Värme

Vilka sköna dagar vi har haft! Sommaren har äntligen kommit. Visserligen är det säkert bara tillfälligt som vanligt men man får försöka njuta av det man får!

Igår tog jag hela dagen som en slappedag. Först  tog jag en morgonpromenad med Max, sedan låg jag i hammocken med Max (ooppss, det skulle jag ju inte avslöja för sambon) och läste en bok. Därefter fixa jag lite att äta för att sedan gå ut och umgås lite med de andra djuren och klia lite på dem.
Kvällen avslutade jag med att titta på Anne på Grönkulla, rena nostalgitrippen!  Jag älskar sådana. (Nostalgitrippar alltså)

Idag har jag däremot varit lite duktigare (även om jag hunnit med lite slappande idag också).
Först gick jag upp i ganska hyfsad tid, runt halv åtta. Sedan har jag kört rundor och uträttat en massa jobbärenden.
Till sist körde jag till blomsterhandeln för att köpa lite växter till min nya rabatt.

Eftersom jag är totalt okunnig när det gäller sådant, gick jag bara in och sa att jag har en rabatt som är ungefär så (pekande på marken) stor och i den har jag satt en Ginst i denna färgen, och så visade jag en blomma jag hade med mig.
Sedan fick personalen sköta resten, jag gjorde bara nåt inlägg när jag inte tyckte riktigt om färgen.

Så nu har jag grävt halva eftermiddagen och halva kvällen (det blev för varmt på eftermiddagen, så jag tog en paus till kvällen, det var då jag hann med att slappa lite).

Såhär är det tänkt att det ska grävas ner:



Såhär långt kom jag innan det blev för varmt på eftermiddagen:




Och till slut blev det färdigt:



Det ser lite fjuttigt ut nu, men tanken är väl förhoppningsvis att det ska växa till sig.

Oavsett vilket så är det mycket trevligare nu.....



än det var innan:



Eller vad tycker ni?

Tänk vad man glömmer vissa saker snabbt, jag har redan vant mig vid den nya klädseln, när det bara var knappt ett par månader sen det såg ut så där.

Grävaren var också här under midsommarhelgen och gjorde det sista finliret efter rivningen av logen på andra sidan vägen. Han lade rätt de stora stenarna som har grävts upp hos oss efterhand.
Det är ingen liten maskin han har, den skulle ungarna på dagis sett....



För er som inte träffat Thomas kan jag säga att han är ganska lång......

Men fint har det blivit, det är så jätteskönt att kunna titta ut genom sovrumsfönstret och se träd istället för en ful förfallen lada.

Före:



Efter:




Jag tror ni fattar vad jag menar va?

Ja må han leva.....

Jodå, en mindre bra version av den sången fick gubben vakna till idag. Jag har aldrig påstått att jag sjunger bra......

Men frukost på sängen fick han i alla fall.....nästan.
 Vi upptäckte nämligen att brödet var slut i går kväll, och insåg ganska snabbt att det knappast var någon större mening med att försöka hitta någon affär som är öppen på kvällen en midsommardag!

Så därför blev det ett par jordgubbar och ett halvt ägg, med blommor och paket.



Max älskar när någon av oss fyller år, för det är den enda gången han får ligga i sängen en stund.

GRATTIS !!

Midsommar

Hur trevligt det än är att fira midsommar med vänner och/eller familj, så valde vi detta året att hålla oss för oss själva. Dels för att vi inte riktigt visste när vi skulle hinna köra hemåt, och dels för att slippa stressen och tidspassandet. Om man inte kommer hem förrän kanske vid middagstid så är det inte så lockande att sedan slänga sig i duschen för att vara på plats hos någon klockan tre.
Nu blev det visserligen så att vi kunde köra hem torsdag kväll, men vi var inte hemma förrän runt midnatt, så det var skönt att kunna ta sovmorgon.

Sedan har vi bara gjort vad vi känt för. Vi har faktiskt  varit väldigt duktiga och tagit ett ryck i trädgården, Thomas har klippt gräs och jag har börjat gräva rabatt. Thomas son har varit här och målat lite och vi har allmänt röjt upp och snyggat till.

Givetvis har vi också ätit nypotatis och sill (inte jag) och ägg m.m.



Max fick också vara med och fira midsommar.
Se vad skönt vi har haft det, vi har inte ens behövt klä upp oss utan bara gått rakt in från trädgårdsarbetet och satt oss vid bordet utan behöva bekymra oss om det. Härligt!

