Bråda tider

Nu börjar det hända grejor igen. Vi har landat i Norrköping, för andra gången faktiskt. Vi körde upp första vändan förra söndagen. Då hade vi bägge bilarna, släpet och husvagnen med oss upp. Och allt flöt så bra de första dagarna, plus att vi hade grym tur med vädret!
Vi fick husvagnen på plats snabbt och enkelt, vi förberedde för "förtältet och fick ner kapellet på lagertältet. På måndagen kom lastbilssläpet och containrarna på plats och "förtältet" lyftes fram.





Vi fick upp staket, och flyttat runt på kvarvarande möbler/dynor så det hamnade på rätt plats. Ja, som sagt allt flöt på så bra så vi till och med hann börja montera lite innan vi åkte tillbaka hem på torsdagen. Tanken var att Thomas skulle stannat kvar uppe, men eftersom vi låg så långt före i planeringen så kunde han också följa med. Nu är vi tillbaka igen och väntar på leveranser, och vi kan bara hoppas att allt flyter lika bra denna veckan, för nu kommer det bli långa dagar.....

Men vi var som sagt hemma några dagar emellan, och vilka underbara vårdagar det har varit!
Jag började fredagen med att gå upp direkt på morgonen, och släppte ut hästarna och mockade.

Efter det plockade jag in Choklad igen och vi gav oss ut på en riktig vårrunda. Solen sken, fåglarna kvittrade och det var sådär alldeles härligt. Det blev dessutom ännu bättre av att Choklad nog var lika glad över våren som jag, för hon skötte sig så bra!
Vi red ut en runda och hon höll sig riktigt i skinnet, studsade inte en enda gång med mig. Sedan arbetade vi lite i paddocken och även där gick hon suveränt.

När jag ridit färdigt skulle jag hoppa i duschen för att köra hem och hälsa på Hovis, men först fick jag assistera Thomas lite när han grävde. Det gick inte så bra för han grävde av elkabeln till logen/stallet....... Så det var bara att ringa elektrikern som turligt nog kunde komma trots att det var fredag eftermiddag.

Nåja, jag och Max gav oss iväg till Hovis där en eftermiddag med skitsnack och slit och släp väntade. Vi började med våffelkalas och satt och snacka skit, för att sedan gå ut och lossa höet som hon varit och hämtat. Det var bara det att hon gör inte som jag och köper hanterbart hö, nänä, utan det ska vara storbalar!  120 kg tunga storbalar, som skulle förflyttas från släpet in i stallet med en säckakärra..... *suck*

Jösses vad vi slet, och vad vi skrattade! Ibland var det liksom bara tvärstopp, och då började vi gapskratta istället, vilket ju inte gjorde att vi orkade bättre precis. Men efter att ha lagat säckakärran två gånger hade vi till slut fått in alla 12 balar.


I lördags skulle vi köra lite ombytta roller, Hovis skulle komma till mig istället. Det är nämligen så att jag har fått tag i en medryttare som ska hjälpa mig med att rida och sköta om Choklad någon/några dagar per vecka, och hon skulle få sig en lektion av Hovis.
Hovis skulle komma runt middag, och eftersom det var lika fint väder denna dag så tog jag och Max en promenad i skogen på förmiddagen. När vi kom hem igen släpade jag fram hammockdynorna och vi la oss där i solen.



Nu är ju Hovis en hovslagare  :o) så hon ändrade ju tiden till 15 -16 på eftermiddagen istället, för att till slut dyka upp runt 16.30........  hihi   :o)

Och eftersom jag fick lite extratid så passade jag på att hämta kameran och ta lite bilder på alla vårtecken.

Vi har fått snödroppar:



Jag såg till och med krokus hos en granne!

Sedan blev det till slut söndag igen, och efter packning, tvätt och andra förberedelser tog grannaste grannen och jag en promenad med hundarna, dock var det lite tråkigare väder men när man väl kom ut var det helt okej.

Söndag eftermiddag var det så dags att sätta sig i bilen igen och köra uppåt. Så nu sitter jag här, efter en ganska lång arbetsdag 7.30 - 20.30 och första leveransen har kommit. En full lastbil och släp och skönt nog har vi fått in nästan allt på plats. Imorgon kommer ett lika stort lass, och på onsdag och torsdag kommer ca en lastbil vardera dag.

Nu ska vi därför snart hoppa i säng och vila upp oss för morgondagen.

En liten bonusbild på Max när han blir trött på att vi sitter hos grannarna och snackar långt ut på kvällen/natten. Har man inte sin egen korg får man ta lilla Ellas istället:





RSS 2.0