Lång längtan förgäves

Denna helgen hade jag längtat efter läänge, ett helt år faktiskt.

Jag skulle nämligen iväg och stöpa ljus med "plastmor". Jag var med för första gången i fjol och tyckte det var såå roligt (det blev ju inte sämre av att jag faktiskt fick ganska mycket beröm av "läraren" förra gången) att jag bestämde direkt redan ifjol att jag skulle med i år också.
Det är så perfekt nu också, lagom till första advent.

Så vad händer då?

Jo givetvis får jag en grym förkylning! Har känt den komma smygande lite i veckan men inte så farligt, mest lite rinnande näsa. Jag tänkte givetvis inte låta en förkylning stoppa mig från att åka iväg på ljusstöpningen, därför gick jag här hemma och grejade lite smått och förnekade grymt att jag var tvungen att sätta mig ner och vila var 20:e minut.

Men till slut var jag tvungen att inse fakta, jag hade även fått feber. Även om jag inte hade brytt mig om faktum att jag kunde smitta de andra så var jag tvungen att inse att jag skulle inte orka vara på benen i flera timmar i sträck.

Suck och dubbelsuck!!
Snacka om att bli besviken.

Nåväl, jag fick ta det lugnt här hemma i helgen istället och fick fram allt adventpynt i tid utan alltför mycket stress, så nu är det ljust och fint i alla fall.

Snart är det 1 December och det betyder att vi idag har förberett tomten inför årets bravader.
För de som inte vet så har vi gjort en tomte som hittar på något nytt varje dag från 1 - 25 December, så förhoppningsvis kommer jag att lägga in en ny bild varje dag på vad han hittar på! Det kan dock kanske bli att jag får lägga in två eller tre bilder på samma gång ibland, om jag inte hinner lägga in varje dag.

Julen närmar sig......

Men först och främst säger jag stort GRATTIS till pappa idag på hans födelsedag!!

Thomas och jag har haft fullt upp de sista dagarna.

Grannen ska nämligen göra en väg till sin åker vilket innebär att vi inte längre kan använda stallet som lösdrift. För getterna, fåren och häst/åsna är detta ingen större fara då de har vindskjul i hagen. Vi får dock flytta hästarnas så tills vi får tag i en maskin som kan göra det får vi ta in dem på nätterna.

Men däremot behöver ju grisarna komma in i lite värme så de får flytta tillbaka upp till det vi kallar gråludan. Därför har vi hållt på att sätta upp nytt stängsel där till dem, plus att där ska fram ström så vi kan koppla in deras värmelampa och vi behöver själva lampor så vi ser något.

Men nu är det så gott som klart, och grisarna flyttade in idag. Thomas har också dragit extra stängsel i stora hagen till de andra djuren, så nu kan vägbygget börja när de vill!

Vi har även hunnit åka ner på vår traditionsenliga resa till Vellingeblomman.

Jag älskar att strosa där i tomtebyvägen. Det är ett Mecka för mig som älskar julen!
Tänk er meter efter meter med julpynt av alla de slag......





De har till och med en julkrubba i naturlig storlek med en åsna och ett får. Och i år hade de dessutom en åsnebebis. Grymt söt!



(Det är åsnan som är bakom staketet)



De bygger även upp små scener (eller vad man ska kalla det) här och var.
Här ligger till exempel tomten och snarkar:



I säckarna som skymtar lite längst ner till höger kan barnen lägga sina önskelistor till tomten, eller kan man lämna iväg sin napp till honom om man vågar det....



Några tomtar är ute och paddlar eller åker skridskor på nordpolen:



Titta så fint de har målat på väggen så det ser ut som landskapet fortsätter.



Och givetvis ska det bakas massor med pepparkakor och annat som hör julen till:



Så om ni älskar julen lika mycket som mig och har en dag över, rekommenderar jag varmt en resa hit, men räkna med att ni inte är ensamma......


Avslutningvis måste jag bara visa två av mina sötnosar:



Max är så tålmodig med katterna så det är jättegulligt att titta på dem.

När de ligger och leker med hans svans tittar han lite på dem men låter dem hållas. Utom möjligen om de biter till ordentligt, då hoppar han till och flyttar lite på sig.

Terrorister

Tänk vad tiden går fort ibland.....

De små söta kattungarna vi var och hämtade bara häromdagen (det känns så iaf), börjar växa till sig och har blivit riktiga terrorister.

Klockan fem på morgnarna tycker de är en lagom tid att gå upp, då kommer de upp i sängen och ska bli kliade och kelas med.

Sedan ska vi inte snacka om alla hyss man kan hitta på!

Detta är inte någon helt ovanlig syn:



Behöver jag säga att vi gömmer undan alla hushållsrullar m.m. nu?

Alla tre har även lärt sig att gå ut och in genom kattluckan nu, och har fått dille på att släpa in alla gamla vissna löv de kan hitta. Vilket är ganska många eftersom vi har en stor kastanj på gräsmattan.

Ni kan ju försöka föreställa er vad det här blir, när det är sönderlekt till småsmulor:



Det går väl an när det är på plastmattan men när de har lagt det på heltäckningsmattan blir man mindre glad....

Även jag och Thomas kan terrorisera ibland och idag firar vi 7 år av terror ihop. Tiden går som sagt oerhört fort ibland!