Jag gick en runda på ägorna och plockade ihop en liten blomsterbukett till bordet, den blev faktiskt riktigt somrig tycker jag:



Även midsommardagen har gått i lugnets tecken, då vi först tog en jääättelång sovmorgon, ända till elva blev det, men det gjorde inte så mycket för det regnade ju ändå bara hela förmiddagen. Efter det har vi fortsatt ute i trädgården och till middag blev det rester sen gårdagen (men det är så gott så det gör ändå inget).

Dagarna innan midsommar var det ju ganska fint väder, i varje fall uppe hos oss. Vad gör vi då? Jo, medan alla andra ligger och solar eller åker och badar, då sätter vi igång att olja möbler. Och för er som tycker det är tråkigt nog med EN möbel hemma så kan jag säga att det blir inte roligare med 20 stycken...... Speciellt inte pillet mellan ribborna i borden.
Men fint blir det i alla fall!


Dras vi till djuren eller de till oss?

Jag vet, jag vet, jag har varit lite dålig på att blogga den sista tiden. Jag har fått ett par pikar redan. Men efter en så händelserik helg som jag skrev om sist, så kändes liksom allt annat så futtigt så inspirationen bara försvann. Dessutom har det faktiskt inte hänt särskilt mycket heller.

Eftersom det mest bara har varit regn och allmänt tråkigt väder så har det mesta varit dött.

Däremot har det hänt lite mer därhemma, vi har fått nya fönster i stallet, så nu är där färdigrenoverat för i år. Fortsättning följer nästa år.



Dessutom har vi fått rivit ladan som låg mittemot vårt hus. Den är inte vår men efter att ha pratat med ägaren fick vi lov att riva den för den förfulade så mycket.



Jag har inte varit hemma sedan den revs så det ska bli kul att se hur tomt det blir.

Djurtokiga som vi är både gubben och jag, så har vi ju "husdjur" även häruppe. Ja okej kanske inte några vi valt själva men de är ganska söta ändå.
Här har vi Willie som bodde med oss förra året:



Efter ett tag märkte vi dock att vi fick döpa om den till Wilma istället.....
För då började här springa flera småttingar också nämligen.



Nu är vi inga experter på vilddjur, men vi har gissat att det är vesslor.

I år har vi inte sett till Wilma och hennes familj tyvärr, men istället har vi fått nya "inneboende" (nej, inte inne i husvagnen om ni trodde det). Här har vi Örnie:



Som synes är Örnie Ödla inte särskilt stor....



...och jag har förr mig att jag sett en lite större så vi gissar att Örnie är barn till den, men det är han som är minst skygg.

Även där hemma har uteliggardjuren förökat sig. Sist jag var hemma var där nämligen ett väldigt trumpetande bakom logen och jodå, vår stackars ensamma trana hade blivit inte mindre än sju stycken (eftersom det är ett ojämnt antal gissar jag att vår singeltrana är med bland dem).



Det är tur att vi trivs ihop med djur!

Norrköping Horse Show

Även söndagen bjöd på helt underbart och (nästan för) varmt väder.

Eftersom brorsan jobbade istället för mig var det Kia (brorsans tjej),  mamma, Lisbeth (Thomas mamma), Pappa och Eva som följde med mig.

Vi hade en jättetrevlig dag, brorsan som beställt biljetterna hade fixat bästa läktarplatsen så vi hade bra koll på hela banan.
Först var det ett par hopp tävlingar, en mindre klass och en större.

Här ser vi Peter Eriksson ta ett hinder:




Tyvärr fick han en rivning, men desto bättre gick det för Niklas Arvidsson som kom på tredje plats.
Han vann nämligen också ett samlat pris för hela tävlingen, en hästtransport värd 120 000 kronor. Här hoppar han vattengraven:




Och Helena Lundbäck kom på fjärde plats. Roligt med lite svenskar i täten.




Jag vill bara påpeka att jag kan ha blandat ihop bilderna, så det är inte säkert att det är rätt personer på bilderna men jag hoppas det!

Mellan tävlingarna gick vi och tittade lite bland försäljarna, men jag var dock duktig så jag köpte inget (fördelen med att inte ha häst för tillfället: man behöver inget).

Eftersom det var så varmt var vi ju givetvis också tvungna att äta glass. Mums!

Vi avslutade dagen med att titta på några ekipage från kuren (hittar inget tyskt y):



För de som kanske inte vet så är kur (fast med prickar över u:et) dressyr till musik, så det går lite i takt med hästens steg.

Efter detta körde vi tillbaka till Thomas och brorsan som hade haft lika varmt som oss givetvis, fast Max tyckte det hade varit helt okej:



Tror jag det, med eget parasoll och fläkt !

