Stängt

Nu är det slutsålt för denna säsongen. Thomas och jag körde upp i fredags för att fixa lite inför sista helgen. Tidningen som vi brukar annonsera i hade klantat sig lite förra helgen och missade att föra in vår annons, därför fick vi som kompensation en extra stor annons nu inför vår stängning. Därför tänkte vi att det kanske blir en del spring så det var lika bra att göra lite extra förberedelser som kan spara tid åt oss när vi väl hade öppnat.
Och tur var väl det för spring blev det verkligen, det var nästan som under högsäsong, tänk vad folk vaknar till liv när det kan vara något fynd på gång........  :o)     Vi säljer ju ut våra utställningsmöbler nu på slutet.
 
Det har definitivt varit en hektisk helg, vi höll på till långt ut på fredagkvällen och vi gick upp för att fortsätta vid 06.00-06.30 på lördagmorgonen. Ett par timmar senare kom lite extra hjälp och vi hade nästan fått plockat ner blå tältet färdigt när det var dags att öppna. Sedan var det ju som sagt mycket folk, men våra extrahänder hann med väldigt mycket ändå vilket känns bra. Vi fick även gjort ytterligare lite efter stängning, så lördag kväll slocknade både jag och Thomas ganska snabbt när vi väl kom i säng.
 
Söndag morgon tog vi (eller jag iaf) lite sovmorgon och gick upp vid åtta. Fixa och greja vidare och sedan var det öppning för sista gången denna säsong. Även denna dagen var det mycket folk men inte riktigt så mycket som i lördags så medan jag tog kunder kunde Thomas och vår ena extrahjälp fortsätta greja. Målet var att fylla lastbilssläpet så mycket som möjligt och när klockan var 20.00 hade vi gjort det plus att vi hade flyttat upp de utställningsmöbler som nu fanns kvar. Helt plötsligt är asfaltsplanen väldigt tom och väldigt stor.....
 
20.45 körde vi sedan hemåt igen, ett snabbt matstopp och 01.10 var vi hemma, lagom trötta. Jag fixade så Safir fick sin mat och tog in det viktigaste från bilen och runt 02.00 var jag i säng och slocknade snabbt!
 
06.30 var det dags att gå upp igen och fixa mat åt Safir, så det har inte blivit någon långsömn denna natten, däremot har jag fått stanna hemma och fixa medan stackars Thomas fick köra ner till fabriken. Så vi är nog lika trötta bägge två idag tror jag.
 
På torsdag kväll ska vi köra upp igen för sista gången. Då är tanken att vi ska plocka undan allt det sista och köra hem med husvagnen. Har vi tur med vädret och flyt i övrigt så kanske vi kan köra hem redan söndag förmiddag, men jag vågar inte hoppas för mycket.....!! Det lär dock bli en slitsam helg det också.
 
Jag var ute idag och skulle ta några nya bilder på Safir nu när solen är framme, men han är så översocial så varenda gång jag försöker ta en bild blir resultatet såhär:
 
 
 
Till slut fick jag dock någon hyfsat bra bild:
 
 
 
Och från andra sidan:
 
 
 
Han börjar verkligen ändra färg nu, tittar man på bilder ifrån när han var nyfödd så är det en helt annan ponny.
 
 
Ska bli spännande att se vilken färg han får i slutändan!
 
När man fäller fölpälsen så har man mycket kli...  :
 
 
 

24/8

 
 

En liten uppdatering

Nu traskar saker och ting på så smått igen. Safir äter bra och växer på. Vi försöker fortfarande gå ut och gå med dem så ofta som möjligt, och den lille skiten börjar bli lite kaxig. Innan har jag låtit honom hållas när han har visat lite tendenser till att busa, men nu är det så pass så det börjar bli dags att uppfostra honom och det är inte alltid så populärt.
 
Ny film från en av våra promenader när han hade riktigt mycket spring i benen: (obs, sänk ljudet för det blåser bra i mikrofonen)
 
 
 
 
 
Här är en annan när de fick gå i paddocken en stund:
 
 
 
Jag/vi har faktiskt varit riktigt duktiga. Som ni ser på filmen så är inte paddocken i bästa skick, utan den börjar bli riktigt grön av allt ogräs. Men efter ett antal timmars arbete med harv och spade och rullebör så har den blivit såhär fin:
 
 
Lite skillnad!
 
I övrigt då?
Jo, mellan Safirs matningar så har jag några dagar varit nere på "fabriken" och grejat lite där.
 
I söndags hade jag en riktigt "härlig" dag. Grannaste dottern var snäll och fixade med Safir och jag körde till Norrköping över dagen. Jag körde upp så jag var framme ca 13.00, för att sedan jobba, både med kunder och med att lasta av och på släpet, och vid 18-tiden körde jag hemåt igen och var hemma vid 22.00.
 
