Ibland händer det mer och ibland händer det mindre

Minsann blev det faktiskt äntligen riktig sommarvärme precis som de lovade. Jag har haft ett par riktigt härliga dagar hemma. I måndags var jag och Choklad ute på en kvällsrunda och njöt av ledigheten. På kvällen blev jag dessutom ordentligt bortskämd av grannaste grannen, vi åt grillad kotlett och nypotatis. Jag åt så jag nästan sprack, men å andra sidan var vi duktiga för efter maten gick vi ut en runda med hundarna. Tänk att vi var tillbaka efter den rundan ca 22.30 och det var ändå 19 grader varmt!

I tisdags blev det att jag körde den vanliga rundan med ärenden till alla våra leverantörer. På eftermiddagen trodde jag att jag skulle plåga Choklad med en dusch, men ack så fel jag hade. Till skillnad från alla mina andra djur så tyckte hon det var helskönt att bli duschad. Jag tog en sida i taget och första sidan så stod hon blickstilla och njöt, men när det var dags för andra sidan hade hon börjat bli lite otålig så då fick jag hålla i henne ibland. Det tar ju liten stund när det är så dåligt tryck i slangen som vi har.
Här har jag tvålat in henne och ska börja skölja av men hon ville dock inte stå stilla och posera för några bilder:




Hon blänkte bra efteråt:



När hon torkat upp så blev det ett lite lättare pass i paddocken (för varmt för ett hårdpass trots att det var vid sju på kvällen).

Efter det så upprepade grannen och jag samma procedur som kvällen innan, först grillat och sedan hundpromenad.

Nu när det blev så här varmt så resulterade det i att alla djuren fick komma ut på sommarbete, även grisarna fick byta hage och flyttade över till fåren och getterna. Det var populärt, mmmm gräs, sa de....:





Givetvis var de andra nyfikna på "nykomlingarna", inte kan man komma ihåg att man träffats varje sommar de sista åren inte....




I onsdags morse kom en veterinär (efter många om och men och fyra veckors tjatande) för att titta på Lurfvas ink, som ju skulle sprutas bort. Men efter att veterinären undersökt den menade han på att det var för stor risk att spruta den så vi ska köra in honom till kliniken och få den bortopererad med laser istället.

Häromdagen hade vi faktiskt lite dramatik bara runt hörnet. Vi hade ganska precis öppnat för dagen när vi hörde en rejäl smäll och såg ett jättemoln av kolsvart rök. Nyfiken som man är var vi ju tvungna att springa dit och titta. Det var en bil som hade börjat brinna på den stora vägen här intill:



Som tur är kom ingen till skada men bilen blev totalförstörd.

Till slut tänkte jag göra er alla lite sugna på glass för igår eftermiddag/kväll körde vi till vårt favoritglasställe och njöt av sommarvädret:





De söta kaninerna som simmar över kanalen har fått sällskap av en mindre söt kanin-wannabee:





Nu ska jag krypa i säng för sista gången som 32 - åring och gräma mig lite över att tiden går alldeles för fort ibland.

P.s. Tack för alla förslag som kommer in, har fortfarande inte hittat något som känns riktigt "wow", de är bra förslag men blir lite långa tycker jag. Men jag tar fortfarande tacksamt emot fler förslag D.s.

Värme

Först och främst vill jag ju säga att det var inte mycket till regnande med förslag, men å andra sidan är det ju skitsvårt att komma på något. Tack dock till de som gjorde ett försök.

Nu verkar det äntligen som att värmen är på väg till oss, idag har de lovat runt 20 grader och jag kan bara hoppas att de håller vad de lovar. Jag börjar bli riktigt trött på både kylan och blåsten nu liksom....

I övrigt har det väl inte hänt några större sensationer. Vi går upp på morgnarna, öppnar vid 10 och jobbar hela dagen tills vi stänger vid 19. Vi har en salig blandning av tråkiga kunder, jobbiga kunder, trevliga kunder och roliga kunder. Vissa dagar är vi igång hela tiden och andra har vi det lite lugnare.

Thomas körde aldrig hem förra veckan utan istället körde han iväg en dag och tog lite semester, han var bl. a. på något pansarmuseum. Det finns därför nu en hel hög bilder på stridsvagnar istället för hästar på min kamera  :o)





Jag har däremot lite mer hemlängtan än vad Thomas har så ikväll kör jag hem några dagar igen, är alltid lika skönt att komma hem och få träffa djuren. Nu när värmen dessutom kommit så funderar jag på att släppa dem på sommarbete, få se hur mycket gräset har hunnit växa.

