Midsommarledigt

Ack, så härligt skönt att få vara ledig. Nästan en hel vecka blir det.
 
Fredagen var ju inte bara midsommarafton utan även Thomas födelsedag. Han/vi fick en MYCKET trevlig start på dagen då grannarna bjöd oss på en härlig frukost!
Därefter sparkade jag ut honom ur huset några timmar för att kunna fixa ihop hans present. Han har nämligen tjatat bra länge nu om att han ville ha fastlagsbullar på sin födelsedag, han till och med försökte beställa på konditoriet, men de gjorde inga sådana på sommaren.
 
Så jag fick ett recept av hovis och gjorde mitt bästa (bakning och matlagning är ju inte min starkaste sida), och även om det inte är som semlor från konditoriet så måste jag säga att jag blev väldigt nöjd med resultatet själv:
 
 
 
Vad fölsegrisen tyckte vet jag väl inte riktigt men de blev uppätna iaf:
 
 
 
Resten av eftermiddagen tog vi slappade vi helt och på kvällen blev det lite traditionell midsommarmat:
 
 
 
 
 
Även lördagen gick i lathetens tecken, då mest ingenting blev skött och på kvällen stod det gott grillat på matsedeln. Detta givetvis hos snälla grannarna. Efter maten fick grannaste och jag minsann en liten chock när bägge pågarna följde med ut på en kvällspromenad med hundarna.
 
Igår, söndag, körde vi ner några timmar på fabriken och jobbade och efter det skulle vi köra ut till Safir. Men först stannade vi till för att äta i byn, och helt otippat kommer min kusin in och ska äta. Han bor neråt men har varit och firat midsommar med sin mamma (dvs min moster), så då fick vi passat på att snacka lite.
 
Till slut kom vi fram till busarna och jag måste säga att man märker en stor skillnad på honom. Han var så duktigt och mycket lugnare. Jag ryktade över honom och kratsade hovarna och provade även ut ett träns på honom utan några problem, trots att han stod helt lös.
Det är absolut nyttigt för honom att ha en kompis att busa av sig med. Den mesta tiden ser det ut så här:
 
 
 
 
 
 
 
 Två sötnosar.... ehh eller inte:
 
 
 
 
 
HAHAHAHA! Den var bra husse! Dra en till!
 
 
 
Nu har nästan all vinterpäls släppt så nu är han inte lika raggig längre:
 
 
 
 
 
Till slut en liten varning för känsliga läsare. När vi var hemma förra rundan så fick jag upp poolen och när det nu var varmt i torsdags ville Thomas inviga sin mankini........
 
 

Födelsedagar

För ett tag sedan fyllde jag år. I torsdags var det Safir som hade sin första födelsedag. Turligt nog var vi hemma och tanken var att vi skulle köra och gratta honom då, men pga olika omständigheter blev det att vi körde dagen innan istället. Hovis var först hemma hos oss och fick klippt färdigt Lurfvas och fixat hans hovar. Dagen varvades med mat, jobb, prat och efterrätt (jordgubbar och glass förstås). Fram emot kvällen körde vi iväg till Safir allihop. Thomas och jag var nämligen hemma bägge två för en gångs skull.
 
Först när vi kom fram så struntade busarna fullkomligt i oss, men efter en liten stund kom de båda två rusande i full fart!
 
Vi skulle fixa Safirs hovar också, så vi plockade på han grimman och grimskaft och jag började gå utåt med honom, men det tog totalstopp! Vi fick hjälpas åt alla tre för att få ut honom genom grindhålet, han skulle banne mig inte lämna hagen. Till slut kom han ut iaf och fick hovarna verkade och jag fick även borstat över honom lite.
 
När vi sedan släppte ut honom i hagen igen var det fototajm, men det blev mest busbilder  :o)
 
 
 
 
 
Det är så härligt att se att de kommer så bra överens, och har så roligt tillsammans.
 
Jag fick även ett par icke busbilder som jag tycker blev fina:
 
 
 
De har inte riktigt släppt all vinterpälsen ännu, så de ser lite raggiga ut fortfarande.
 
