En liten snabbuppdatering

Vet att det var ganska längesen nu igen, men skrivlusten går lite i vågor ibland :)
 
Vi har ju som ni alla nog vet kommit upp till N och vi har haft fullt upp med förberedelser de sista veckorna. Vi öppnar på torsdag och som vanligt är det lite kaos nu de sista dagarna, men det brukar ordna sig ändå till sist.

Vi jobbar på allihop på ett eller annat sätt, t.o.m Kato har gått och blivit en arbetshund:
 
 
 
Och såhär trötta är vi efter en arbetsdag:
 
 
 
Vi har ju bott några nätter på hotellet med Kato och jag måste säga att han är superduktig för att bara vara 7 månader (oj snart 8 juh).
 
Även om vi inte har öppnat på riktigt ännu så är här faktiskt en hel del spring redan, men det har ju varit väldigt fint väder emellanåt så det är kanske inte så konstigt. Man har ju fått riktiga vårkänslor och blommorna börjar titta fram.
 
Innan vi åkte upp var Hovis hemma för att hjälpa mig lite med träning av Safir och han fick verkligen jobba...... Efter att ha jobbat en del med honom på volten sa hon plötsligt - har du en cykel?
Jag tyckte givetvis inte att hon var riktigt klok som överhuvudtaget funderade på att cykla med honom, men han skötte sig faktiskt helt okej och de kom bägge helskinnade tillbaka efter en liten runda.
 
 
 
Undrar dock vem av dem som blev tröttast?  :)
 
Efter att ha varit i N en dryg vecka körde jag hem fredagen den 7/3 för den 8/3 var det dags för utställning som jag nämnt innan. Hovis och jag såg fram emot denna utställningen lite extra eftersom vi hade beställt vars ett utställningsträns i vitt läder.
Givetvis skulle det krångla och paketet kom inte fram i på fredagen som vi hade räknat med, trots att Hovis ringt och kört runt till postställen runt om, och det såg ut som att vi fick klara oss utan dem. Jag hade dessutom skickat med Safir vanliga träns för att sadelmakaren skulle ha något att mäta efter, vilket innebar att jag fick plocka ihop delar av Sampas och Choklads gamla träns för att få något som passade och putsa upp dem. Inte så tjusigt kan jag säga men jag hade ju inget att välja på.
 
Men turligt nog gjorde Hovis en sista chansning och körde till posten i "stan" för att se om det kunde tänkas ligga där. Givetvis var inte killen därinne ett dugg intresserad av att rota runt i säckarna, men efter lite fjäskande gick han och kollade lite snabbt åtminstone. Och minsann! han hittade det och helgen var räddad!
 
Lördag morgon var det så dags att köra och eftersom jag var ensam hemma ställde snällegrannen upp och kom över ifall det skulle krångla med lastningen, men han gick snällt på som han brukar.
 
För att inte bli alltför långrandig så gick visningen bra, han uppförde sig fint men däremot fick vi denna gången inte så bra poäng som vi brukar, dock helt okej kritik.
Vi pratade lite med domaren efteråt eftersom han sysslar en del med hingstar och han tyckte att Safir var en väldigt fin bruksponny, men inte så att han var värd att spara som hingst. Så vi får se vad som händer nu, planen är att vi ska åka på en eller två utställningar till i sommar och sedan utvärdera i höst angående om han ska kastreras eller inte.
Fin var han i alla fall i sitt nya träns!
 
 
 
 
För Hovis däremot gick det jättebra! Hennes lilla har legat lite lågt i poäng ett tag men denna gång fick hon fina 38 poäng! Hon fick till och med en nia på skritten.
Dessutom fick Hovis pris för bästa visare, dvs att hon visade hästarna på ett bra sätt och hade fin klädsel.
Stort Grattis för bägge framgångarna!!
 
 
Även hon var jättefin i sin nya grimma.  :)
 
Dagens fundering:
Jag undrar hur jag skulle klarat mig utan min Hovis?

RSS 2.0