Max(imus) Byrackus Svansevift IV af Vemmentorp (aka Äckelhunden Maximus)

Till minne av vår älskade familjemedlem:
 
 
 
 
 
På en månad gick du från vår livsglada, tramsiga, knäck-i-lurarna-hund, till en gammal, trött och sjuklig hund och igår eftermiddag visade du tydligt att det var dags.
Så därför beslutade vi att köra in med dig direkt, du skulle inte behöva må dåligt mer.
 
Du kommer saknas enormt av oss och även av, tror jag, många andra du berört under din livstid.

Hej o hå, vad tiden den gå

Det var längesedan jag hade så här långt uppehåll minsann. En del av anledningen till det är faktiskt att jag i år fått vara hemma väldigt mycket den sista tiden och då har jag inte haft någon dator. Visst jag kunde ju gjort någon snabbuppdatering via telefonen, men det är liksom inte samma sak.
 
Vi har ju förstås hunnit med en hel del sedan sist.
 
Jag byggde en ny hage till kaninerna, så nu kan de även vara på "ön" mitt på gården. Men ganska snart fick de sällskap:
 
 
 
Dock inget som var uppskattat av mig, så han åkte ut illa kvickt. Visserligen brydde varken katt eller kaniner sig just då, men jag litar inte på att det inte ändrar sig......
 
 
Vi har även varit hos goda vänner en liten bit uppåtlandet. Vi hade en jättetrevlig dag ihop, både tvåbenta:
 
 
 
 
 
och fyrbenta:
 
 
 
Han kämpade väl, men till slut hade Kato även tröttat ut den energiske Devil........
 
 
 
God mat och gott sällskap. Det blev mycket pratande som skulle kommas ikapp, men det gjorde inte så mycket för det var SÅ grymt varmt den dagen, att vi inte orkade göra många knop ändå :)
 
Ett par dagar senare var det meningen att vi skulle åka till Danmark några dagar, jag, T och Kato. Men en olycka gjorde att vi fick flytta fram den trippen lite. Det var nämligen så att vi skulle packa bilen och när T skulle köra fram den till ytterdörren visade det sig att Max lagt sig under bilen för att söka skugga. Detta har han alltid gjort, så det var inget konstigt, men denna gången såg vi honom inte och inte heller flyttade han sig som han alltid gjort när bilen startade.
 
På något mirakulöst vis kom han dock undan med bara en rejäl sårskada då det var bakbenet som blev påkört. Vi är fortfarande förundrade över hur han klarat sig så lindrigt, han haltade inte ens efteråt.....
Men en tur till veterinären blev det givetvis och en ordentlig rengöring och några stygn. Nu är det helt läkt igen skönt nog. :)
Men jag kan säga att det kommer dröja länge innan jag glömmer hur han skrek när det hände........
 
Eftersom Max var pigg efter olyckan, men vi ändå ville ha koll och sköta om såret ordentligt, tog vi istället ett par småresor med bägge hundarna, bil och tält inom de södra delarna av vårt vackra land.
Första svängen hade Max fortfarande tratt runt huvudet, så då nöjde vi oss med en övernattning. Men någon vecka senare körde vi lite längre och tältade två nätter istället. Lite bökigt blir det ju med två människor och två hyfsat stora hundar i ett litet tält, men vi sov ändå bra allihop :)
 
Och vi stannade givetvis och tog mysiga (mat)pauser i naturen:
 
 
 
 
 
 
 
 
Vår lille tonåring har blivit ett riktigt vattendjur och det är bra nu när det är så varmt ute, så han kan svalka sig:
 
 
 
Här badar han och de andra hemma hos Hovis (vilken lyx att ha en egen bäck att bada i):
 
 
 
Men roligast av allt är att leka med vattenslangen, vilket är ganska bra för då kan vi snabbsvalka honom mellan kunderna när vi jobbar.
 
 
 
Givetvis fick han ju ha en något större balja att bada i också :)
 
 
 
 
 Nu sitter jag och räknar ner de sista dagarna, för imorgon stänger vi för säsongen. Vi har i år valt att ha en riktig utrensning av vårt lager och satt in ett par annonser om att vi har utförsäljning och OJ! kan jag säga, vilka gamar det finns........
 
Thomas som var ledig och ute på äventyr idag var inte här, så det var bara vi två tjejer som sålde. Vi hade dock två killar till bärhjälp turligt nog. När vi skulle öppna stod en hel flock och hängde på grinden och de bara vällde in hela dagen. Men det har absolut rensat bra och förhoppningsvis gör det detsamma imorgon.
 
Sedan ska det packas ihop och flyttas hem på tisdag är tanken.

RSS 2.0