Midsommarledigt

En hel vecka. Så länge har vi fått vara hemma tillsammans, jätteskönt har det varit även om det varit full rulle den mesta tiden.
 
Vi kom hem natten till midsommarafton så vi började med att sova en stund längre än normalt. På dagen ägnade jag mig åt att umgås med Safir och på kvällen var det dags att köra till kompisar på midsommarfest. Vi blir bjudna varje år, men det är faktiskt fem år sedan vi var där sist så vi tyckte det var hög tid att åka dit igen. Vi hade en mycket trevlig kväll som dock började med ösregn men efter ett tag sprack det upp och blev riktigt fint.
 
 
 
Som vanligt var Thomas i sitt esse:
 
 
Kransen köpte han till mig men givetvis fick jag inte behålla den så länge.....  :o)
 
Typiskt nog var vi detta året bjudna på två fester, för grannaste grannlillungen fyllde 20 år den dagen. Så när vi kommit hem ifrån kompisarna gick vi över till grannarna och fortsatte ett tag där också. Jag var dock nöjd vid tvåtiden men Thomas fortsatte ett tag till.
 
Lördagen gick ganska mycket i lugnets tecken även om vi fick gjort lite i trädgården. Söndagen tog vi ett ryck och städade i carporten och allmänt ute på gården och på eftermiddagen kom pappa, plastmor, plastmormor och plastmorfar på besök. De har inte varit hos oss sedan vi precis flyttat in på gården (fy på oss). Det var så roligt att träffas, vi tog en sväng och hälsade på djuren och sedan satte vi oss och fika ute i paviljongen.
 
 
 
 
I måndags var det äntligen dags att åka in till kliniken med Lurfvas för hans operation. Hovis kom på förmiddagen och först skulle hon sko om både Lurfvas och Choklad ( äntligen börjar Lurfvas hovar se bra ut, får bara hoppas att det håller i sig också).
Under tiden vi skodde och höll på så fick Choklad stå i Sampas lilla box eftersom Sampa och Safir står i hennes box. Hon tyckte tydligen att den var helt okej den boxen för helt plötsligt hittade jag henne så här:
 
 
 
Efter skoning och en snabb fika var det dags att lasta honom, men det tyckte inte han..... Så det slutade med att Thomas drog och Hovis och jag lyfte bakdelen på honom så hade han inget att välja på....... hehe
 
Efter vi lämnat av honom följde jag med hovis när hon skulle sko några hästar, för hon behövde barnvakt till lilla dottern. Kvällen slutade med att Hovis lämnade av mig på fabriken där vi jobbade med busskurar till klockan tolv på natten (Thomas hade redan börjat jobba tidigare på eftermiddagen).
 
Tisdag morgon opererades Lurvfas och sedan kunde vi hämta honom på eftermiddagen. Så det blev lite samma procedur som dagen innan. Nu var det ju bara jag och Hovis till att lasta honom dock och det gick......mindre bra. Till slut fick vi be någon på kliniken om hjälp och så gjorde vi likadant igen. Veterinären berättade att inken var två-tre gånger så stor på insidan, som det vi såg som växte utåt, så det var bra att vi valde operation tyckte han. Det "roliga" är att han ska på återbesök om knappt två veckor......
 
Vid nio tiden var Hovis och jag tillbaka på fabriken där hon lämnade av mig hos Thomas och sedan jobbade han och jag till tre på natten innan vi var färdiga och kunde köra hem.
 
Givetvis blev det lite sovmorgon på onsdagen då  :o) På eftermiddagen körde Thomas ner och jobbade några timmar till medan jag hade stämt träff med min medryttare. Hon har haft lite "ledigt" ett tag för hon hade fullt upp med att ta studenten, men nu ska hon börja komma igen och då behövde vi gå igenom lite rutiner som ändrats sedan Safir kom in i bilden. Vi passade även på att gå en runda med Sampa och Safir så han fick prova att gå i grimskaft för första gången. Grimma har han fått vänja sig vid lite efterhand denna veckan, han tycker inte om när jag tar på den men när den väl sitter där så är den accepterad.
 
