"Den svenska sommaren är den bästa dagen på hela året"

Ja, så sa en kund till mig för ett tag sedan, och tittar jag ut genom fönstret nu så är jag nästan benägen att hålla med honom.
 
Vi hade faktiskt några jättesköna dagar tidigare, men nu har det varit ganska trist väder denna veckan. Dessutom är det i slutet av månaden, vilket innebär att folk inte har så mycket pengar. Alltså sitter jag här nu och väntar på de få kunder som trillar in med ojämna mellanrum.
 
Egentligen var det min tur att vara hemma denna veckan, men Thomas och jag bytte veckor så det är han som är hemma.
Det är nämligen så att jag ville vara hemma nästa vecka för Safir ska få åka på "sommarläger". Jag var inne på ett hästforum där jag såg en annons av en tjej som hade sommarbete till shettishingstar, och eftersom jag funderat ett tag på att jag hade velat låta Safir gå tillsammans med jämnåriga kompisar för att få leka och busa lite, så svarade jag på annonsen.
 
Det är inte så lätt att hitta passande bete till en shettis, eftersom de kan bli sjuka av för kraftigt bete. Är det dessutom en hingst som i det är fallet så blir det ännu knepigare för de kan ju inte gå tillsammans med ston. Därför hoppades jag på att detta skulle kännas bra, en liten bit att köra då det stod i annonsen att det var 2 mil utanför Hbg, men helt överkomligt ändå tycker jag.
 
Nu visade det sig roligt nog att det var i min gamla hemort som betet låg, och ännu roligare var att tjejens sambo och jag kände varandra sedan tidigare. Vi har gått i samma klass alla åren i 1:an till 9:an ! Det hade jag ju inte precis väntat mig när jag svarade på annonsen :o)
Så på onsdag nästa vecka ska Safir ut och åka.
 
Eftersom jag varit här uppe så lång period nu, ska jag dessutom få vara hemma nästan en hel vecka. Jag åker hem på lördag eftermiddag och ska vara hemma till fredag eftermiddag. Ska bli skönt, hoppas bara på lite bra väder också även om det inte ser jättelovande ut nu. Men sånt kan ändra sig. En bonus med detta blir ju dessutom att jag är hemma på min födelsedag, så då blir det ju tårta!!
 
Ni kan alltså mest troligt vänta er ett inlägg nästa vecka med många bilder på Safir!

Mycket just nu

Bråda dagar nu minsann. Vädet har blivit bättre, vilket innebär att kunderna har börjat vakna till liv. Igår var det full rull rulle hela dagen och trots att vi var tre stycken fick vi stressa ordentligt för att hinna med.
 
När det blir så stressiga dagar försöker vi se till att få stressa av lite efteråt så igår kväll passade vi på att ta hund och fika med oss, och sedan körde vi ut i skogen en sväng. Imorse passade vi också på att njuta av väder och natur, bara runt hörnet har vi nämligen ett mini-naturreservat och just nu är där jättefint att gå och strosa. Vårblommorna står nämligen i full blom så det blir som ett hav av vitsippor m.m.
 
 
 
 
Där är även många gamla träd som visst kan vara roliga och spännanade:
 
 
Här fick dock bara en plats:
 
 
Ja, som ni ser har Max fått fortsätta följa med upp, jag var hemma några dagar i början av veckan och när jag skulle köra upp igen så istället för att gå in i huset när jag sa till honom så gick han ut och ställde sig vid bilen och tittade på mig med en blick som sa ungefär: Det kan ju du inbilla dig!  :o)
 
Och nu när man åker i baksätet i den nya bilen så ser man ju mycket mer och då gäller det att inte missa någonting, oavsett hur trött man är........
 
 
Eftersom han hade lite otur här uppe förra veckan så känns det i och för sig ganska bra att ha honom med upp så vi kan ha bättre koll på honom. Vi fick nämligen åka til veterinären med honom förra måndagen då han var svullen i munnen, och han hade så ont så han gick och skrek (vilket den hunden inte gör i första taget).
Det slutade med att han fick sövas och svullnaden tömdes på vätska och syddes sedan ihop igen. Efter detta tyckte jag att han drack och kissade mycket så när jag var hemma åkte vi in till vår vanliga veterinär och tog lite blodprover för att se så inte njurar eller lever tagit stryk av att han blivit sövd.
Vi väntar på att få resultaten i veckan, men drickandet och kisseriet har blivit mycket bättre så förhoppningsvis är proverna ok.
 
 Till slut tänkte jag länka till lokalkanalen 24NT här uppe. De var nämligen hos oss och gjorde ett reportage i fredags, och det sänds idag.
Inte precis min bästa sida kanske, det är hyfsat svårt att komma på bra svar så där rakt upp och ner när de ställer knepiga frågor :o) 
Men eftersom det ligger ute på nätet för allmän beskådning så får jag väl bjuda på det.
 
EDIT:
 
För er som inte hittat inslaget, nu ska länken skicka er direkt in på rätt sida!
 
 Här kan ni gå in.
 

RSS 2.0