Nu är det sommar! - NOT !!

Tjoho! Nu har jag fått datorhjälp så nu kan jag äntligen blogga ordentligt igen.

Som ni förstår på rubriken så har vi allt annat än trevligt väder häruppe. Jag har förstått att våren börjar titta fram lite överallt här i landet men den missade helt vårt område. Men visst är det ett perfekt väder att sälja trädgårdsmöbler i?



Hubert här ovan tittade inom och hjälpte oss att skotta lite....
Men visst ser det varmt och skönt ut? hehe

Nä, skämt åsido lite snö ska det alltid komma när möblerna är nyuppsatta, det är liksom lite tradition.

Men nu börjar vi i alla fall komma lite i ordning, fast vi har nog köpt lite för många olika sorter i år (inget ovanligt i och för sig) för det är VÄLDIGT trångt och vi har ytterligare lite grejor att packa upp som ska få plats.



Den stora vita väggen ni ser i bakgrunden är den som har byggts nu under vintern som har gått, från början skulle det vara färdigt i februari, nu tror jag de har sagt augusti eller nå´t sån´t.

Nä, nu väntar vi bara på att solen ska börja visa sig lite så vi kan komma igång på allvar.

Frustrerande!

Detta blir ett kort inlägg bara för jag sitter vid datorn på hotellet och skriver. Anledningen till att jag inte skrivit på länge är nämligen att något är konstigt med den bärbara datorn vi har med oss. Hur jag än försöker så kan jag inte logga in på bloggen. Får se om det går att lösa på något sätt för det går inte att skriva här på hotellet  särskilt ofta, datorn är oftast upptagen eller står någon och väntar på att få använda den.

Sedan har vi också haft fulla dagar så jag hade inte haft mycket tid att skriva i vilket fall som helst. Men imorgon öppnar vi för säsongen och även om vi ligger lite back och har en del kvar att göra kommer det ändå att lugna sig en period innan våren kommer på riktigt. Då blir det full fart igen, men det är då det!

Nu börjar det rulla på

Nu kan man lugnt säga att vi har börjat få grejor. Först kom som sagt ett lass med lastbil och släp och några dagar senare kom nästa lass, också med lastbil och släp, och då fick vi reda på att allt inte fick plats där så det sista av det lasset kommer imorgon, en full lastbil till plus ett sista lass från den sista leverantören och där vet jag inte ens hur mycket som kommer, men jag skulle gissa på ungefär en lastbil där också.

Här är en liten del av första lasset:



Det är trångt redan och det kommer alltså två lass till.

Nåja, det får vi se hur vi löser imorgon. Just nu är jag faktiskt hemma en runda, körde hem i lördags kväll och ska köra tillbaka imorgon förmiddag igen så jag kan hjälpa till när lastbilarna kommit.

Det har varit skönt att få vara hemma och pusta ut en stund även om man har att göra här också. Igår körde jag ut till hovis en sväng och fick köpa några balar hö av henne då de jag köper av har slut på sitt (inte roligt när man bara har en bal kvar), men hela förmiddagen passade jag på att slöa framför tv:n.

Och med risk för att avslöja min överraskning för sambon, måste jag säga att jag har varit så duktig så jag har dammsugit och dammat bägge bilarna idag. Det började med att jag skulle dammsuga bort lite av höet som blev i gamla bilen efter jag hämtat det, och slutade med att jag tog den nya bilen också innan jag packade den full av dynor inför avfärden imorgon.

En liten stund att pusta ut

Nu har det varit några dagars full rulle kan man säga.
Förra lördagen gick ju åt till att lasta grejor och packa bilen, släpen, husvagnen m.m. Men precis som alltid så ska det ju inte flyta på hur smidigt som helst, så när jag vaknade i lördags morse och hunden kom för att ge mig morgonpussen, tittade jag på honom och gick genast upp och tog fram numret till veterinären.... Jodå, han har fått ögoninflammation och ena ögat var helt uppsvullet och kletigt medan det andra bara var kletigt. Jätteroligt en lördagmorgon! Som tur är var det vår veterinär som hade jouren (han samarbetar med en annan), och han vet att jag har erfarenhet av ögoninflammation då min förra häst hade det hela somrarna av flugorna, så jag behövde inte köra in med hunden utan han ringde in ett recept på ögonsalva.

Så sambon fick köra in och hämta det när apoteket öppnade (tur att det inte var en söndag iaf) och sen var det bara att börja skölja, torka och lägga salva. Två gånger om dagen i tio dagar, och stackars svärmor ska passa honom den mesta tiden nu när vi är i Norrköping. Men det såg bättre ut redan söndag morgon så det ska nog gå bra, han är väldigt snäll med sånt, fast han tyckte det var otäckt att skölja med vatten.

Söndag morgon var det då dags att köra, upp tidigt och fixa djuren, packa det sista och hoppa i duschen för att köra något sånär i tid vid åtta-snåret.
Väl framme efter ca fyra timmars körning (plus ett par pauser) var det bara att sätta igång.

Sedan har det bara gått i ett hela tiden, i måndags kom kranbilen för att sätta alla containrar på plats,



och vi började tömma det vi kunde från bilar och släp. Sedan fortsatte det likadant i måndags, ställa i ordning, flytta runt på saker och sätta upp stängsel.

Klockan 19.00 i tisdags kväll kom vi så iväg igen och var hemma strax efter 23.00 och gick raka vägen i säng kan jag säga....

Så i onsdags på förmiddagen hade jag en liten paus, fixade lite till djuren och umgicks med dem en stund och på eftermiddagen skulle vi iväg och uträtta några ärenden, och det skulle vi även på förmiddagen i torsdags.

Sedan körde vi upp igen på eftermiddagen så vi kunde fortsätta ställa iordning, och vi började sätta upp stora tältet i fredags. Det tar normalt en knapp dag att ställa iordning tältet men pga att de har byggt på tomten vid sidan om här i vinter, hade vi plockat ner och flyttat det helt i höstas, så denna gången tog det mycket längre tid. Och ja just det, där var en "liten" sten vi behövde hjälp att flytta också.



Nu är det iaf färdigt och vi har kunnat tömma en del av containrarna på saker också så vi får plats med det nya som kommer. Första lasset kommer klockan sex imorgon bitti och då är det en full lastbil plus släp (ganska mycket alltså).
Sen kommer ett likadant lass till på torsdag, och sedan ett lite mindre veckan efter.

Nu har jag äntligen tagit bilder på gardinerna i husvagnen också. Såhär såg de gamla ut:



Tittar man noga så ser man hur de har blekts och är fläckiga och fula.

Såhär blev de nya:



Tyvärr ser de ännu mörkare ut på bild än de är på riktigt.

Och för "alla" er som undrar - ja, jag fryser som en riktig isbjörn mellan varven här, det är INTE varmt.  :o)
Som tur är tog vi med hunden denna gången så jag kan gå en runda med honom när det blir för kallt, eller gå in och fixa kaffe.

RSS 2.0