Det här med provridning

Ja, precis som jag skrivit i rubriken, Det här med provridning är ibland helt osannolikt.
 
Snällaste Hovis följde med mig för att titta på en häst för en dryg vecka sedan.
 
I annons och de mailsvar jag fått av säljaren stod det hela tiden om hur fantastiskt snäll och lugn och trygg osv denna hästen var. Oavsett läge så behöll den sitt lugn hela tiden, vare sig den var ensam eller hade hästkompisar.
 
Nå, så kunde det ju vara värt att prova den. Ingen av oss hade dock några större förhoppningar då erfarenheten säger att allt ser annorlunda ut i verkligheten. Så även denna gång.
 
Visst, hästen var snäll. Men det första som mötte oss var att häst nästan var ett benrangel. Frågan är hur "snäll" den är om den får tillräckligt med mat......
Säljaren (som dessutom jobbar med försäljning av hästar) skyller på att han tappar lite hull när han fäller.
Dessutom hade den inte en muskel på hela kroppen......
 
När vi ska gå ifrån hagen stannar den till först och visar att den inte vill lämna kompisarna, utan säljaren får dra ganska ordentligt i den innan den börjar gå. Sedan börjar den titta på lite bröte, som låg en bit in ifrån vägen, där han borde ha gått några gånger förut, eftersom det var vägen mellan stall och hage.
 
Nästa grej, ridningen. Häst vill inte stå still vid uppsittning, vilket inte är hela världen men nog så irriterande. Och så rider säljaren denna fantastiska läromästare till häst. Som inte är utbildad för fem öre.......

Behöver jag säga att det inte blev någon affär?
 
Detta är dessutom långt ifrån den värsta provridningen vi varit på.

Förra gången jag letade häst, innan jag hittade Choklad, svarade jag på en annons om en 18 år gammal Nording. Denna underbart snälla häst var en perfekt nybörjarhäst, då det var ägarinnans 10-åriga dotter som hade hand om den.
Många och långa mail om hur underbart snäll den var.
Provridning bokas och vi kör dit, återigen med Hovis som försökskanin.
 
När vi kommer dit får vi reda på att häst inte går ifrån hagen utan kompis. Hmmm....nåja, det kan ju vara att det inte gäller i ridningen.
 
Snäll och behaglig i stallet och hantering, så det bådar ju gott. Ägarinnan föreslår att Hovis provrider i hagen. Hovis som ska prova en supersnäll nybörjarhäst har inte tagit ridbyxor på sig utan har bara ett par halkiga mjukisbyxor.......
Upp sitter hon och känner direkt hur häst spänner sig. Nåväl, hon rider iväg bortåt hagen och känner hur häst blir mer och mer som en tidsinställd bomb. Som till slut smäller!
Häst och Hovis kommer i full fart tillbaka till oss som står vid grinden och frågan är om häst kommer stanna eller hoppa. Turligt nog stannar häst.
Ägarinnan utbrister då lite förvånat: - Oj, det märks att hon är en van ryttare, för alla de andra som varit här och provat har ramlat av! 
 
Då KANSKE man INTE ska skriva att det är en perfekt nybörjarhäst! För det brukar komma just nybörjare då.
 
Det visar sig att 10-åriga dotterns hantering har bestått i att hålla hästen när de gått på promenader med bägge hästarna.......
 
Suck!!
 
Sedan ska vi inte tala om alla dessa hästar som inte behöver skor, för de har såååå bra hovar. Sedan att de ömmar så de haltar när de kommer ur gräshagen är visst inte så noga!

Kommentarer
Postat av: Hovis

De positiva i våra runder e ju ändå sällskapet för vi har ju haft mycke trevligt på våra turer trotts konstiga hästar o ägare ;)

2014-11-27 @ 20:08:33
Postat av: Keso

Så sant Så sant

2014-11-28 @ 09:17:42
URL: http://kesoneso.blogg.se
Postat av: Anna

Dubbelsuck!!

2014-12-04 @ 20:50:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0