And they keep on coming (överraskningarna alltså)

Ja, snacka om att överraskningarna fortsatte komma i lördags. Dagen började som vilken annan lördag som helst, vi gick upp, gjorde oss i ordning och jobbade på. Varmt som bara den var det också, antagligen upp emot en trettio grader.

När arbetsdagen närmade sig sitt slut (vi stänger 16 på lördagar), bad Thomas mig att gå upp till containern vid vägen och skriva namn på en möbel som var beställd. Men när jag närmade mig containern, började det sjunga i den, och ut kommer hela tjocka släkten med Max i täten.



Hmm.. jag som trodde att min födelsedag var firad och klar !

Snacka om att jag fick en liten chock, det hade de lyckats bra med, jag hade noll koll på att detta skulle ske.

De hade med sig en present också som de lagt ihop till, en gårdspump! Det har jag önskat mig ända sedan vi köpte gården. Tyvärr är den fortfarande inpackad så ni får vänta med bild på den tills den blivit installerad.

När den värsta chocken hade lagt sig och vi hade stängt grindarna för dagen satte vi oss ner ett tag (vi har ju lite möbler att välja på) och tog en fika och drack lite gott och snackade.

Helt plötsligt tittade någon på klockan och konstaterade att nu fick vi sätta fart om vi skulle hinna göra oss i ordning. Vadå göra oss i ordning tänkte jag.....
Men sagt och gjort, de andra försvann upp på sina hotellrum (vi står och säljer precis sidan om hotell scandic) och efter en stund samlades alla igen och vi traskade bort mot busshållplatsen.



Som synes så är humöret på topp hos alla!

Efter en kort bussresa visade det sig att vi alla skulle äta på Butlers Hörna, vår favoritrestaurang ni vet. De har SÅ god mat och det verkar som alla höll med.



Den här biten med att vi skulle äta här är en liten rolig historia för sig själv.
Det är nämligen så att sist Thomas och jag var här och åt (inte på min födelsedag utan gången innan), kom "vår" servitör Micke fram och frågade om det var vi som hade bokat bord. Nä, sa vi bägge då för vi hade ju bara kört in och chansat på att det fanns plats.
Men han fortsatte prata om något bokat bord och då fattade ju jag att Thomas hade bokat bord utan att jag visste. MEN, jag trodde ju det var till min födelsedag (och eftersom jag trodde överraskningen var avslöjad så spelade jag med och låtsades ingen förstå trots att Thomas visste att jag visste), så därför fick han boka bord till den också för att jag inte skulle misstänka något om lördagen. Så det var alltså aldrig meningen att vi skulle varit där i torsdags.

Inte för att det gör mig någonting förstås!!  :o)

Måste bara visa en bild på en "ljusstake" de har på Butlers:



Den har de hållt på med ett tag......

Nåväl, tillbaka till oss!

Mitt under middagen börjar min bror plocka med lite papper och börjar tala.

Han berättar då att förutom pumpen jag fick innan hade de samlat ihop till lite till. Först fick jag ett födelsedagskort där alla som varit med att lägga en peng, skrivit sitt namn (eller fått hjälp). Sedan plockar han upp sex stycken biljetter till Norrköping Horse Show som gick denna helgen, och förklarar att han ska jobba på söndagen så jag kan vara ledig och gå med de andra och titta.
Tjoho! Jag har velat det i flera år nu men inte kunnat eftersom det är högsäsong för trädgårdsmöbler.

Efter det plockar han fram ett papper till, med en bild på och ger mig det. Samtidigt mumlar han någonting om 30 år eller något, för nu har jag slutat lyssna.

Här är bilden:



Jag hör som sagt inte längre vad brorsan säger för det ända jag tänker på är:

- Aldrig i livet att de får mig till att hoppa fallskärm, Glöm det!
- Aldrig att jag tänker göra det, synd att de slösat bort sina pengar.
- Aldrig i livet, hur ska jag berätta det för dem utan att de tar illa upp.

Jag blev ärligt talat livrädd!

Men sedan skymtade jag något på baksidan av pappret och vände på det. Och där är ett tryck.

Jag ska få åka till SPANSKA RIDSKOLAN i Wien, Österrike !!

Jodå, jag fick biljett till en uppvisning i september, och har fortfarande inte riktigt smält nyheten.
För de av er som inte är hästintresserade är detta ju ingen big deal, men för mig är det. Jag har drömt om det ända sedan jag var..... hmm.. vet inte hur länge faktiskt, men länge är det. Snacka om att jag blev tårögd.

Woohoo! !   TACK !! Allihop!

Jag tror jag bryter här för detta inlägget, men snart kanske redan senare idag kommer en liten fortsättning om söndagen och Norrköping Horse Show.

RSS 2.0