Dan före dan före.....

Det närmar sig sakta men säkert julafton, och nej, jorden gick inte under igår. Däremot tycker jag det är lite synd att snön skulle försvinna, den kunde ju fått ligga där när den nu ändå kommit.
Själv har jag varit ganska sysselsatt den sista tiden. Jag har nämligen haft ett projekt som jag inte berättat för någon. Anledningen till det är att jag ville slippa "pressen" det innebär när folk vet. På det här viset kunde jag misslyckas hur många gånger som helst utan att någon visste, eller att folk frågade hur det går o.s.v.
 
Projektet krävde en del pluggande och lite övande men nu kan jag stolt berätta att jag kunde ha varit ute och kört på detta viset, om det inte vore för att min bil inte får det!    :o)
 
 
Japp, jag har haft både uppskrivning och i onsdags hade jag uppkörning och har nu tagit BE - körkort! Och jag klarade bägge delarna på första försöket.
 
Men jag har även hunnit med en del annat, mest julstök dock. Jag har t.ex för första gången bakat lussebullar ända från grunden, andra gånger har jag fuskat och använt en färdigmix.
 
 
Jag har även gjort pepparkakor och ett pepparkakshus, men det är inte färdigt för imorgon ska det dekoreras.
 
 
Måste också visa vem som var på besök idag:
 
 
 
Kurre Ek själv! Hoppas nu bara att han kommer fler gånger.
 
 
Idag kom min medis hit och sedan gjorde vi hästarna fina och gick ut och fotograferade, så här kommer en liten bildbomb:
 
 
 
 
 
 
 
Måste säga att Safir var jätteduktigt och brydde sig inte alls om att matte klädde in honom i en massa konstiga grejor, trots att han aldrig haft något på sig så innan.
 
Anna: Är du säker på att du fortfarande vill vara djur hos oss i ditt nästa liv? Om du frågar hästarna idag så kunde de nog varit utan det iaf  :o) hihi
 
Till slut ett litet collage jag gjort av bilderna:
 
 

Vinter

Det blev vinter! Bara sådär pang bom utan någon direkt förvarning. Även om jag inte är någon beundrare av vintern och kyla, så måste jag ändå säga att jag faktiskt hellre har detta vädret än lera och regn som vi haft jäääättelänge.
 
Första morgonen med snö tog jag kameran med ut för att ta bilder på Safirs första snöupplevelse. Jag tänkte att han kommer ju bli jättepaff! Men ack, vad jag misstog mig. Han var mer fundersam över att det helt plötsligt stod två hundar och tittade på honom utanför stallet, istället för bara en som det brukar vara. Vi var nämligen hundvakt åt svärmor.
 
Men, men, jag passade ändå på att ta lite snöbilder:
 
 
 
 
 
 Lilla monstret har blivit riktigt långhårig och vissa dagar när han kommer in på kvällen nu, så är han alldeles vit av snö eller frost.
 
Också hundarna:
 
 
 
 
Min "nya" medryttare (hon har ju faktiskt hängt kvar ett litet tag nu) och jag passade på att göra fint ute hos hästarna för ett par helger sedan:
 
 
 
 
 
Som ni ser på väggen har de givetvis fått varsin kalender där de hittar en godbit varje kväll.
 
Faktiskt är det också så att tomten han dök upp i år också. Men han kom inte den 1:a som han brukar utan han kom till första advent, och har hjälpt mig sätta upp adventsbelysning:
 
 
 
Han säger att mina slingor är så trassliga så han kommer nog att ha att göra i en hel vecka.
 
Så nu börjar det återigen bli lite juligt här hemma, och mer kommer det säkert att bli.   :o)
 
Vi har nu varit hos tre olika leverantörer för att köpa in trädgårdsmöbler, så nu har vi väl bara en kvar, kanske två. I januari är det ju sedan åter dags att börja med hemsida och prislista, jösses vad tiden springer.
 
Imorgon ska Thomas iväg med kompisar, vilket innebär fri lek för mig (eller ja, nästan för jag fick visst äran att vara chaufför), får se vad jag ska passa på att fixa med då. Kanske bara gotta mig  :o)

RSS 2.0