Tom box igen......

En fin chokladfärgad liten häst har fått vandra vidare.
 
I tisdags kväll när jag skulle ta in hästarna visade det sig att Choklad, eller Chocolate som hon egentligen hette, hade kolik. Jag gick ut och promenerade med henne då rörelse är en viktig del i behandlingen mot kolik, och efter en och en halv timme verkade det lätta.
 
Men på onsdagsmorgonen fick jag ringa ut veterinären då hon fortfarande var dålig. Tre dygn kämpade vi med henne och veterinären var ute ett par gånger. Först började det se bättre ut, hennes mage kom igång så smått men hon ville inte äta. Fredag eftermiddag vände det dock till det värre igen och hon fick mer och mer ont.
 
Så i fredags kväll fick hon somna in och slipper nu ha ont mer.
Det är tomt i hennes box givetvis, men jag vet ändå att hon har det bra nu och har sällskap av Sampa.
 
 
 
 
 

Oouuppss!!!!

Jag "råkade" visst sitta och titta på en viss köp och sälj sida på internet i lördags. Detta resulterade i att vi i söndags körde till Trelleborg för att "titta"  (yeah, right?) på en sak jag hittade i en annons.
 
Så nu får jag ju göra en ny presentation här på bloggen. Träffa : Herr Riddar Kato Äckelhund XVIII af Trälshult, mest kallad Kato.
 
 
 
 
 
En liten söt buse som fyller 16 veckor imorgon. Han är en blandning mellan Border Collie och Labrador, med lite Golden Retriever längre bak i ledet.
Vi hämtade honom som sagt i söndags och på vägen hem var han så grymt åsjuk så han spydde ner buren ett flertal gånger den stackaren. Vi fick nog stanna 6-7 och torka upp efte honom, som tur var hade vi förutsett att det kunde bli så, därför hade vi papper och handdukar med oss.
 
Lite omskakad fick han komma ur bilen när vi kom hem och då höll han sig ganska nära oss förståeligt nog. Efter en stund fick han träffa Max, vilket han tyckte var väldigt läskigt först, då Max ju inte är den lugnaste hunden som finns, speciellt vi möte med nya hundar :)
 
Men när de fick komma in där inne blev de bägge mycket lugnare så det gick hur bra som helst sedan.
 
Nu när det gått ett par dagar vill Kato gärna busa med Max när de är inomhus, men då tycker Max mest att han är jobbig. Däremot vill Max gärna busa ute, men då tycker Kato att det går lite vilt till fortfarande, men det blir bättre och bättre för var gång.
 
 
 
 
Nu följer givetvis en liten bildbomb:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Notera här nedan att min sko står INTE där jag ställde den kvällen innan........ :)
 
 
 
 

Blåst och Halloween

Det blåste lite för en vecka sedan kan jag berätta ifall det var någon som missade det, men det verkar som att de flesta i vår bekantskapskrets klarade sig ganska lindrigt undan.
Själva blev vi bara av med en panna på taknocken hos grisarna och tygtaket på vår paviljong. Vi hade rullat upp väggarna i paviljongen så de klarade sig i alla fall, men taket låg i remsor.
Det var ett träd som blev av med en gren vi grishuset och den slog i taknocken för att sedan lägga sig över stänget.
Vi var dock först lite oroliga för vi har efter renoveringen av stallet inte hunnit stabilisera upp det sista i taket, så när det blåste i som mest gick vi ut för att kolla hur det såg ut, om det rörde sig mycket i taket. I det läget var jag ju lite orolig för det hade ju varit lika riskabelt att låta hästarna gå ute med allt som kan komma flygande eller skrämma dem så de rymmer.
Men under hela tiden vi stod där så såg jag taket röra sig en enda gång när det kom en rejäl kastvind, i övrigt rörde det sig inte en cm. Så vi kunde lugnt gå in igen och lägga oss.
Trots att vi bor mitt ute i ödemarken fick vi dessutom behålla strömmen. Den försvann ett par gånger men var bara borta ca fem minuter åt gången.
 
