Fölsefirande, utställning och litta till

Så har man passerat ytterligare ett sådant där lite halvmagiskt streck i livet, jag har fyllt 35. Det såg lite svårt ut ett tag men vi lyckades faktiskt vara hemma bägge två, så tillsammans med släkt och vänner avnjöt vi god smörgåstårta och tårta. Allt gick i lugnets tecken och vi tog det lite som det kom. Vi hade även tur med vädret, lite blåsigt men inte värre än att vi kunde sitta ute i paviljongen.
Lyckliga jag fick en bra start till en ny häst, så nu är det bara för mig och Hovis att börja ut och leta igen  :o)
 
Jag har haft turen att få vara hemma en och en halv vecka, dock har jag två gånger under den perioden kört upp med leverans för att sedan direkt dagen efter köra hem igen.
 
En av dagarna var jag vid sjön där vi bodde innan och då fick Kato för första gången prova på att bada. Han gick först fram och tillbaka längs med vattenkanten, men efter en liten knuff från mig vågade han sig ut:
 
 
 
 
Det var lite konstigt att gå i vattnet, men det var skoj!
 
 
 
 
Dock fick han bråttom inåt igen när det blev så djupt att han blev tvungen att simma :)
 
Förra lördagen var återigen dags för utställning och denna gången gick det riktigt bra för oss bägge två.
 
Safir fick fina 39 poäng, det bästa han fått hittills!
Han fick fin kritik och domaren sa till mig efteråt att han är en riktigt fin bruksponny och mycket välutvecklad. Tittar man på andra i hans ålder så är de mer valpiga, som han uttryckte det, medan Safir är så gott som fullvuxen.
 
Däremot, precis som förra domaren, så sa han att det var inte lönt att spara honom som hingst. Han sa att han kommer antagligen att grovna ytterligare mer och det är inte vad man eftertraktar i aveln. Så därför kommer det bli kastrering till hösten, och förhoppningsvis lugnar han sig lite efter det.
 
Men Hovis lilla dam däremot! Jag har nog aldrig sett Hovis så paff som när Ellis fick fina 40 poäng och guld! Grattis!!
 
Lite bilder på våra sötnosar:
 
 
 
 
 
 
 
Så vi är mycket nöjda bägge två!
 
Nu är vi åter på plats häruppe igen och regnet det kommer i omgångar, men det har ändå varit ganska mycket spring denna helgen.
Får hoppas på lite varmare väder snart igen.

RSS 2.0