Agility och nygammal familjemedlem

Nu så! Äntligen ska jag berätta om grannens och mitt projekt.

Vi håller på att bygga egna agilityhinder.

Grannen har ju Ella som är en liten Jack Russel Terrier, och skulle man bara bygga hinder anpassade till henne hade det ju inte varit så farligt.
Men när man dessutom ska bygga dem så de håller för 40 kg Max, så krävs det lite mer.....

Men vi har som sagt kommit en liten bit på väg.

Vi har fått gjort slalom som ju var det lättaste:




Och vi har gjort ett hopphinder, "däcket":



Vi har även fått ihop till en tunnel:



Max får huka sig lite mer än Ella, men alla hinder är gjorda efter godkända tävlingsmått (okej det kanske kan skilja någon cm hit eller dit, men överlag) :



Tunneln är visserligen bara delvis hemmabyggd, men det var lite krångel ändå. Jag trodde nämligen att jag köpte en tunnel (som jag tänkte att den kan ju hålla så länge den håller och sen kan man använda stommen för att göra om den), men det visade sig att det bara var en släptunnel så mer än halva tunneln fick vi bygga själva ändå.

Och sedan har vi även gjort en vippbräda:



Vi är inte riktigt nöjda med den och kommer nog att försöka förstärka själva vippdelen när vi kommer på hur, men den fungerar i alla fall så länge och det är ju det viktigaste!

Max tycker den är lite läskig och vill gärna hoppa ner när han kommer till mitten, men det går bättre och bättre.

Vi är väldigt stolta över oss själva.

Dessutom har vi ganska klart för oss hur vi ska bygga balanshindret, längdhoppshindret och ett till höjdhoppshinder, så det är bara tiden som ska räcka till. Sedan får det ju även gärna vara fint väder  :o)

I söndags kväll hade vi bekanta på besök, och de var här av en speciell anledning.
De har nämligen kullsystern till min ena kanin Virpa (min andra kanin är mamman till de två).

(Ni kan läsa om de andra två om ni tittar i arkivet under Februari 2009 , Fredag 13:e och Hjärtan och husvagnar.
Där är till och med en bild när systrarna är bebisar och sitter sidan om Lucky.)

För ett litet tag sedan undrade de om jag kunde tänka mig att ta tillbaka henne då de inte hade riktigt tid med henne längre och tyckte det var synd.

Jag sa att det gick bra om det bara fungerade med de andra två, så det inte blev världens slagsmål. Sagt och gjort, i söndags kom de alltså hit med kaninen och vi släppte med spänning ihop dem.
Det gick - hur bra som helst!
Ingenting gjorde de mot varandra, så det var bara att låta henne stanna.

Här har vi Sirpa Caninicus Nannereturus XIII af Trälshult (mest kallad Sirpa), syster till Virpa och dotter till Lucky:




Åh!, det finns mat på  det här stället också:



De första dagarna var hon lite rädd av sig och höll sig mest i boet, men till slut vågade hon sig längre och längre ut.
Nu kommer den lite konstiga biten. Så fort hon vågade sig ner i hagen for Lucky på henne. Hon jagade henne och knuffade henne och tog ett tjuvnyp eller två. Som tur är har vi stor hage så Sirpa kom undan henne ganska bra, och till sist sprang hon tillbaka upp i boet.

Hur ska det gå tänkte jag då, boet är ju mycket trängre, där kommer hon ju inte undan.
MEN! Uppe i boet går det hur bra som helst, de äter och sover tillsammans utan något bråk alls. Det är alltså bara nere i hagen.......

Men, men, de får ha lite tid på sig så lugnar det sig nog. Men konstigt är det allt tycker jag!

Ni får vänta lite till....

Ja, jag lovade ju att ni skulle få veta vad det var för projekt grannen och jag påbörjat, men ni får vänta lite till. Jag har nämligen inte hunnit ta några bilder på det ännu.

Vi var ju som sagt uppe hos brorsan i Stockholm i helgen. Vi körde upp på torsdag eftermiddag för på fredag morgon skulle vi på kurs. Så i stort sett hela fredagen gick åt att sitta framför datorn så vi kunde lära oss att göra hemsida. Vi ska nämligen göra om vårt företags hemsida och då ska vi göra det själva. Så vi skulle helt enkelt lära oss hur programmet vi ska använda fungerar.

Men på lördagen passade vi på att ta igen den sightseeing vi fick avbryta på grund av (extremt) dåligt väder förra gången.

Förutom att traska omkring på välbefolkade gator i det fina men småkalla vädret, åkte vi en sightseeing-båttur under Stockholms alla broar. Turen tog cirka två timmar och var mycket trevlig faktiskt.



Brorsan med flickvän på båten:



Fint i hufvudstaden:



Vi tänkte även gå på en Chokladfestival, men när vi kom dit och såg vilken kö det var bestämde vi oss genast för att hoppa över det. Istället traskade vi vidare mot Skansen, som dock hade hunnit stänga när vi kom dit.
Så det blev lite mer promenerande i storsta´n istället innan vi drog oss tillbaka mot brorsans hus, men först stannade vi till på byns restaurang och åt god mat.

På söndagen hjälpte vi (eller ja, mest Thomas) brorsan att hänga upp hans nya värmepump. Sedan var det dags för oss att köra neråt och på söndag kväll var vi hemma hos djuren igen.

När vi skulle köra upp till Stockholm i torsdags ringde det från ett dagis som jag inte varit på förut, så det slutade med att jag har jobbat denna veckan, och ska även jobba ett par dagar nästa vecka, vilket är den största anledningen till att jag inte hunnit ta foto på vårt projekt som jag lovat.