Annars rullar det på med hästar och annat liv hos oss. Vi har gjort om lite i vindskjulet i hagen så nu kan Safir och Lurfvas gå tillsammans för vi märkte när vi provade att släppa ihop dem att det hade jätteroligt tillsammans, vilket var så kul att se:
 
 
 
 
I lördags var vi återigen iväg på utställning med Safir. Denna gången var det egentligen mest bara för att fortsätta "träna" honom, eftersom han var så duktig sist så ville jag hålla igång det.
En liten rolig grej med denna utställningen var att det var Halloweentema. Så den sista veckan har jag hållit på att sy och greja här hemma, både till mig, Safir och Thomas.
Thomas var trollkarl med spindlar krypandes i håret och skägget. Safir var Dracula och jag var Dracula i hans fladdermusform. Jag tyckte det blev riktigt lyckat!
 
 
 
 
 
På utställningen var Safir allra första hästen som skulle visas, och egentligen var det ju Hovis som skulle visa honom, men hennes utklädsel tog längre tid än beräknat att ta på, så det blev att jag tog mig i kragen och visade honom själv.
Även denna gången var Safir jätteduktig, dock var han lite bufflig och skulle hela tiden bita på mig eller sina huggtänder, så han visade inte riktigt upp sig så fint som Petra får honom till. Speciellt traven blev lite si och så, men det är bara att träna mer på det här hemma! Däremot så var han superduktig på att stå stilla denna gången så jag fick honom att stäla upp så som är "rätt" med benen. För er som inte vet så ska hästen stå vad man kallar "öppen" mot den som tittar på honom. Det bortersta bakbenet ska stå framför det närmsta och frambenen ska antingen stå tvärtom, dvs det bortersta bakom det närmsta, eller mitt för varandra, så som han gör på bilden nedan. Lite krångligt men hoppas ni förstod.
 
 
Som ni ser har jag tagit av honom capen under visningen, annars blir det ju lite svårt för domaren att bedöma honom.
De andra gångerna har han fått 38 poäng, vilket är kravet för att gå vidare till att täbla om Champion, men denna gången nådde vi inte riktigt dit, vilket ju säkerligen kan bero på att han inte gick lika bra med mig. Men vi fick ändå 37 poäng, alltså bara en poäng mindre än tidigare och domaren påpekade flera gånger också att man skulle tänka på att safir bara är 1 år gammal.
Så som ni förstår är jag ändå väldigt nöjd, och framförallt över att han även denna gången uppförde sig jättebra. Så nu är det bara för mig att träna vidare här hemma så ska jag nog kunna visa honom själv i fortsättningen också !
 
Direkt efter Safir var det Hovis tur att visa sin lilla donna och till hjälp hade hon dottern med sig, eller som domaren sa: det är inte ofta man ser en ettåring (hästen alltså) med föl......  :o)
Häst och barn gick nämligen i samma tema och de var sååå söta:
 
 
Halloween-ballerinor! Ja, sen var där någon ful gammal häxa som trängde sig emellan också men.....
 
Denna lilla donnan har nu börjat så smått att växa ikapp sig själv så det gick mycket bättre denna gången och även hon fick 37 poäng!
 
En annan riktigt rolig grej denna dagen var att min Molle var med och hjälpte till! Vi har tyvärr glidit ifrån varandra lite de sista åren, men vi har nu bestämt att åtgärda detta och redan bokat in en helg att träffas i slutet av månaden.
Fördelen med att inte gå vidare till Championaten var ju att vi kunde åka hem i tid, istället för att behöva stanna kvar och vänta hela dagen lång.
Så vi tog en liten fika allihop och strax efter det drog sig Hovis hemåt, medan vi andra tre stannade kvar en timme till och tittade innan vi också körde hemåt.
 
Nästa vecka börjar allvaret igen. Både T och jag har visserligen hoppat in jobbat lite till och från på ett ställe, men på onsdag ska vi köra till första stället för att titta på trädgårdsmöbler inför nästa år.
 
 
Till slut en liten video på Max och Choklad som är ute på promenad
 
 
 

RSS 2.0