisarna visar att våren har kommit, de är ute och bökar sönder hela hagen:




Och när man bökar blir man så här smutsig:





Det sista jag hann med hemma innan det var dags att köra upp var att göra lite vårfint i krukorna:






Nu är jag alltså tillbaka uppe igen och även här märks det att våren gjort sitt intåg. Det börjar bli ordentligt med spring för oss och nu kommer den välbekanta värken i ben och fötter tillbaka.......

Vår, djur och päls

Som vanligt har det gått ett tag sedan jag skrev sist.  Förra veckan var Thomas hemma en runda, för att fixa en del här hemma. Bland annat så hjälpte grannen honom att tukta våra träd lite (eller mycket om ni frågar mig)



och de fick flyttat ut vindskjulet i hagen så hästarna kan börja gå ute igen.

Thomas kompis körde vår ena bil ner till skåne också när han ändå skulle dit, för att få bytat däcken på den, och när han kom upp igen på tisdagen hade han en överraskning. Han hade Max med sig upp! Så nästan hela denna veckan har jag/vi (Thomas kom upp igen på torsdag kväll) haft Max hos oss. Det är så mysigt.
Här myser han med Anna, som för ett par år sedan var livrädd för hundar och gick stora rundor när hon behövde gå förbi honom. Duktig hon är va?



Jag har fortfarande inte lärt mig vända bilderna på Iphonen.......

Kolla in sötaste hammocken med sötaste hunden (han var lite för stor för att ligga i den):




Tyvärr är det ju inte det roligaste för Max att vara med här uppe eftersom han får ligga mycket i husvagnen på dagarna, så det brukar inte bli så ofta han är med, men ibland vill jag vara lite egoistisk och ha honom hos mig   :o)

Igår bestämde jag att det officiellt blivit vår. Dels såg jag den första fjärilen (och för er som börjar hojta nu att det har ni gjort tidigare - tänk på att jag befinner mig ca 35 mil längre norrut än de flesta av er som läser detta) och dels såg jag två stycken luftballonger när jag körde hem på kvällen.
Om ni tittar riktigt noga ska man nog kunna skymta en ballong lite, lite till vänster om mitten.




Ser ni den?


Idag gick jag upp lite halvtidigt för att uträtta en del ärenden och i eftermiddags kom hovis, för det var dags att klippa Lurfvas. Han stod lika snällt som han brukar och det blev lika hårigt som det brukar.....
En styck halvklippt åsna:




Och resterna:




Hovis hade även med två av sina vovvisar plus en liten sötnos som hon passade så Max har varit överlycklig idag.
De av er som tycker att Max är stor skulle träffa hovis ena hund - en Grand Danois (eller kalv som vi brukar kalla honom).
Tripp, trapp, trull!



Nu sitter ju Max lite framför de andra så han ser lite större ut, men Grandisen väger nästan 20 kg mer än Max så......
Och så lilla söta Jack Russeln vid sidan om !  :o)

Imorgon ska jag ge mig på att skruva lite i vindskjulet och förhoppningsvis hinner jag färdigt så hästarna kan gå där imorgon natt.
Jag ska nämligen iväg och hämta hö också så vi får se vad jag hinner med!

Pampigt

När jag ändå är igång och visar youtube-klipp tänkte jag visa detta också. Denna hittade jag i en annan blogg som jag läser ( hoppas du inte har något emot att jag snor den S ).

Det är kanske mest mina hästkompisar som uppskattar den, men jag tror nog att en och annan "vanlig" människa också kan tycka den är pampig.

Det handlar om ca 200 hästar som blivit strandsatta efter ett oväder och några kvinnor till häst som gör ett försök att rädda dem när det blir lågvatten.

Hästarna har suttit på denna ön x antal dagar och några har drunknat. Räddningsförsök med båt har gjorts men misslyckats.

Har ni högtalare sätt gärna på dem också då det blir ännu pampigare med musiken. (Tompa, ta på hörlurarna)

http://www.youtube.com/watch?v=yRc3Ev05QiM&feature=player_embedded

"gåsahud"

Ja, det fick jag när jag hittade detta på youtube.

OBS! Bra högtalare och näsdukar är ett måste om ni ska se detta.

http://www.youtube.com/watch?v=QWNoiVrJDsE

Bakslag

I två dagar har jag gått och bara njutit!

Det har varit så underbart skönt väder. Solen skiner vinden är hyfsat svag och det är varmt och skönt.

Till och med så varmt så vi har gått i kortärmat en stund, både igår och i förrgår.

Men så imorse vaknade jag till detta:




Snacka om deprimerande!

Sakta men säkert

Som jag nämnde i förra inlägget hade jag inte riktigt tur med vädret de dagar jag var hemma, men jag fick ju en bonusdag tack vare min snälla älskling, och då hade jag bättre tur.

Solen sken hela dagen, och även om det var lite småkyligt i vinden så var det ändå en riktig vårdag. Så den närmar sig sakta men säkert.

Inte bara jag njöt av solens strålar utan även djuren passade på att sola lite:












Sedan körde jag uppåt igen och här var det mycket råare i luften även om graderna visade ungefär detsamma.

Nu har vi ju öppnat för säsongen sedan en dryg vecka tillbaka och som vanligt återstår en del att göra. Vi brukar ha några grejor stående på gräsplätten utanför grindarna men där har legat gigantiska snöhögar innan så vi har inte kunnat sätta ut något.
Dessutom har högarna skymt sikten så vi har inte synts så bra från vägen.
Även om högarna har smält undan väldigt mycket bestämde vi oss för att hjälpa dem på traven lite nu på slutet, så idag kom en grävmaskin och rörde runt lite i dem för att få dem att smälta snabbare:




Jag har ju varit lite dålig på att uppdatera under tiden vi har varit här uppe för att komma i ordning, så här kommer ett par bilder i efterhand.

I mitten av mars kom de första leveranserna:



Här har vi en del av det som komma skulle:





Och en annan sak har jag glömt att visa.
Traditionen trogen har vi även detta året haft djur boende här. Detta året var det en ståtlig fasanfamilj som gjorde oss äran:



Två hanar och en hona vet vi att här fanns men det kan ju varit fler. Tyvärr har de nog flyttat nu då vi inte sett dem på ett tag.

Micke berättade att det var tacobuffeé på hotellet ikväll så ni kan ju gissa var/vad vi ätit, Mums!

Imorgon är det påskafton, så det blir väl ett ägg eller två till frukost. Får se om det blir något annat ägg också......  :o)

RSS 2.0