Tomtens bravader 2013 16-24

Julafton firade vi detta året hemma hos mina "bonus"-morföräldrar och vi hade det så trevligt så att jag glömde kameran när det var dags att åka hem. Därför har jag inte kunnat visa vad tomten hittade på de sista dagarna, men nu kommer det här äntligen.
 
Den 16:e hade han hittat min cykel, men han vägrade berätta vart han skulle, det var hemligt sa han. Visst, jag kan ju förstå att han har ganska många saker han måste hålla hemligt nu såhär innan jul, speciellt eftersom jag berättar allt här på bloggen.
 
 
 
 
Dock blev jag ännu mer nyfiken vad han hittat på när han dagen efter stod och lagade cykeln, han hade fått punktering på den.
 
 
 
Men tro inte att han sa något!
 
Den 18:e höll han återigen på här hemma och hjälpte mig att göra fint på tomten, denna dagen genom att gå och plocka skräp.
 
 
 
Detta fortsatte han med även nästa dag, då han gick och krattade löv och grenar efter alla stormar vi haft den sista tiden. Faktum är att där var så mycket att kratta upp så jag gick med ut och hjälpte honom några timmar.
 
 
 
Efter att ha jobbat så mycket de sista dagarna, bestämde han sig för att ta det lugnare en dag, så han och Rudolf lekte med hundarna hela dagen. Snacka om att de sov gott sedan.
 
 
 
Jag sa till honom till slut att man kan inte bara leka med dem hela tiden, utan de behöver komma ut på lite annat också ibland. Därför var han duktig och gick en lång runda med dem dagen efter.
 
 
 
Den 22:a var det sedan dags att fortsätta i trädgården, och med tanke på det milda vädret tyckte han att det gott kunde gå att beskära träden (jag har dock fått för mig att det ska göras när det är ganska kallt ute, men jag ville inte protestera, det ÄR ju ändå TOMTEN liksom).
 
 
 
Det visade sig dessutom att han ville snygga till ALLA våra träd och buskar, så han fick faktiskt hålla på hela nästa dag också. Därför blev det ingen bild på honom den dagen, han gjorde ju liksom bara samma grej.
 
Men på julafton, innan vi körde bort hann jag minsann se att jag nog har varit snäll det gångna året. Se själva:
 
 
Han är på väg upp till skorstenen!!
 
Och jodå, jag fick faktiskt ett par julklappar.
 
Innan jul var brorsan nere några dagar, och jag vet inte riktigt vad han gör med mina hundar, men ena dagen hittade jag Max sovandes såhär:
 
 
Det ser inte superbekvämt ut.....  :)
 
Även Kato känner behov av att vila när min bror är på besök:
 
 
Men sova helt kan man ju inte göra, för då kanske man missar något bus  :)
 
En riktigt rolig sak var att vi bjöd in min och brorsans gamla grannar, ifrån där vi växte upp. Jag har inte träffat dem på mååånga år, och det var jätteroligt att få träffa dem igen!
 
Annandagen var det dags att fara ner till svärmor och fira jul med Thomas familj och igår var pappa och min bonusfamilj här hemma på besök, vilket också var jätteroligt. Vi träffas alldeles för sällan, även om det faktiskt blivit fyra gånger på kort tid nu  :)
 
Så nu närmar det sig nyår och sedan blir det mycket att göra igen med firmajobb. Det blev oväntat en ledig dag idag, så jag passade på att packa en massa korv och Kato i bilen, och så körde vi in till byn för att miljöträna lite. Vi satt på bänken utanför affären och bara tittade (eller i Katos fall; luktade) på folk som gick in och ut. Vi gick även en runda och vi fick flera tillfällen att träna på hundmöten, och han var superduktig hela tiden!
 
Jag slapp till och med att torka hundkräk i bilen ;)   Men det var nog nära, för han dreglade en del på slutet både när vi körde dit och hem......
 
Avslutar med en bild på årets gran:
 
 

Tomtens bravader 9-15

Okej, nu vill jag första varna känsliga tittare för bilden som följer kan röra till det i magen på vissa. Tydligen ville tomten prova på det här med vinterbad och bestämde sig i måndags för att ta ett dopp. Han bad då om att få låna Thomas mankini.........
 