Givetvis blev det lite födelsedagsknäckebröd också, jag är inte så mycket för att ge mina djur godis i tid och otid, så Safir var inte det minsta intresserad när jag började prassla med påsen, men när han märkte vad det var så vaknade han lite  :o)
 
Det var alltså två födelsedagar avverkade och på fredag fyller Thomas år, så då blir det firande igen.

Sommmarläger

Ett år äldre har jag hunnit bli minsann, och det firades hemma denna gång. Moster, pappa och Eva och grannaste grannarna fick tårta och landgång. Även hovis och hennes dotter fick eftersom de kom dagen efter, dock blev det bara tårta för vi hade redan ätit middag på eftermiddagen.
 
I onsdags var det äntligen dags för Safir att åka på sommarbete hos sin nya kompis. Jag måste erkänna att jag var lite oroad över resan dit eftersom jag inte hunnit träna Safir så mycket i transporten. Han åkte ju ett par gånger när han var bebis men det är ju så längesen nu så det räknas inte.
Jag har dock hunnit träna honom på att gå av och på transporten, vilket jag nog tycker vi hade nytta av. Han bromsade till en gång, men sen klev han snällt på.
 
Vi band upp honom så kort det gick och snurrade grimskaftet ett varv runt bommen och hoppades att det skulle räcka för att hindra honom från att krypa under eller hoppa över bommen. Sedan bar det iväg. T har varit så snäll så han har installerat en kamera och därför kunde vi hålla koll på honom hela vägen. De första ca 20 minuterna försökte han krypa under, vända sig eller stegra över bommen, men när han märkte att det inte gick så gav han upp och resten av resan stod han jättesnällt ( dock var han nog ganska trött då också.... ). Så det gick faktiskt över förväntan.
 
Efter ca en timme var vi framme, och tack vare att supersnälla hovis varit där lite tidigare för att se hur det såg ut, så visste hon ju precis vägen.
 
När vi släppte ihop busarna så fick Safir totalspel och bara jagade livet ur sin stackars kompis.
 
 
De bara sprang och sprang och sprang och Safir bet den andra stackaren i benen och svansen. Både jag och hovis började bli övertygade om att vi skulle få ta med oss Safir hem hem igen.
 
 
Men så till slut så bara helt plötsligt stannade de. Och då började de tugga lite gräs istället. Antagligen var de så trötta så de inte orkade något annat  :o) Vi sa att det var nog tur att Safir stått i transporten en timme innan och hunnit bli lite trött redan där.......
 
 
Efter lite snabbtuggor fick Safir plötsigt syn på att det gick kor i hagen vid sidan om, så då blev han istället nyfiken på dem.
 
 
Min snygging!
 
 
Nu började kompisen våga sig fram lite försiktigt för att checka av sin nya kompis, men Safir skulle fortfarande kaxa sig lite.
 
 
Till slut så verkade det i alla fall som att de kom överens om att det är trevligare att vara kompisar.....
 
 
De där kossorna är fortfarande spännande, långhåriga är de dessutom.
 
 
Efter ytterligare en liten stund kom de på att man kan leka med varandra också.
 
 
 
Så när vi till slut körde därifrån var det ömsom lek och ömsom grästuggande och de är så fina ihop de två nya kompisarna.
 
 
 
När hovis och jag kom hem igen var det dags att klippa Lurfvas, men det gick inte riktigt som det skulle.......
 
Saxen krånglade en del och när vi (eller rättare sagt hovis, som återigen är snäll och rycker in) kommit halvvägs så gick det inte alls längre. Så nu ser Lurfvas minst sagt rolig ut......  :o)
 
Ena sidan:
 
 
Andra sidan:
 
 
Hrrmm, nåja. Det svalkar ju i alla fall, hehe, och såhär får han se ut en dryg vecka till  :o)
 
Till sist ville Choklad också vara med på en hörna:
 
 
Hon har ju äntligen behagat bli ohalt, så nu har jag och medis börjat skritta igång henne så smått. Får bara hoppas att det håller i sig!

RSS 2.0