Till slut blev återigen torsdag och den enda dagen då jag faktiskt kunde ha lite semester. Det var fint väder så Choklad och jag var ute på en mysig tur i solen och grannaste grannen kom över och fika glass och jag hade en allmänt trevlig dag medan stackars Thomas flängde runt hos våra leverantörer. Men jag vet att han inte tycker det är lika tråkigt som jag tycker, och dessutom kom han hem alldeles lagom till glassen.
 
Klockan nio på kvällen rullade bilen uppåt igen och fredag morgon hade vi leverans (som jag slapp gå upp och hjälpa till med för det inte så mycket turligt nog).
Så det har varit många sena kvällar denna veckan och ikväll kan det nog bli detsamma för nu sitter vi och väntar på grannaste grannarna som ska komma på besök och se hur vi har det här uppe!

Stenbackas Safir

Ja efter lite kluringar så blev det Stenbacka. Sten för att vi helt enkelt har fruktansvärt mycket sten i markerna där vi bor,
(som dessa vi grävde upp ur marken när vi gjorde carporten till exempel...:
 
 
)
 
och backa är en kombination av att vår infart ligger i lite backe och att grannens ställe har ordet backa i sitt namn så då tyckte jag det passade ihop lite.
 
Jag skulle gärna vilja höra lite vad ni tycker om det namnet.
 
Men här kommer nu den utlovade bildbombningen av sötaste Safir:
 
 
Matdags:
 
 
 
En konstig grej han har för sig är att han ska backa in under Sampa, det ser så gulligt ut:
 
 
Är man bebis så blir man ofta trött och vill lägga sig:
 
 
Då somnar man oftast ganska snabbt:
 
 
Om det regnar när man bara är tre dagar gammal så är det bra med lite torkhjälp......
 
 
 
Till slut givetvis en liten filmsnutt när man har spring i benen. Stackars Sampa har fullt upp med att hålla ordning på honom  :o)
Anledningen till att hon vill knuffa bort honom är att Lurfvas står precis bakom mig och han får inte komma för nära ännu för då får han sig en smäll.......
 
 

?? Safir

Det blev världens sötaste lilla hingst! Ca 21.00 igår kväll föddes han, och tio minuter senare var han på benen.

Han ska få heta Safir, där Sa kommer ifrån mamma SAmpa och fir kommer ifrån pappa Capone FIRe.
Som ni ser i rubriken så har jag satt ett par frågetecken framför hans namn för jag försöker fortfarande komma på ett gårdsnamn att ha framför. Så vi får se om jag kommer på något de närmsta dagarna.

Lägger in ett par bilder som snällaste grannaste grannen skickade till mig, för jag var ju tyvärr inte hemma igår så jag har själv inte sett honom live. Men imorgon kväll ska jag köra hem och sedan kommer det säkert värsta bildbomben härinne!

Safir tio minuter gammal:



Och ett från i förmiddags:


Välkommen

Wee!!  Sampa har precis fölat, uppdaterar senare!

Jo, jag blev ett år äldre i år också.....


Vi har en tjej anställd hos oss som har varit med i stort sett från början när vi tog över vår firma för fem år sedan. När hon nu fick höra att Thomas skulle köra hem dagen innan min födelsedag så tyckte hon väldigt synd om mig som inte skulle få frukost på sängen. Själv skulle hon till skolan så hon kunde ju inte heller ge mig det.

Däremot fick jag istället ett jättegulligt sms av henne:




På kvällen fick jag även digital middag på Butlers (vår favoritrestaurang).


Och på eftermiddagen kom det ett blomsterbud med superfina blommor från min älskade make:



Idag väntar vi finbesök från Thomas kompis. Han bor långt upp i Norrland så vi träffar inte honom så ofta, men idag ska han komma förbi så vi ska gå ut och äta ikväll.

I fjol somras såg det ut såhär när han och Thomas kom igång och leka.... :


RSS 2.0