Nattlossning

I år är ett lite svårt år för det har varit mycket problem med att få tag i grejor. Det innebär att lagret inte är lika stort som vanligt, dessutom har vi med vilje hållt ner lagret lite själva också.

Därför beslutade vi att skicka tillbaka ett par av våra hyrcontainrar i tisdags.









Eftersom hovis var så supersnäll och hjälpte mig heela långa dagen när jag var på utställning med Sampa, har jag i gengäld lovat att hjälpa henne när hon ska iväg med sina två hästar.
Detta råkar vara på söndag så därför har vi ändrat om lite ordningen så jag ska köra hem ikväll, torsdag, och stanna hemma över helgen.

Då kommer jag ju att vara hemma utan min man på min födelsedag, så vi bestämde oss för att fira den igår kväll genom att gå ut och äta (på Butlers givetvis).

Men! så ringde lastbilsbolaget som skulle komma med grejor imorse. Han ville komma kvällen innan istället.
Så det slutade med att vi lossade lastbil och plockade in varor till halv tolv inatt istället.

Så det får nog bli att fira när jag kommer tillbaka upp igen nästa vecka istället........

Jag vet, jag vet....

Det var länge sedan igen, men jag har liksom inte riktigt haft skrivarlust den sista tiden. Antagligen för att vi har ganska mycket att göra och jag är ofta helt slut om kvällarna.

Men, men!

Nu har ju äntligen värmen hittat tillbaka och det har varit några riktigt varma dagar här. Tyvärr har det varit en väldigt kvav värme vilket har gjort det ganska jobbigt, iaf när man måste arbeta i det.

Det började i början av veckan och i onsdags brakade det loss i ett ordentligt busväder häruppe. Det kom en sådan skur av regn och hagel så jag aldrig har sett dess like:



Huset som vi ligger "vägg i vägg" med har stuprör som går ner med jämna mellanrum, men stupröret precis utanför vårt sovalkovsfönster (ser du Martin, sovalkov, inte sovrum) har fått en smäll av snön i vinter och läcker därför i en skarv. Ur denna skarven stod det en kaskad av vatten:








Micke råkade en dag nämna att han tycker det är roligt att plantera blommor och greja lite med sådant, så ni kan ju gissa vad han åkte på att göra häromdagen (eller veckan):



Jag som inte har så stort intresse av det har inte gjort mer än precis nödvändigt innan, så här är mycket trevligare nu!

I år är det nog mesarnas år. Jag berättade ju i början av säsongen att vi hade fasanmesar på besök, och nu har vi fått en ny kompis - Gösta (döpt av Anna som jobbar här):




Gösta kommer några gånger om dagen för att få lite brödsmulor, och i början höll han sig på avstånd:




Men sedan kom han närmre:




och närmre.:



Han varit ända framme vid husvagnsdörren och kallat på mig en gång, och idag var han nära att landa på Annas rygg innan han kom på sig. Undrar vad han för något, en brunmes antagligen.....

Förra helgen var brorsan inom och visade upp sin nya mc, och gissa vem som stod och dreglade och tjatade - Vill ha!!



Ganska exakt såhär löd frasen (Thomas sade till brorsan):

- Hade det inte varit för att jag redan är gift med din syster, så hade jag friat till dig.

Jag kan tillägga att brorsan såg inte så intresserad ut av det.......

Brrr......

Usch, vad hände med våren egentligen?

Idag har vi haft grymt kallt och regnigt häruppe. jag har förstått att det inte varit något höjdarväder hemma heller. Blåsigt tydligen. Det har det varit här med men inte lika mycket tror jag.

Som vanligt har det gått ett tag sedan jag skrev sist, riktigt länge denna gången till och med. Men vi har haft ganska mycket att göra också så när man sedan vid halv nio på kvällen äntligen kan slappna av lite så har jag faktiskt inte varit så sugen på att sätta mig här och skriva.

Men idag har det som sagt varit tråkigt väder så det det har varit lite lugnare och vi drog igen grindarna tidigt (är det fint väder har vi oftast grindarna öppna långt efter stängning).

Förra veckan var det min tur att vara hemma, men jag hann inte ens med att skriva något då för det var mycket ärende att uträtta, plus att jag passade på att inviga hammocken för säsongen. Mysigt!!

När jag hade packat bilen och höll på att lasta släpet fick jag tydliga indikationer från Vinis att hon ville följa med upp. Och Simba blev väldigt nyfiken på vad hon gjorde här:




När jag förklarat för henne att det skulle inte alls vara något skoj för henne att ligga i husvagnen hela dagarna, utan hon har det bättre hemma så hoppade hon ut igen.

Precis innan jag skulle köra kom en mycket stolt Hercules spatserande med något i munnen - en sork (tror jag). Och inte var den liten heller:




Min duktiga lilla jägare!


Det har även hänt en del häruppe faktiskt. Thomas och Micke skulle bygga trädäck till paviljongen, men då upptäckte vi att jag glömt skruvdragaren hemma. Oooopppsss!!

Så Thomas fick sticka och köpa en ny (vilket iofs behövdes ändå, det var bara en tidsfråga), och när jag märkte hur liten och nätt den var jämfört med den gamla så tyckte jag att den nya kunde bli min. Javisst, sa Thomas det är en kärleksgåva ju!




Sist jag fick en kärleksgåva var det en balvagn! Trevliga kärleksgåvor jag får av min man va?  :o)

Nåväl, det viktigaste är iaf att mina duktiga arbetare kunde börja bygga:




Så nu står paviljongen färdig, men det har jag ingen bild på eftersom regnet öser ner nu, så jag är inte så pigg på att gå ut.

Och imorgon bär det hemåt igen för min del så jag hoppas på lite fint vårväder hemma de närmsta dagarna!

RSS 2.0