Eftersom det är min tur att köra hem denna veckan så innebär det att Thomas kör hem nästa vecka, vilket i sin tur innebär att jag får spendera min födelsedag alldeles ensam häruppe. Dvs ingen som ger mig frukost på sängen, och inget Butlers på kvällen. *Tycker lite synd om* 

Hehe, skämt åsido, jag ska nog överleva. Framförallt vill jag att Thomas kör hem för han ska sätta upp webbkamera i stallet åt mig så jag kan hålla koll på Sampa inför fölningen *längtar*

Söta hästar

Oj,oj vad tiden den går ibland. Jag satt och tänkte att nu är det ett par veckor sedan jag skrev sist, så nu var det ju hög tid igen. Och så kommer jag in på bloggen och ser att det är en hel månad sedan........ Oouuppss, så bra tidsuppfattning hade jag!

Nåja, livet rullar ju på så sakteliga ändå. Tyvärr är det ju jävla skitväder den mesta tiden, och det har ju inte varit mycket till vår, vilket även märks på våra affärer. Det går ganska trögt emellanåt. Vilket ju faktiskt är synd när det nu för en gångs skull känns väldigt bra i övrigt. Dvs vi har fått fint i utställningen och fick det mesta på plats i tid och sådana saker.

Som alla andra år har vi även detta året lite djursällskap, dock ingen som är här hela tiden. Vi har sett Igge Kott här lite då och då, och i början hade vi även en stackare som valde ett väldig dumt ställe att bygga bo:



Hon gav dock upp efter ett tag för vi sprang ju och störde henne ofta.

Det har ju faktiskt även hänt lite där hemma. Thomas har lekt mycket med grävmaskinen, så nu har vi fått snyggat till och lagt gräsfröer lite överallt.





Nu hoppas vi bara att det ska växa också.

De senaste dagarna har jag varit hemma en sväng, och även jag har varit lite duktig då. Jag har fixat till rabatterna bl a. Den rabatten som jag anlade inne på gården för något år sedan har fått ta en del stryk nu när vi haft så mycket projekt och maskiner i farten, men efter ett par timmars slit så ser den genast mycket bättre ut:



Thomas planterade lite på andra sidan vägen. Det gjorde han när vi flyttade upp stenarna som vi grävde upp ur carporten, när vi gjorde iordning den. Sedan har han ehm.. glömt att rensa där ibland. Så nu tog jag ett ryck där också.

Före:




Efter:




Kaninerna tycker det är toppen när jag jobbar i trädgården:



I måndags ringde jag hovis och frågade om hon kunde komma lite akut och fixa Lurfvas hovar, för speciellt ena bakhoven hade vuxit som attan den sista tiden. Jag hade sådan tur så hon kunde komma redan på eftermiddagen. Jag vågar knappt säga det högt men hans hovar börjar äntligen se bra ut......Hoppas det håller i sig nu bara.

Nu var det ju dessutom ganska hyfsat väder så det blev även en ridlektion för min del. Själv har jag nästan tyckt att det går sämre och sämre när jag tränar, men hovis sa faktiskt att det såg riktigt bra ut, och för att överbevisa mig om det tog hon några bilder. Och jag får ju nog hålla med om att det ser riktigt bra ut för att vara jag:





Hon lyckades till och med få mig att ta några skutt. Innan ni nu tittar för noga på bilden nedan så måste jag få påpeka ett några saker.
1  Jag var inte beredd på att hon skulle ta ett skutt, utan jag trodde hindret var så lågt så hon skulle trava över
2  Jag rider med långa stigläder
3  Jag har inte hoppat på mååånga år

Min första tanke när jag såg bilden var att den ska ingen få se, men sedan tänkte jag att AH! jag får väl bjuda på det, grimaser, stil och allt.



Om ni nu har skrattat färdigt åt det så vill jag visa en bild som jag fick på mailen häromdagen. Vi har ju tagit ett föl efter Sampa en gång tidigare, och henne sålde vi till ett par neråt Kristianstad. Det var det absolut bästa stället hon kunde hamna på och hon har fått det superbra där. De nya ägarna är dessutom så snälla så att de skickar lite bilder och uppdateringar om henne med jämna mellanrum.
Här har vi Miramis tillsammans med matte och lillhusse:



Visst är de supersöta?

Nu ska ju dessutom Mira bli storasyster. Jag var ute i hagen en dag och tog lite bilder på Sampas fölmage, jag fattar inte hur hon ska kunna bli större.










Det är ju en och en halv månad kvar...... Alldeles för lång tid tycker jag!

Jag har dock ett litet problem som ni gärna får hjälpa mig med. Jag har nästan bestämt vad fölet ska heta, men jag hade velat ha vårt gårdsnamn som "förnamn". Tex heter ju Sampa egentligen Klockarens Sampa. Mitt problem är ju dock att vi inte har kommit på något namn på gården.

Så nu vill jag att det ska regna in förslag här på bloggen, ok?

RSS 2.0