Midsommar

Hur trevligt det än är att fira midsommar med vänner och/eller familj, så valde vi detta året att hålla oss för oss själva. Dels för att vi inte riktigt visste när vi skulle hinna köra hemåt, och dels för att slippa stressen och tidspassandet. Om man inte kommer hem förrän kanske vid middagstid så är det inte så lockande att sedan slänga sig i duschen för att vara på plats hos någon klockan tre.
Nu blev det visserligen så att vi kunde köra hem torsdag kväll, men vi var inte hemma förrän runt midnatt, så det var skönt att kunna ta sovmorgon.

Sedan har vi bara gjort vad vi känt för. Vi har faktiskt  varit väldigt duktiga och tagit ett ryck i trädgården, Thomas har klippt gräs och jag har börjat gräva rabatt. Thomas son har varit här och målat lite och vi har allmänt röjt upp och snyggat till.

Givetvis har vi också ätit nypotatis och sill (inte jag) och ägg m.m.



Max fick också vara med och fira midsommar.
Se vad skönt vi har haft det, vi har inte ens behövt klä upp oss utan bara gått rakt in från trädgårdsarbetet och satt oss vid bordet utan behöva bekymra oss om det. Härligt!

Jag gick en runda på ägorna och plockade ihop en liten blomsterbukett till bordet, den blev faktiskt riktigt somrig tycker jag:



Även midsommardagen har gått i lugnets tecken, då vi först tog en jääättelång sovmorgon, ända till elva blev det, men det gjorde inte så mycket för det regnade ju ändå bara hela förmiddagen. Efter det har vi fortsatt ute i trädgården och till middag blev det rester sen gårdagen (men det är så gott så det gör ändå inget).

Dagarna innan midsommar var det ju ganska fint väder, i varje fall uppe hos oss. Vad gör vi då? Jo, medan alla andra ligger och solar eller åker och badar, då sätter vi igång att olja möbler. Och för er som tycker det är tråkigt nog med EN möbel hemma så kan jag säga att det blir inte roligare med 20 stycken...... Speciellt inte pillet mellan ribborna i borden.
Men fint blir det i alla fall!


Kommentarer
Postat av: Zingo

Gud va stor han har blitt grabben! Det var ju bara små gossar när de bodde hos er hela gängen!

2009-06-21 @ 19:30:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0