Påsken är över

Jaha, då var påsken förbi för i år också, och jag måste ha varit väldigt snäll det senaste året. För på påskaftons morgon möttes jag först av ett fång blommor, för att strax därefter få ett gigantiskt påskägg. Bägge grejorna givetvis från min älskade man.




Jag fick ett sådant stort ägg även för ett par år sedan, så jag hade ju liksom inte väntat mig att jag skulle få det igen.

Sedan på påskdagen åkte vi hem till Micke o Kicki, goda vänner här uppe, och blev bjudna på god middag, min favoriträtt faktiskt.

Så som ni förstår har vi haft en mycket trevlig påsk, och jag hoppas att ni alla haft detsamma!

Våren är här!

Så fantastiskt härligt det är!

Jag har ju längtat och längtat efter värmen och nu har den som sagt äntligen kommit.

Det har ju återigen hunnit gå lite för lång tid sedan jag skrev sist, och många (eller ja, de få läsare jag har) klagar på mig att jag skriver för sällan.
Så därför tänkte jag nu kontra med att ni som klagar på att jag skriver för sällan, skulle ju kunna kommentera lite oftare......  hrrm, hrrm.......   :o) 
Det är mycket roligare att skriva när man vet att någon faktiskt läser det också. Detta gäller dock inte Anna för hon är ju min enda trogna kommenterare  :o)

Men åter till vad som hänt den sista tiden.

Vi har ju haft öppet nu ett tag, och vi har faktiskt haft ganska mycket att göra. Och nu när vädret dessutom är på vår sida så har det blivit ännu mer spring.
Idag är det ju långfredag, och dessutom lönehelg och fint väder. Det resulterade i den bästa försäljningsdagen hittills sedan vi tog över firman!

Bild från en del av utställningen:




Jag har minsann varit hemma två gånger sedan sist. Första gången var det fortfarande tråkigt väder med regn och blåst och kyla. Hemma hos oss var det så lerigt vid grinden i hagen så hästarna knappt ville gå ut, därför beställde vi hem ett par lass med sand för att fylla upp. Tanken var att jag skulle skyffla jämnt det när maskinen hade gjort sitt, men det var så sankt så han kunde bara dumpa av det och när jag började skyffla konstaterade jag ganska snabbt att jag hade fått stå där i ett par veckor med det....




Så därför fick jag ringa grannaste grannens sambo  :o)  så han kom över med en lite mindre traktor och jämnade till det.



Okej, det ser inte så farligt ut på bild, men tro mig, det var en helt annan sak i verkligheten.......

Samtidigt som jag kämpade mot lera där hemma så kämpade Thomas mot blåst uppe hos sig. Det blåste så mycket så att inte bara möblerna flög runt, utan även en bit av staketet blåste omkull och blev alldeles krokigt.










När jag nu i söndags åkte hem en sväng igen var det däremot betydligt behagligare. Svärmor min hade redan släpat ut hammocken, men resten av möblerna fick också komma fram nu när jag var hemma. Det blev dock inte så lång stund för mig i viloläge för jag hade ganska mycket att göra.

Jag har bl. a. satt staket ute i hagen så att det är förberett för Chokla´när det är dags att släppa på bete.
Och jag var nere i mammas hus för att få upp lite påskfjädrar i buskarna.
Det är fortfarande inte färdigt inne i huset, så där var det inte något som skulle påskpyntas. Men det börjar bli riktigt fint därnere.



Givetvis hade jag ju också de vanliga ärendena att uträtta, såsom hämtning och lämning av möbler hos våra olika leverantörer.

Grannen (eller ja, grannens dotter) Erika hjälpte mig även med att motionera Chokla´en sväng på tisdagen, för de sista gångerna har hon varit ganska pigg och busig. Och feg som jag är så fick Erika ta dusten och trötta ut henne ordentligt i tisdags. Jag tror kanske också att hon är lite inne i en testperiod, och även om det tog bra lång stund, så lugnade hon ner sig till slut.

Dagen efter skulle jag longera henne för att se om det märktes någon skillnad eller om hon var lika busig igen. Men jag kan säga att det var nog precis vad hon behövde, för då var hon så lugn så jag till och med vågade mig upp på henne och jag fick nästan driva på henne lite också. Nu hade hon ju givetvis träningsvärk sedan dagen innan, vilket också gjorde sitt till, men hon uppförde sig i alla fall utmärkt. Så nu ska Erika ta en sväng till helgen igen så får vi se hur hon uppför sig då.

Erika som hade sina småkusiner på besök var även över hos mig och lånade Sampa en sväng så även hon har fått komma ut och röra lite på sig. Hon blev så ompysslad så hon stod riktigt och njöt när de ryktade. Jag måste snart ta ut och köra henne en sväng i det fina vädret.......

P.s. Vad tycker ni om denna sovstilen? d.s.



Man måste ju ha koll på vad matte gör i köket......:


RSS 2.0