Snöbilder

Nu kom till slut lite vinter ändå. Eftersom jag älskar att ha rätt så måste jag bara håna hovis lite offentligt såhär på bloggen....  :o)
Det är nämligen så att hon var här i onsdags, och när jag ringde för att bestämma en dag med henne, så bad jag henne även ta med snösulor till Choklad. Då började hon ju genast att ifrågasätta vad jag skulle ha det nu för, när halva vintern redan gått utan en tillstymmelse till snö.
Jo, sa jag, ta med det, för OM det kommer snö när det är en sådan här vinter, så kommer den nu i januari - februari.

Sagt och gjort, hovis kom och när hon skulle sko Choklad frågade hon ytterligare en gång om jag verkligen skulle ha sulor, och jag upprepade vad jag sagt innan.
Vad händer sedan på kvällen? Jodå, det snöar. Visserligen kom det bara ett par cm, som nästan var borta dagen efter. Men, sedan blev det lördag och voilá! Helt plötsligt har vi 15 cm........

Nåja, färdig hånat för denna gången (jag vet ju att hovis tål att bli hånad lite, får bara hoppas hon tål det även offentligt, jag kan också trösta henne med att hon inte var ensam med att ifrågasätta det).

Givetvis skulle vi även rida nu när hovis var här, och hon fick börja - som tur var! Choklad var inte på humör kan jag säga. Jag har aldrig sett henne uppföra sig på det viset som hon gjorde. Hon kämpade emot och skuttade rundor och bockade lite emellanåt också.
Nu pressar ju hovis henne bra mycket mer än vad jag kan, men hon har ju aldrig gjort så ändå. Det var till och med så jag fick stänga för öppningen till paddocken, om ifall att hovis inte kunde sitta kvar....

När hovis tröttat ut henne en del så fick ju jag svälja min feghet och sitta upp en stund jag också. Turligt nog så gjorde hon inga bockasprång med mig utan hon bara småbråkade lite så vi överlevde allihop.

Idag har det varit helt underbart väder, så först motionerade Choklad och jag en stund i paddocken och sedan skrittade vi ut en ny runda i skogen. Choklad var på spänn som vanligt men jag kände mig ändå hyfsat avslappnad. Det var ju så härligt, solen sken, snön gnistrade och det var knäpptyst förutom vi två!

Efter ridturen tog jag kameran med mig ut och fick några fina bilder på framförallt Max och Sampa:






Fina blivande mamman:






Och några mindre fina bilder:


Snö är skoj!!  :o)








Snö är inte skoj!





Besök

Som jag nämnde så väntade vi ett par besök efter nyår, och de har vi haft. Nyårsafton gick som vanligt i lugn takt. Efter en god nyårsmiddag så somnade Thomas tidigt på soffan och jag satt och tittade på tv. Lite innan tolvslaget väckte jag honom och då gick vi ut och pratade med djuren, samtidigt som vi kikade lite på fyrverkerierna i närheten.

Jag försökte få lite bilder på fyrverkerierna men de blev inget vidare. Denna är den som blev bäst:



Och så några söta hästar:






Men på nyårsdagen fick vi besök av Thomas bror och hans dotter och fru.
Eftersom det var just nyårsdagen, så kom de inte förrän sent på eftermiddagen och då var det nästan mörkt. Därför blev det inte någon längre stund med djuren, men däremot fick vi äntligen hjälp med vårt wifi och nu har jag äntligen fått in datorn i huset igen!
Vi får bara hoppas de kan komma fler gånger, gärna när det är ljust och varmare så vi kan pyssla mer med djuren.

Några dagar senare kom Max lekfarbror (a.k.a min bror) ner från Stora staden. Det var meningen att även Kia skulle varit med, men tyvärr blev hon sjuk. Det är dock viktigare att hon håller sig frisk i februari, för då ska vi fyra plus pappa och Eva till Berlin på en weekendresa.

Eftersom brorsan var här på semester så var han ju tvungen att leka lite med Thomas semestermaskin:



Han skötte sig riktigt bra, dock tröttnade han betydligt snabbare än Thomas  :o)

Jag har nu även fått shoppa loss på HÖÖKS och det blev ingen liten shoppingrunda:

* En ny ridhjälm - vilket var hög tid, min gamla är ca 7-8 år och man ska byta var 2-3 år.
* En ny säkerhetsväst.
* En H2Go - en grunka som man lägger i skottkärran och fyller med vatten, sedan rullar man bara ut i hagen och tippar skottkärran så rinner vattnet ut och man har fyllt vattenbaljan utan att behöva bära en massa spannar och dunkar. Här kan ni se hur den ser ut.
* En ny jacka - som jag faktiskt inte ska ha i stallet utan till vardags
* En ridoverall - som jag har önskat mig jättelänge

Overallen provade jag igår för första gången (ridandes vill säga, jag har använt den i stallet några gånger redan), och det var toppen. Trots kallt och isig vind så kunde jag rida utan att frysa! Så skönt!

I övrigt har vi börjat förbereda och planera för årets säsong med firman. Thomas har börjat gå igenom beställningarna och håller på med prislistan, och själv sitter jag och uppdaterar hemsidan.

I sadelkammaren händer det inga större grejor just nu, men vi har dock målat i stort sett färdig invändigt och jag har fått upp täckeshängaren och sadelhängarna. Jag har dock ingen bild denna gången utan det får bli nästa gång.
Men nu är det lite städning som gäller sedan kan jag börja flytta in resten av sakerna också, för det som är kvar att göra kan man göra trots att jag flyttat in.  :o)

RSS 2.0