Jag har även hunnit få en del gjort här hemma, bl.a. städat lite på logen och fixat i trädgården. Och givetvis har jag även ridit lite. Min medryttare har tyvärr fått sluta men turligt nog så är grannaste dottern också hästfrälst, så hon har hoppat in istället. Dock har Choklad en lös sko nu så Hovis ska komma på tisdag och sko om henne.
 
För längesedan la jag in en bild här på hur det ser ut när man sitter i vagnen och åker efter en häst (Sampa var det ju då förstås), så nu tänkte jag inte vara sämre än att visa er hur det ser ut när man rider  :o)
 
 
Intressant va? (hehe, jag vet, min humor är lite.....speciell.)
 
 Igår kom Thomas hem och ska vara hemma till och med fredag så vi ska försöka få gjort ett ryck i fabriken då det börjar bli dags att montera och skicka iväg de första fem busskurarna.
 
Efter det kommer det nog att rulla på utan mycket betänketid, för nu hade vi behövt vara både i fabriken och i Norrköping samtidigt då det börjar bli dags att plocka ihop där uppe för denna säsongen.
 
Till slut lite bilder som jag tog på Safir i förrgår. Och nej, han har inte skabb utan han håller på att fälla sin fölpäls och det verkar som att han kommer bli mörk som sin pappa. Jag tycker att hans ben ser ut som tigermuffins för tillfället så jag blir jämt sugen på det.....!
 
 
 
 
 
 
 
Ööhh...vad sa du? Mat? Ja, du kan komma här med den, tack.
 
 
Och en liten bonusbild på Simba, han bara SKA få plats:
 

Vi kämpar vidare

Har tänkt flera dagar nu att jag ska skriva och berätta hur det går, men som vanligt så ska man ha tid att sätta sig här och framförallt så ska man bli färdig till det.....  :o) Men efter en liten frågande kommentar om hur det går så fick jag nu tummarna loss.
 
Safir fick som sagt komma hem igen efter några dagar i Helsingborg och det har överlag gått bra sedan dess får vi nog säga. Visst att jag är lite osäker på hur vissa saker ska vara och hur jag ska gå tillväga men efter att ha pratat en gång till med de i Helsingborg, så verkar allt vara som det ska.
 
Däremot har det varit fruktansvärt jobbigt att se på honom. Tittar man i ögonen på honom så är han bara ledsen, han har ingen gnista kvar, och det hugger i mig varje gång jag ser det. Han har även varit allmänt låg, inte sånt busig med glimten i ögat som han var innan.
 
Detta är ju dock inte konstigt, så mycket som han varit med om redan och jag kan bara hoppas att ju äldre han blir desto mer gnista får han tillbaka.
 
Jag pratade lite med grannaste dottern som ställt upp mycket och hjälpt mig, och vi bestämde oss för att prova att gå ut och gå en sväng med dem, för att se om lite miljöombyte kunde göra nytta. Och det får jag verkligen säga att det gjorde. Vi lät honom springa lite fritt på grusvägen och då fick han minsann lite fart och bus i benen, det var så härligt att se!
 
 
 
 
Så nu försöker vi gå ut en liten promenad varje dag och vissa dagar är han busigare än andra men han piggnar som sagt till ordentligt, och jag tycker nog också att jag ser en liiiten förändring i ögonen på honom efterhand som dagarna går.
 
I övrigt har det inte hänt så väldigt mycket för min del mer än att jag tar hand om lillbus som ska ha mat var tredje timme. Det tar faktiskt ganska mycket på krafterna eftersom min nattsömn inte blir den bästa, men jag försöker sova en stund mitt på dagen också, även om det inte alltid går  :o)

Så det blir ju en del inflytande över resten av djuren som också intar ryggläge:
 
 
 
 
 
Okej, det var visst mer sido/magläge, men ändå........
 
 Men en av dagarna fick jag faktiskt ett riktigt konstigt ryck, supervarmt var det ute och då fick jag för mig att jag skulle baka. Och så blev det, det är inte ofta jag får bak-ryck (finns det ordet?) så då måste jag ju ta tillvara på de tillfällena:
 
 
 
Så just nu är mitt liv ganska upprutat, mat till Safir var tredje timme, sömn när jag kan och försöka hinna med hushåll och djursysslor och lite andra ärende däremellan. :o)
 
Samtidigt sitter Thomas i Norrköping och kan ju inte komma hem. Egentligen skulle jag varit i Norrköping nu för Thomas skulle varit på verkstaden och jobbat med busskurarna, så det blir lite frustrerande eftersom killen vi har anställd får sköta det själv därnere.
 
En liten bonusbild som jag tog när Safir låg och vilade ute i hagen:
 
 
 

RSS 2.0