När man får oväntat besök......

Nej, jag bjöd inte på kaffe trots att jag fick ett väldigt oväntat besök förra veckan. Eller snarare, hästarna fick det för det var ute i deras vindskjul han/hon (hen) fanns.
Min första reaktion efter att jag hoppat till när det rörde sig, var att den måste vara sjuk för den sprang ju inte iväg när vi fick syn på varandra. Så jag gick emot den för att schasa bort den, men då kom den mot mig istället!! Modig som jag är (eehhrmm...) fick jag lite småpanik först och ryggade, tills jag kom på att det var nog inte som den skulle gå till attack utan den är nog helt enkelt tam........   
 
Detta betydde dock inte att jag tänkte lyfta upp den bara så där, för de har vassa tänder de små rackarna oavsett om de är tama eller ej.
Eftersom den inte verkade ha några planer på att springa sin väg ringde vi till grannarna som i sin tur ringde till andra grannar och till sist dök det upp en väldigt tacksam ägare (och jag hade rätt i mitt antagande för ägaren hade handskar på sig och blev faktiskt biten....)
 
Jag var väldigt glad över detta för jag vill ju gärna ha kvar mina kaniner, som ju hade varit ett ganska lätt byte i sin hage....
 
Men söt var den i alla fall, även om det definitivt inte var något man väntade sig att få se:
 
 
 
 
 
 
 
Även om inte värmen riktigt vill komma så har ändå växter och gräs insett att det är vår och på väg mot sommar, detta innebär att ett styck monster har blivit lite väl tjock (inte för att han var precis mager innan) nu, men han är satt på banting så ni får bortse från detta på följande bilder. (och till hans försvar så ser det värre ut på bilderna än i verkligheten)
 
Han har fått jobba lite och nu är det hög tid att ta tag i inkörningsprojektet. Jag kanske inte kan göra allt, men jag kan ju förbereda så gott som möjligt. Så han har fått ha grimskaft släpandes efter sig för att vänja sig vid att de ligger mot benen. Det gick jättebra och han brydde sig inte ett dugg.
 
 
 
Jag har ju hela tiden jobbat honom mycket på volten, vilket innebär att jag står i mitten och han springer runt mig i en cirkel. Men om jag ska kunna börja tömköra honom så behöver jag ju gå bakom honom, så jag tänkte att det kan jag ju vänja honom vid. I skritten gick det bra även om han i början inte riktigt förstod vad jag höll på med och istället vände för att följa efter mig. Men till slut förstod han och när det gick riktigt bra i skritten så provade jag i trav också, men där får vi jobba lite till för det tyckte han var jättekonstigt. Han blev mest bara stressad av att matte jagade honom :)
 
Innan vi gick ut i hagen igen en av dagarna provade jag även att lägga sadel på ryggen på honom. Även detta gick jättebra och jag kunde spänna sadelgjorden också utan problem. Han fick även gå en minirunda med sadeln på ryggen. Han är verkligen jätteduktig när inte matte är en fegis.
 
 
På tal om att matte ibland är en fegis, så hittade jag den perfekta lösningen för oss på blocket. Det är precis vad jag behöver och inte var den dyr heller:
 
 
 
 
 
Dock var Hovis lite orolig och tyckte att jag kanske inte skulle köpa en sådan ändå, för hon sa att stackars Safir kommer att få liggsår....... 
Förstår inte varför hon tror det   
 
 

Ditten och datten

Ibland kan det bli lite tokigt. Vi skulle fylla på hyllan med möbelskydd och gick därför bak på lagret till hyllan där dessa står:
 
 
Men när vi skulle ha tag i skydden i den ena lådan fick vi oss en liten överraskning:
 
 
Någon har visst varit flitig....... :)
 
Jag har hunnit vara hemma en sväng till sedan jag skrev sist, och när jag är hemma brukar jag försöka ta en dag "ledigt" då jag bara är hemma, så att jag kan ta itu med saker som behöver fixas hos djuren eller på gården. Denna gången precis som förra hade jag turen att pricka in en sådan dag när det var fint väder, så Kato och jag tog en liten skogspromenad. Till hans stora lycka hittade vi ett ställe där man kunde plaska!
 
 
 
Av någon anledning så måste man lägga sig ner en sväng också när det finns vatten:
 
 
 
Som ni kanske märkt tidigare så sitter jag ibland och kikar lite på youtube och har ju ibland delat med mig av vissa av de filmer jag gillar. Oftast gäller det ju förstås hästar, och denna gång är inget undantag. En tjej som jag blev väldigt imponerad av och inte ett dugg avundsjuk på! Tänk att ha en sådan känsla:
 
 
Till sist måste jag ju säga ett stort Grattis till Hovis, som i söndags morse fick en liten pojke!!

RSS 2.0