Jul i dalarna

Trodde ni att jag hade glömt bort min blogg månntro? Nej, det har jag inte trots den långa perioden som gått sedan jag skrev. Det är bara så att ibland har jag ingen som helst inspiration att skriva, trots att jag egentligen har något att skriva om. Sedan ibland slår det på och det kommer ett inlägg.
Men det är ni ju ganska van vid nu förstås :)
 
Det har ju varit lite jul och nyår och detta året blev vi äntligen färdiga att komma iväg till Dalarna. Jag har i flera år varit sugen på att åka dit och fira en vit jul, kanske till och med få åka häst och släde!
Men ack! Givetvis valde vi den enda jul som där inte var någon snö!! Lika grönt som hemma, förutom att det var kallare så det var frostvitt på morgnarna.
 
Men det hindrade inte oss från att ändå ha mysigt och trevligt. Jag hade lyckats hitta ett fäbodshotell, vilket innebar att man antingen bodde i rum i hotellbyggnaden, eller hyrde fäbodar som var utspridda lite på området. Vi som hade hunden med oss hade tur nog att få tag i en fäbod som var jättemysig. Som en egen liten stuga istället för ett tråkigt hotellrum.
Vår kompis norrlänningen mötte dessutom upp oss på plats ett par dagar och firade jul ihop med oss. Detta var ju nämligen lagom, då det blev att vi möttes halvvägs :)
 
(Bilderna i detta inlägget är av varierad kvalité, då jag försöker lära mig och experimenterar med olika inställningar i kameran. Det konstiga är att många av bilderna ser jättebra ut i kameran, men sen när de kommer på datorn så är de antingen mörkare eller ljusare och inte alls lika bra.....)
 
Så här ser stugan ut:
 
 
 
Det är den lilla mörka till vänster i bild. Det stora i mitten var det hotellägarna som ägde och där var tomt de flesta dagar vi var där.
 
 
 
 
Här kommer man in:
 
 
 
 Kök:
 
 
Vardagsrum:
 
 
 
Trappan som ni ser i ovantående bilder, leder ner till sovrum ( med kamin! ) och toalett ( med bastu! ).
 
 
 
 
Naturen däruppe var helt fantastisk, tänk er att vakna på morgonen och titta ut genom fönstret och se detta:
 
 
Utsikt över Orsasjön!    Vackert, eller hur?

Nedan samma sjö från ett annat håll.
 
 
 
Inte helt oväntat blev det många sköna promenader i naturen dessa dagar. Här följer en del bilder från omgivningarna:
 
Inne i byn.

 
 
Återigen Orsasjön, men här skymtar ni även Siljan bortanför Orsasjön.

 
 
Några km bort ligger Grönklitt, en skidanläggning. Inte så mycket snö här heller som ni ser.... Konstsnö som gäller.
 
 
På Grönklitt ligger även Orsa Rovdjurspark. Eftersom vi hade hunden med oss blev det inte att vi gick dit, men det lär nog bli en annan gång  :)
 
Inne i skogen kunde man hitta detta:
 
 
Jag visste faktiskt inte vad det var förrän vår kompis norrlänningen berättade. Det är lav, och jag visste inte för det växer helt enkelt inte där vi bor. Det växer bara om luften är tillräckligt ren.
 
I skogen kan man visst även hitta sötnosar:
 
 
 
Efter att ha promenerat uppåt en bit öppnade skogen sig och vi fick en jättefin utsikt över byn.
 
 
Återigen den fina utsikten från vår stuga, denna gång på kvällen.
 
 
 
 Som en liten avslutning har ni här först en bild på hotellet utifrån:
 
 
och sedan inifrån, nämligen restaurangen:
 
 
Här serverades både vildsvin, ren och björn. Dock vet ju alla ni att jag inte åt något av det. Eller jo, jag åt faktiskt lite vildsvin, så lite duktig var jag allt  :)
Dock skippade jag björnköttbullarna på julbordet och höll mig till den vanliga prinskorven istället för vargkorven.......
 
Som ni kanske förstått blev vi bägge väldigt förtjusta i detta stället och lär mest troligt återvända.......

RSS 2.0