Ännu ett år

Då var man plötsligt ett år äldre än sist man fyllde år.

Äntligen har min man börjat förstå att jag vill ha frukost på sängen varje gång jag fyller år, inte bara när jag blir 30. Och även om det blivit något bättre än då han slängde in frukosten till mig, så behöver vi fortfarande jobba på det lite.
Denna gången kom det nämligen visserligen på bricka, men inget var färdigbrett och han hade inte ens tagit av locken från påläggen.



Men som sagt, små framsteg är bättre än inga.....  :o)

När jag sedan gick upp så möttes jag av ett stort fång rosor!




Men tårta fick jag själv säga till om, så en av våra anställda körde och köpte en. En liten nackdel med att fylla år vid denna tiden är att allt som har med tårtor, paket och kort att göra står det : Till Mor eller Mors Dag på.....  :o)






Idag, tisdag, fick vi alla en trevlig överraskning i tidningen häruppe:



Hemmadagar

Förra veckan var jag hemma ett par dagar längre än vad vi brukar. Anledningen till det var att renoveringen nu börjar bli färdig i mammas hus, så det var dags att få lite ordning där.

Till exempel få in möbler, sätta upp gardiner, tavlor och annat pynt så det ska se lite trevligt ut. Och även om det inte låter så farligt, så kan jag säga att det är mycket tidskrävande.

Jag spenderade nästan 3 heldagar på det, men jag måste få säga att jag är mycket nöjd med resultatet.

Vardagsrum:

Innan min möblering:



Efter min möblering:



Sovrum:
Innan min möblering:



Efter min möblering:



Kök:
Innan min möblering:





Efter min möblering:





Nu har även min bror lagt in en annons om uthyrning, så det är bara att hålla tummarna på att vi får många bokningar.


En annan sak som jag är väldigt nöjd med är det jag gjorde på söndagen, när jag hade hemmadag.

Det började med att jag hörde grannen komma körande med traktorn, och då såg jag även att han hade klyven med sig. Aha!, tänkte jag, de ska jobba sig svettiga.

Så jag började montera ihop min nya trädgårds"möbel". Och när jag fått ihop den så lade jag mig där med en kall dricka och tittade på när grannarna jobbade på i värmen.  :o)
Till slut blev en av "svärsönerna" så nyfiken så han blev tvungen att prova den.





På tisdagen kom Hovis tillsammans med sin nykläckta dotter, och återigen var det dags för Lurfvas att genomlida en frisering.
Men med tanke på hur han ser ut innan:



så tycker han det är ganska skönt faktiskt. Han står så snällt varje gång.



Resultatet:



Han har bråttom in till kompisarna, för att Hovis lilla nykläckta var inte riktigt samarbetsvillig så stackars Lurfvas fick stå ca fyra timmar för att bli färdigklippt......

Efter att vi klippt Lurfvas och ätit lite middag så var det dags för Hovis att plåga mig på banan. Jag hade ridit även kvällen innan, så jag var ju redan lite mör men det tog hon ingen som helst hänsyn till.

Lite hämnd fick jag dock för jag bad Hovis rida en sväng, för att hon skulle kunna känna lite på henne och ge mig lite tips och råd, och hon har inte ridit sedan sent i höstas. Så hon blev nog också lite öm i musklerna....  :o)

När vi var nästan färdiga med passet kom vi på att jag hade tagit med kameran, men då var klockan så mycket så det hade nästan hunnit bli mörkt. Därför blev det inga vidare bra bilder.





Till slut kan jag berätta att jag har fått en ny läsare till min blogg, nämligen Fru Gösta (titta uppe på stolsryggen):





Aprilväder i Maj

Vilken dag det har varit idag. Inte nog med att det har varit måndag (det är alltid då de jobbiga kunderna kommer, antingen de som har något att gnälla över eller de som vill specialbeställa saker eller de som vill ha en massa priser räknade. Och givetvis alltid när man har flera andra kunder samtidigt), det har dessutom varit mycket skumt väder.

Det började väldigt fint imorse, solen sken och det var inte ett moln på himlen. Men eftersom jag visste att det var lovat regn så tog jag inte ut några dynor. Däremot så stod jag i valet och kvalet om jag skulle fälla upp parasollerna, men jag tänkte att jag väntar lite och ser, för ibland kan det ju blåsa upp när det ska bli så hastigt väderskifte.

Och tur var väl det, för ett par timmar senare satte vädret igång.

Idag har det:

Blåst
Varit helt vindstilla
Regnat
Haglat
Varit soligt
Snöat

Och detta dessutom i omgångar. Så det har haglat lite, varit soligt, sedan snöat lite, varit soligt, blåst osv.

Snö:




Soligt:




Plus att det den mesta tiden varit svinkallt!

Så som ni kanske förstår har det inte varit någon rush bland kunderna även om här har varit en del mellan skurarna.

Nu till något trevligare:



Japp! Gösta är tillbaka. Eller ja, vi vet ju inte om det är samma Gösta, men de är tre stycken (dock oftast bara två) : Herr Gösta, Fru Gösta och Älskarinna Gösta. De har även fått sällskap av några skyggare kompisar vid namn Sture. Det är ett par racermesar (även kallade sädesärlor sägs det).

Fru Gösta däremot börjar bli riktigt våglig. Om man lägger lite mat i handen och lägger handen på kassadisken så vågar hon nääästan ta ur handen. Hon kommer så nära som ungefär en decimeter, men hon vågar inte den sista biten. Ännu.
Men de sitter gärna på disken och ropar på oss när vi är inne i husvagnen.


Och helt traditionsenligt har vi även ett nytt "husdjur" här uppe i år. Det är en duvmes som flyttat in i lagertältet. Han har däremot inte fått något namn ännu så förslag emottages gärna.
Tyvärr är han inte så sällskaplig så han flyger ut så fort vi går in där och därför har jag inte fått någon bild på honom. Ännu.


RSS 2.0