 
 
I tisdags tror jag han behövde jobba upp värmen igen efter badet för han hjälpte mig i stallet hela dagen, här hämtar han spån till att strö i boxarna.
 
 
 
I onsdags fortsatte han jobba ute, han körde med trimmern. Rudolf tyckte visst det lät högt.....
 
 
 
I torsdags stod han plötsligt och målade. Ibland blir jag faktiskt lite irriterad över att han går och plockar bland våra grejor utan att fråga om lov, men å andra sidan lämnar han alltid tillbaka sakerna. Plus att han hjälper mig ganska mycket. Sedan ska vi ju inte glömma hur snäll han är på julafton.......
 
 
 
I fredags höll han visst fortfarande på att måla, det skulle tydligen strykas två gånger sa han. Men dagen till ära (Lucia) hade han klätt upp sig i lite glitter.
 
 
 
Igår fortsatte han jobba med brädorna han målat, nu var det dags att såga till dem i rätt längder.
 
 
 
Och idag har han börjat snickra ihop dem. Undrar vad han bygger egentligen.....
 
 
 
 
Till sisten liten bild på lilla monstret som för första gången får prova ha selen på sig. Jag önskar att jag kunde säga att han var jätteduktig, men då skulle han ju inte leva upp till sitt smeknamn......
 
Han har i och för sig stått ganska länge nu och hade mycket överskottsenergi, jag märkte av det redan när jag hämtade honom i hagen. När jag var ute och gick med honom dagen efter gick det mycket bättre, dock hade jag inte selen på honom då men jag tror inte det hade gjort någon skillnad.
 
 

Tomtens bravader 2013 4-8

Efter att tomten och Rudolf äntligen lugnat ner sig satte de sig för att prata igenom vad de gjort det gångna året, så då gick jag ut med lite kaffefika till dem.
 
 
 
 
I torsdags fick de höra att stormen Sven skulle komma in och i samband med det även snön, därför hjälpte tomten mig med att byta till vinterdäck på bilen.
 
 
 
 
Mycket riktigt kom det ju lite snö så då blev det till att skotta hela fredagen.
 
 
 
 
I lördags var jag tvungen att fråga honom vad han höll på med, då berättade han att han tyckte det var så segt att skotta bort snön (se bara hur lite han hunnit med på en hel dag), så han skulle prova med dammsugaren istället.....
 
 
 
 
Hur det gick med dammsugaren vet jag faktiskt inte, för idag kom det mer snö så det blev ganska ogjort. Därför bestämde han sig istället för att fixa till lite juligt med granris.
 
 
Som ni ser var det inte det lättaste då det snöade ganska ordentligt idag. Dock övergick det i regn i eftermiddags så nu är där inte så mycket snö kvar igen.

Tomtens bravader 2013 1-3

Minsann om han inte dök upp här i söndags igen, men han verkar lite vilsen. Det kan ju i och för sig vara det varma vädret som förvillar honom.
Han började nämligen med att plocka fram sopkvasten och sopa av golvet i vår paviljong.
 
 
 
Jag försökte förklara för honom att det inte är dags att vårstäda, för nu är det vinter, men jag tror inte riktigt det gick in som det skulle för igår hade han plockat fram gräsklipparen.....
 
 
 
Men idag när jag kom ut var han överlycklig!
Rudolf hade också kommit och de låg på gräsmattan och kramade om varandra samtidigt som de rullade runt av glädje över att se varandra. Tydligen träffas de bara nu till jul.
 
 
 
Jag skrattade gott när jag såg dem kan jag säga.
Vi får väl se vad de ska hitta på den närmsta tiden.
 
I övrigt rullar det på här hos oss igen, det märks att vi har en liten huligan i huset nuförtiden:
 
 
 
Han och Max busar så mycket de kan, men föga förvånande så har Kato inte mycket att säga till om.
 
 
 
 
Fina gamla herrn:
 
 
 
När man busat en stund blir man trött.....
 
 

RSS 2.0