Sommar/Höst?

Är det sommar eller är det höst? Moder natur verkar ha svårt att bestämma sig, ena dagen är det 30 grader varmt för att nästa vara 13 grader. Det är ganska stor skillnad får man ju säga.

Just nu sitter jag uppåtlandet (min dator befinner sig här på heltid och därför blir det inte så mycket bloggande) och idag är det riktigt skönt, alldeles lagom varmt.
 
Det har ju återigen gått ett bra tag sedan sist, och det har ju även hunnit vara någons födelsedag. Hur spenderade hon den då? Jo alldeles ensam, nåja nästan, en av mina anställda var här lite också. Dessutom var det regntråkigt väder på kvällen som spenderades med att lossa en lastbil. Inte lite saker heller, några härliga berg blev det i rusket:
 
 
 
 
Inte min roligaste födelsedag får jag säga........
Men jag fick fina blommor med ett bud åtminstone:
 
 
Det gjorde dagen bättre :)
 
När det fina vädret började visa sig för ett tag sedan så fick vi äntligen inviga vår nya uppbindningsplats, och för rättvisans skull fick både Safir och Lurvas vara med:
 
 
Safir dock något otålig som kan synas på marken....... :)
 
Jag har även fortsatt jobba lite med Safir och nu har vi faktiskt börjat tömköra! Än så länge är det så färskt så vi har bara hållit oss inne i rundningen och fram och tillbaka från stallet.
Jag har tänkt att jag ska gå över med honom till paddocken och köra lite där, då har vi mer yta att träna på men är ändå inom inhägnat område.
 
Allra första tömkörningen på "riktigt"
(T som filmar och av någon anledning är det urusel kvalité, känns som en film inspelad på 80-talet, men ändå, ni ser lite iaf) :
 
 
Mitt i värstaste värmeböljan bestämde Hovis och jag oss för att ta en sväng in till byn på marknad. Nu är byn inte så stor, så det är ingen stor marknad men ändå lite trevligt att komma iväg på något annat än jobb.
Dotera passade på att få en ansiktsmålning och det blev en jättefin fjäril:
 
 
En mycket skicklig tjej var det som gjorde målningen, tyvärr var det ju som sagt närmre 30 grader varmt så målningen smetades ut ganska snabbt av svett :)
En som vet vad man ska göra när det blir värmebölja däremot, det är knäpp hund:
 
 
Suck, efter en liten stund är han ju supervarm och vill bli nerkyld av slangen........
 
I torsdags var jag på marknad igen faktiskt, denna gång en ganska stor sådan tillsammans med grannaste. Även om det var allt annat än värmebölja, så hade vi en väldans tur. Det var kallt men det hade vi klätt oss efter och dessutom slapp vi det mesta av regnet. Så vi hade en mysig dag och det var nära att jag kom hem med en liten isabellskäckfölis (det var även djurmarknad). Men jag hade ju inte tagit transporten med mig och vi skulle hämta dynor på hemvägen, så den kunde inte stå i kåpan. Därför fick jag låta bli.........., men guuud så söt, en av mina favoritfärger! Undrar vad T hade sagt om jag kommit hem med en sådan?
 
Till sist en liten bild som T tog när han var ute och körde för ett tag sedan, som åtminstone får mig glad för en stund :)
 
 

RSS 2.0