Roligheter och tråkigheter

Hej på er allihop!
 
Nu har det hunnit gå en tid igen och det har faktiskt hänt en del. För ett par helger sedan hade vi finbesök uppifrån av bekanta och deras lilla dotter. Vi hade en trevlig helg trots att det inte hela tiden var det bästa vädret. Förutom ett besök på skördedagen en bit härifrån umgicks vi ju givetvis med djuren:
 
 
 
 
 
 
Men bäst av allt var nog ändå att åka vagn efter gräsklipparen:
 
 
 
En dag tog Thomas och jag hjälp av våra anställda och fick städat på logen så vi kunde köra in husvagnen, och då hittade jag min gamla anslagstavla/whiteboard och jag bara måste visa mina "autografer". Mina kompisar fick skriva sitt namn på tavlan och några av dem står fortfarande kvar inklusive årtalet det skrevs. Den äldsta är ända sedan 1991 och en av dem läser även min blogg ibland.
Riktigt roligt tycker jag!
 
 
 (Ann-So, om du ser detta så är det en bit av Sylles svans som hänger till vänster)
 
Vi är ju en del nere på fabriken och jobbar och ibland får Max också följa med. Tyvärr har han fått ligga i bilen eftersom det är fullt med metallspånor på golven som kan fastna i hans tassar. Givetvis fick ju hitta en lösning på det, vilket vi också gjorde, men Max var inte överförtjust i idén:
 
 
 
 
Till slut gav han upp och gick och lade sig istället, men han måste ju givetvis ha lämpliga skydd ändå:
 
 
 
 
En liten tråkighet som hänt är att en av kaninerna, lilla Lucky, har lämnat oss. Hon var dock gammal så det var inte oväntat.
 
 
Så nu är stackars lilla Sirpa ensam, men hon ska få börja komma in till stallet på nätterna så hon får lite varmare plus att hon får lite sällskap av hästarna.
 
Safir däremot är full av liv och fortfarande en riktigt buse. En dag för ett tag sedan var jag ute i hagen och tog av Choklads täcke för vädret hade slagit om. Då var han väldigt nyfiken på det så jag lät det ligga på marken så han fick nosa. Sedan rörde jag lite på det och till slut började jag dra det efter mig..........
 
 
 
Som sagt, en liten buse.
Måste ju också passa på att gratta hovis som har en litet championföl därhemma, Jätteroligt!
 
 
Vi var och storhandlade inför hösten/vintern precis som vi brukar göra när vi kommer hem efter årets säsong, då skafferiet är så gott som tomt. Då hittade jag en sak som jag bara inte kunde motstå, nämligen en matta i en superhärlig färg, som dessutom matchar toppen med taklampan:
 
 
 
När vi då ändå har en lathund och en latkatt på bild kan vi ju passa på att lägga upp en till - sådan hund, sådan katt?
 
 
 
 
Sist men inte minst en annan sak som vi var och hämtade idag:
 
 
 
 Nej, den är inte svart. Jag vet att det ser så ut, men färgen heter "dark steel mica", och den skiftar lite i blått, grönt eller svart beroende på ljuset. Tittar ni på framskärmen så kan man skymta en blå ton t. ex.

RSS 2.0