Vi har även varit hos en av våra leverantörer för att beställa grejor inför nästa säsong vilket alltid känns helt knas att göra nu när vintern precis börjar!

Idag har jag gjort en heldag i mammas hus, och även morgondagen är hyfsat fullbokad, så jag får se när jag hinner skriva nästa gång.

Ska försöka.....

Ja, idag tänkte jag försöka göra en sammanfattning sedan jag skrev sist, så det kan ju bli ett ganska långt inlägg....  :o)

Vi får väl se om mina lilla men trogna skara av läsare fortfarande hittar hit, eller om ni gett upp efter den långa pausen  :o)


Jag har ju inte ens skrivit något sedan vi stängde för säsongen med firman, men det gjorde vi ju som sagt den 15 augusti.
Så dagarna där efter höll vi på för fullt med att plocka ihop allt.

Lastbilsläpet och trucken fick flytta för vintern och till slut var det bara en tom plan kvar.






Vi får inte lov att dra husvagnen med någon av våra bilar så vi får antingen låna eller hyra ett fordon när vi ska köra upp och ner husvagnen. Även denna gången gjorde vi det och här har vi Thomas när han ska börja färden hemåt:





Som de flesta nog vet så var vi inte hemma mer än någon dag innan vi drabbades av stor sorg, så därför hände det inte så mycket annat för vår del under en period, vilket också är anledningen till att jag inte skrivit på så länge.

Men till slut kom vi i alla fall iväg på en liten semester som vi hade tänkt oss från början, och detta året bar det iväg till Gotland.
Jag hade aldrig varit där innan så jag tyckte att det kunde vara en lagom liten resa, och så kunde jag få ha upplevt det jag med.
Thomas höll visserligen inte med mig för han ville tillbaka till Österrike igen, och även om jag också vill det så tyckte jag att det kunde räcka att åka dit nästa år istället.

Och eftersom Thomas alltid säger att vi tjejer alltid får som vi vill, så var det ju lika bra att jag fick det!

Nu visade det sig att en av färjorna från Oskarshamn hade krockat så det gick bara en båt om dagen därifrån och på en mycket dum tid, så vi körde upp till min bror istället och tog färjan ifrån Nynäshamn.




På det stora hela hade vi väldigt trevligt, men en stor nackdel med Gotland var att efter den sista augusti stängdes allt.

Jag fick inte ens komma till och se Villa Villekulla, för den hade de byggt in i ett sommarland - som givetvis hade stängt för säsongen!
Det närmsta vi kom var såhär:



Denna bilden är tagen genom ett staket med zoom......


Vi hade även jättestora problem att hitta övernattning, till slut (22.00 första kvällen) hittade vi dock ett B&B som hade lite konferensgäster och därför också kunde ta emot oss, men vi kunde bara få frukost första morgonen.
Däremot var det väldigt fint:




Vi fick se väldigt mycket fin natur, speciellt ute på Fårö:







Många raukar:



De är ganska stora som ni ser om ni jämför med Thomas. Det är inte ofta han ser så liten ut.........

Givetvis har vi även sett mängder med gutefår:




Höjdpunkten tyckte jag dock var när vi var nere i Lummelundagrottorna, det var riktigt fint och fascinerande.





Måste bara tillägga att vi var hela fyra stycken på vår guidade tur....!

Vi spenderade förstås även en del tid inne i Visby, som är en mycket mysig stad med gamla byggnader och kullersten.



Och så givetvis Visby Ringmur:




Efter tre dagar var det dags att åka hem igen, och tanken var att vi skulle spendera en dag i Stockholm city med brorsan, men vi var inte iväg mer än timmes tid för sedan öppnade himlen sig och det blev svinkallt. Så vi åkte tillbaka igen och startade en brasa och tittade på film istället. Nästa dag körde Thomas och jag hem igen.

Thomas hade lyckats dra på sig en rejäl förkylning på Gotland som sedan jag blev smittad av, så vi har spenderat några dagar hemma i soffan där vi tyckt synd om oss själva.

Men förra helgen kom Micke, Kicki och Nattis ner på besök igen. Denna gången stannade de nere en natt så vi kunde umgås lite mer.

Micke hade tagit med sitt luftgevär, så det blev såklart skyttetävling på högsta nivå!



Vissa fuskar genom att sitta ner när de skjuter...... men inte jag dock   :o)
Tur att kaninerna är härdade och inte lättskrämda, hehe.

Överlägsen vinnare blev såklart - jag!

På lördagkvällen spelade vi spel, två stycken. Het potatis och Hotell. Hotell är ungefär som Monopol fast då med hotell som ska byggas istället för hus - enkelt förklarat.
Precis som Monopol så satt vi halva kvällen med Hotell men roligt hade vi!

Vinnare blev till slut Thomas - den enda av oss som egentligen inte tycker om att spela spel (påstår han i alla fall, för han var den som levde sig in i det mest).

På söndagen gav vi oss ut och åkte vagn med Sampa. Det kunde vi ju inte sist de var här för då var ju Sampa iväg på betäckning.

Här blir hon väl ompysslad innan vi selar och kopplar henne vid vagnen:



Nattis skiftade mellan att åka med Sampa och att rida på Lurfvas:



Max fick såklart också sin beskärda del av uppmärksamhet (som han ju är duktig på att kräva på ett eller annat sätt):





De sista dagarna har jag och grannen påbörjat ett nytt projekt tillsammans som faktiskt är mycket roligt och vi är riktigt stolta över oss själva. Men det får ni veta mer om nästa gång.........

Imorgon ska Thomas och jag åka upp till brorsan igen och vara borta över helgen så ni får vänta ändå till nästa vecka innan ni får veta!

RSS 2.0