Varnar känsliga läsare för horribel bild!

Om ni inte läser från en alltför stor skärm så ni ser alla bilder direkt, så undrar ni nog vad jag menar med rubriken. Men det kommer ni förstå, när ni ser bilden på en av Thomas julklappar.....

Fast vi börjar från början. Julaftonen firade vi hos pappa och Eva tillsammans med dem och Mattias. Först Kalle Anka såklart, därefter god julmat (inte för att jag äter så mycket av det, men det jag åt var gott) och sedan kom tomten. I år var tomten väldigt lik pappa tyckte jag.......

Jag vet inte hur det är med de andra, men jag är supernöjd med min klappar i alla fall, jag ska bland annat få shoppa loss på HÖÖKS (ridsportbutik för de som eventuellt undrar), och titta på film. Thomas fick av mig en (tycker jag) väldig passande t-shirt:




Pappa och Evas katt Tarzan, fick av oss en aktivitetsleksak:




Men givetvis var kartongen mycket roligare:



Lägg märke till tassen som sticker ut.
Katter.......  :o)

På juldagen var det dags att fira jul hos svärmor, med Thomas släkt och jag kan tänka mig att Mattias har haft mycket roligt när han köpt julkappar åt mig och Thomas........ "Fina" rim var där också...... Jag vågar inte berätta allt vi fick, men jag kan säga som så att alla fick många goda skratt åt det.

Och det är nu känsliga tittare bör bläddra vidare, för här kommer en av Thomas julklappar:



Sedan kan ni ju gissa vad resten av klapparna hade för tema, undrar vad Mattias tror om oss egentligen.......   :o)

Nåväl, om ni hämtat er från chocken så går vi vidare till onsdagen. Då var nämligen Anna, Anders och Devil på besök. Som ni kanske kommer ihåg bodde Maxs flickvän Zingo hos Anna och Anders, men Zingo finns tyvärr inte med oss längre. Däremot klampade det in en ny lekkamrat till Max istället, Devil.
Devil som inte är så gammal har vääldigt mycket energi (nu börjar man minnas hur det var när Max var yngre) och kunde leka hela tiden om han fått. Men Max som börjar bli till åren, har inte riktigt orken för det. Dock inte utan att han hängde med på ett par lekstunder:




Monsterhunden Max:



Nu väntar som alltid en lugn och behaglig nyårsafton för oss, tillsammans med djuren, och efter det blir det fler besök som vi ser framemot!

Juletider

Julen närmar sig med stormsteg, eller ja julen är väl egentligen redan här, men julafton närmar sig i alla fall. Det går på tok för snabbt kan jag säga, jag kan verkligen inte fatta att det bara är några dagar kvar. Men jag har väl i och för sig hunnit med det mesta som ska hinnas med tycker jag. Pepparkakor och pepparkakshus är bakade och garnerade:




Min lilla julstad är framme och har fått lite utbyggnad:




Hus och uthus är pyntade, de flesta klappar avklarade och igår kom granen in på plats.




Jag fick en förfrågan i kommentarerna igår angående vad tomten hittar på i år. Det är faktiskt så att han berättade för mig att det har varit ganska tröttsamt de sista åren, med allt han hittat på, så i år kände han för att göra...... - ingenting. Och det är vad han har gjort också. Han bara står rakt upp och ner ute på gräsmattan med Rudolf under armen.




Men man vet aldrig med honom, helt plötsligt kanske det händer något. Eller kanske till nästa år.

Men händer något gör det i våra liv i alla fall. Som vanligt är det ju längesedan jag skrev här, och jag skyller det på vår datorexpert.   :o)
Han har inte rest hit och installerat datorgrejor (så kunnig är jag) så datorn står fortfarande kvar ute i husvagnen, vilket gör att jag inte blir färdig till att gå ut och sätta mig vid den. När den står inne i huset så kan man ju skriva några meningar då och då när man ändå passerar, men det gör jag inte när jag måste klä på mig och gå ut först.

Okej, jag KANSKE kan ha viss förståelse för att han inte vill köra drygt 30 mil bara för att hjälpa oss med datorn, men jag tycker gott han kunde gjort det......   :o) hihi

Men åter till vad som hänt med oss. Hmm... när jag tänker efter så har det inte hänt så mycket egentligen, det har bara varit mycket arbete. Antingen med busskurar, eller här hemma. Fast Thomas har haft mycket semester. Eftersom han har varit så duktigt och arbetat massor så min sadelkammare skulle kunna byggas i vinter, bestämde jag mig för att hyra en minigrävare åt honom. Han tycker det är helkul att leka med den och kallar det semester, så därför hyrde jag den.

Det hade inte aaaalls med att göra att jag ville få grävt till vatten ut i stallet.........






Och ni vet ju hur det är, när vi ändå har grävaren här så kan vi lika gärna göra det..... och det......och det.......och det också. Så det blev många dagars semester för min man.





Och grisarna fick delvis en ny hage när vi gjorde en väg upp till deras hus, så vi kan ställa släpet där.





Givetvis har det även hänt lite i sadelkammaren. Dörren har kommit upp så nu kan vi snart sätta lite värme därinne. Det behövs ju innan vi kan måla ordentligt. Och även väggarna till foderkammaren börjar bli färdiga.




Visst blir det superfint!

En sak som vi dock faktiskt har hunnit med förutom arbete (och semester) är den traditionella resan till Vellinge. Detta året fick grannaste grannen följa med och vi hade en heltrevlig dag. En av sakerna som var nya var tomtens nya transport. Den var minst sagt .....färgglad:




Nu ser jag fram emot en trevlig jul med familjerna, och i mellandagarna kommer bästa Annanas med sambosar (en tvåbent och en fyrbent) på besök. Det ska bli riktigt roligt att ses igen! Det var alldeles för längesen.

RSS 2.0