Ljusstöpning

För andra gången har jag nu varit iväg på ljusstöpning tillsammans med min elaka styvmor.

Och det är riktigt roligt faktiskt, och så avkopplande.

Egentligen skulle det varit tredje gången jag var iväg men förra året blev jag sjuk så jag fick stanna hemma.

Det är alltså två år sedan som Eva frågade mig om jag ville hänga med henne och några bekanta till henne och stöpa ljus. De gör det varje år, fredagen innan första advent och jag tänkte att det kunde vara kul att prova på, jag tycker ju mycket om att pyssla och sån´t.

Men jag var som sagt sjuk förra året så nu var det två år sedan sist, men jag kom ändå ihåg en hel del. Men som tur är så ger ledaren alltid en snabbgenomgång i början.

Man får ju börja med att välja ut vad man vill stöpa för något. Första året gjorde jag ett antal ljus och jag vågade mig även på en ljuskrona trots att det var första gången.
Och resultatet blev faktiskt inte tokigt!

I år tog jag mod till mig och gjorde två ljuskronor plus två snurrljus.

Den ena ljuskronan och snurrljusen är jag väldigt nöjda med, men den andra ljuskronan blev lite sned. Men det duger åt mig!

Krona nummer ett, likadan som jag gjorde förra gången:





Snurrljusen:



Och den lite sneda kronan (jag har dock vinklat den så det inte syns på bilden att den är sned):


Kalla fingrar

Idag hade jag en tid hos läkaren. Jag har nämligen i stort sett alltid haft problem med att mina händer och fötter är kalla. Oavsett om det är mitt i sommaren och världens värmebölja så har jag varit kall om händer och fötter. När jag har hälsat på folk (tagit i hand alltså) så har de alltid kommenterat detta, och när jag berättar att det alltid är så, frågar de klockrent alltid om jag röker.
Nu är det ju så att jag röker inte, har aldrig ens provat faktiskt (säger hon stolt!) och i och med det så har det inte blivit mer av den diskussionen.

Problemet kan ni ju kanske föreställa er själva, om jag är kall mitt i sommaren så kan ni ju försöka tänka er hur jag är mitt i vintern........ Jag blir så kall så det till slut gör ont i händer och/eller fötter.

Men för en dryg vecka sedan fick jag höra att man kanske kunde göra något åt detta, så därför var jag hos läkaren i dag.
Nu var det inte den orsak vi trodde från början, men jag fick i alla fall reda på vad det var.

En sjukdom som heter Raynauds syndrom eller Vita fingrar som den också kallas. Enkelt förklarat så är det de yttepyttesmå musklerna som drar ihop blodkärlen som överarbetar, vilket ju då resulterar i att blodkärlen dras ihop för mycket så det blir för lite blod i handen/foten.

Med ojämna mellanrum blir en eller flera fingrar/tår alldeles kritvita och man tappar känslen, därav namnet Vita fingrar. Man ska heller helst inte ha ringar på sina fingrar då det faktiskt kan bli så illa att man får amputera.....

Jaha! Och nu då? Jo det finns medicin man kan ta mot detta.
Vad bra!

Men! En annan sak denna medicin gör är att den sänker blodtrycket.
Ajdå! sa jag då, för jag vet att jag har lågt blodtryck redan.

Så läkaren kollar mitt blodtryck och det visar sig att jag har ganska mycket lågt blodtryck (bra svenska va?), så om jag skulle börja ta denna medicin hade jag gått runt och svimmat av titt som tätt.
Inte helt önskvärt!

Så det är bara till att bita ihop och försöka hålla mig så mycket som möjligt i värme (väldigt lätt när man har en gård full med djur juh).

Sweet Dreams

Som jag berättat tidigare har ju Vinis varit ganska sjuk, både med njurarna och hjärtat, men så länge hon mådde bra skulle hon ju få vara med oss.

Vi fick gladeligen ca ett och ett halvt år extra med henne, men för några dagar sedan började hon bli sämre så i onsdags fick hon somna in......

Vinis, eller Davina som hon egentligen hette, har alltid haft och kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta då hon var mitt första alldeles egna djur. Hon och jag har hängt ihop i vått och torrt, i tolv och ett halvt år, så även om det var ett tufft beslut att låta henne somna in, var det inte ett svårt beslut. Hon skulle inte behöva må dåligt utan hon skulle få somna in innan hon behövde lida.






























Måste bara dela med mig.....

Genom en kompis fick jag se denna filmsnutten, och eftersom jag är tokig i allt sån´t där man kan pynta och ha sig, som t.ex. julen och nu då; halloween, så är jag bara tvungen att dela med mig av den.

Jag som vet hur mycket jobb jag lägger ner på att fixa och dona, är så sjukt imponerad över hur man har fått ihop detta. Jag har liksom inte ord för det.

Titta och njut!

Halloween Lightshow

Om ni har problem att se den där, kan man även se den på youtube HÄR. Jag rekommenderar starkt att man ser den i "fullscreen" om ni tittar på youtube.

OBS!! Man måste ha ljud (gärna på hög volym för bästa effekt).

RSS 2.0