Mys i solen

I lördags skulle vi ju varit iväg och ätit middag hos en bekant här uppe som jag nämnde, men det blev inställt pga sjukdom tyvärr. Men imorgon ska vi göra ett nytt försök, så vi får se om vi kommer iväg.

Däremot så har vi varit hemma några dagar, och passat på att ta ett par sovmorgnar bla. Vi har också fått rensat "lite" ogräs längs hagarna, för nu var det så överväxt, så där var knappt någon ström i staketet längre.

Och så har det blivit umgänge med djuren. Ridning givetvis, ett par av dagarna, men även mys.











Puss, puss matte:





Lurfvas vill också vara med och mysa:





Nu är vi dock tillbaka i verkligheten igen här uppe och håller på att förbereda inför stängning. Fast idag har det regnat nästan hela dagen så det har mest blivit tv-tittande mellan kunderna.

Flera härliga dagar med bl. a. fint besök

Nu känns det att sommaren börjar gå mot sitt slut, kvällarna är kortare och kyligare och dagarna är inte lika intensivt varma längre. Jag för min del tycker det är tråkigt, men jag hoppas på att vi får många fina sensommardagar åtminstone.

Men det börjar alltså gå mot sitt slut och vi har nu även bestämt ett slutdatum för vår del, den 28:e augusti är sista dagen vi har öppet, men vi har faktiskt redan nu börjat dra ner på öppettiderna.

Nog om framtiden, vad har hänt de sista dagarna?

Jo, jag var ju hemma några dagar förra veckan, och även om jag fick gjort lite så måste jag erkänna att en hel del av tiden spenderades på detta viset:





Hehe, Max njuter när matte är hemma!

Men även den gången fick jag ju till slut köra uppåt igen (när Tompa saknade mig för mycket), och det visade sig att han fått ny kompis, Igge Kott:



Supersöt igelkott som bosatt sig under ett par pallar, och när en av våra kunder fick syn på den så blev hon överförtjust. Det slutade med att hon kom tillbaka lite senare med mat till den  :o)

Men han var nog bara på genomresa för några dagar senare var han borta igen.
Vi har dock kvar våra kompisar Göstorna. Ja, Gösta och hans familj har blivit ganska stor.... :




För ett tag sedan läste jag på vår kompis blogg att han och familjen varit på minisemester, då bl. a. i Norrköping. Givetvis fick de ju höra lite pikar från vår sida om varför de inte varit inom och hälsat på oss, så det slutade med att de körde upp i måndags bara för att hälsa på oss!

De kom upp på eftermiddagen, Jan, Emelie och lilla Lovisa, och eftersom vi hade öppet då så satt vi mest bara snackade den första stunden. Lovisa hade fullt upp med att utforska var hon hamnat någonstans:




På kvällen plockade vi fram grillen, och eftersom vi alla vet hur resultatet blir när jag ska grilla så fick det bli Jan som skötte den biten:



Ser mycket bättre ut än mitt va?


Eftersom de redan hade varit i Norrköping, bestämde vi oss för att åka ner till Söderköping istället. Det är ett jättemysig litet samhälle, och vi var där för två år sedan med Malin, Jocke och Johannes.
Den största anledningen till att vi åker dit är för deras glassbar, Smultronstället. De har underbara glassar i alla former.
En annan anledning är Göta Kanal, det är så mysigt att gå och strosa vid vattnet, och vi hade även turen att få se en båt använda slussen:




Och vi hittade en grej som vi givetvis inte kunde låta bli:



(den blir en bra bild till studentskylten hörni)

och så förstås mitt barn med:




Men, som sagt så var det ju glassen som lockade mest.
När vi var där sist så var det högsäsong, vilket innebar en superlång kö, därför valde vi att bara ta glass i "snabben.
Men denna gången var det betydligt lugnare så vi satte oss i "restaurangen" på uteserveringen. Jag valde en med banan, choklad och maränger:




Likaså gjorde Jan och Emelie, fast de mesade lite och delade på en sådan:





Men Thomas tog i rejält:




Efter glassen var det så dags att köra tillbaka för klockan började bli mycket och det var dags för oss att öppna. Jan och Emelie skulle också köra hemåt igen, men på vägen hade de tänkt stanna till i Linköping och gå på flygvapenmuseét, så det hängde Thomas med på, medan jag blev kvar och jobbade.

Thomas som läste lite på turisttavlorna i Söderköping om slussarna, blev så inspirerad av det så nästa morgon (nu är vi framme i onsdags) körde vi ner till Bergs slussar.
Där har de så många som elva slussar, varav sju stycken efter varandra:



Det är ganska högt de ska jobba sig uppåt, det gäller nog att inte vara stressad......

Vi fick inte sett någon som åkte upp i de sju, men däremot de två sista. Det går från denna vattennivån:



till denna:



Precis efter dessa sista två går dessutom en väg så där har de en uppfällbar bro. När man står sidan om den känner man sig ganska liten......   :




Om ni tittar noga så ser ni mig stå vid det lilla gula huset till höger.

Resten av dagarna här nu har vi ägnat åt att börja förbereda inför avslutningen, vi har möblerat om, kompletterat upp med stolar till borden och börjat sätta priser på våra visningsexemplar.
Så det lär vi nog fortsätta med även i helgen, men vi ska faktiskt få ett litet avbrott imorgon kväll, då vi är bjudna på middag hos bekanta här uppe. Det är faktiskt en arbetskamrat till min bror som vi haft lite datorhjälp av.

RSS 2.0