Denna fina blomma fick jag av min älskling:



Dagen har vi tagit som den kommer och bara umgåtts, vi har till exempel varit ute och kört med Sampa en runda. Ikväll blir det en mysig film kombinerat med god mat, nämligen fondue. Mums!!

Imponerande

Ja, jag kan i alla fall inte bli annat än imponerad.

Följande länk är mest riktad åt mina "djurkompisar" men kanske en och annan av er andra också kan finna visst nöje i att se den, om ni orkar. Den är nästan tio minuter lång men klart värd det.

Snacka om att jag ligger i lä och har en hel del att lära mig......

Välmående hundar

Jobb, jobb och lite fri lek

Ja, det har varit ganska mycket med det nya jobbet veckan som gått, därför har det inte hänt så mycket. I helgen däremot har vi haft det desto trevligare.

Jag fick äntligen tummarna loss och gick bort till grannarna med Sampa. De har nämligen en paddock som jag får låna hur mycket jag vill, så hon har fått röra lite på sig. Både i lördags och idag var jag borta och longerade. Ska försöka bruka lite mer allvar med henne nu så hon får röra lite mer på sig. Hon rullar ju nästan fram så tjock hon är, trots att de inte har något gräs i hagen och inte har haft på hela hösten.
Sådana småttingar lever verkligen på ingenting!

Framemot kvällen gjorde vi oss i ordning för att åka in till Helsingborg. Först stannade vi till hos min pappa för att fira honom på fars dag. Visserligen en dag för tidigt, men vi skulle ändå in dit för att gå på bio så då tog vi det samtidigt.

Efteråt var det som sagt dags att åka ner i stan för att gå på bio. Barnslig som jag är ville jag se Jim Carreys nya film, Disneys version på Charles Dickens bok: En julsaga.
Och eftersom jag har gift mig med en man som älskar mig högt följde han med bara för min skull!!    :o)

Söndagen gick i lugnets tecken. Vi slöade lite framför tv:n ett tag och vi gick igenom lite firmagrejor som Thomas arbetat på i veckan när jag jobbat.

Max och jag tog en skön skogspromenad vilket det var härligt väder för faktiskt. Mulet men inte kallt och blåsigt utan behagligt.

Idag har jag slutat tidigt på jobb, så jag har som sagt varit borta med Sampa och longerat henne, och nu har vi äntligen fått kopplat ihop pumpen färdigt så idag har vi tagit de första pumptagen!!

Vad skönt!

Jag har inte skrivit på ett tag som ni märkt, men jag har faktiskt en bra anledning för en gång skull. Vårt bredband har nämligen inte fungerat så vi har inte kunnat komma ut på internet alls på ett bra tag. Men efter ett antal samtal till vår leverantör av telefoni och bredband då vi till slut fick bli riktigt arga för att det skulle hända något, fungerar det äntligen igen och det är så skönt!

Under tiden har det hänt en del saker.

Vi har varit ute en hel del hos våra leverantörer och tittat inför nästa säsong, men vi har har lite kvar.

Eftersom jag behövde en del nya kläder till vardags och till stallet passade vi på att köra till Ullared en av dagarna, och givetvis blev det en del djursaker köpta också.

Trillingarna katt har t.ex. fått sina första halsband:



De är ju ute mer och mer nu så det var dags att få på dem halsband ifall de snart börja springa ifrån tomten. Vi håller även på att försöka lära dem att använda kattluckan, men de fattar inte riktigt vad det handlar om ännu.

I onsdags började jag arbeta på ett nytt ställe där jag ska vara minst två månader kanske längre. Det ska bli ganska skönt att vara på samma ställe och dessutom är det 75% så det passar mig utmärkt!

Nu har det ju varit lov denna veckan så det har varit ganska lite barn, men nästa vecka kommer det bli mer och det kan nog bli mycket utevistelse då det är väldigt små lokaler tyvärr.

Vi är ju mitt uppe i en (mindre) högtid; Halloween och som vanligt måste jag pynta till det, så även i år hänger här fladdermöss och skelett lite varstans och det kryper spindlar i alla vrår.
Och givetvis har vi pumpor som lyser på kvällarna:



I fredags kom grannen över och frågade om vi ville komma på middag på kvällen, så vid sjutiden knallade vi bort dit och blev bjudna på god mat. Jag hade förvarnat lite innan att jag är extremt kräsen (som ju de flesta av er vet), så hon hade varit så snäll att hon hade gjort en egen liten gryta med mat till mig som inte innehöll svamp, då hon anade att det var något jag kanske inte åt.

Det roliga var att Thomas som alltid mobbar mig för min kräsenhet inte heller tycker om svamp, men nu fick han vackert äta kantarellerna i maten....... hehe

En mycket trevlig kväll hade vi iaf. Det kändes så konstigt när vi skulle hem dock, för eftersom vi bor långt ute på vischan är man ju så van vid att man har en bit att köra hem, men nu kunde vi promenera hem! Riktigt skönt faktiskt.

Igår hade vi äntligen tid till att göra en sak jag längtat länge efter, nämligen sätta upp gårdspumpen jag fick i present i somras. Den är dock inte inkopplad ännu då vi fattas ett par saker som vi får nästa helg, men det mesta är gjort och den står på plats.

Det blev precis så tjusigt som jag tänkt mig, om inte mer till och med:



Fint va? Även här måste vi ju ha en pumpa såklart!

RSS 2.0