Helgen kom och gick

Så har vi varit i Skövde. Resan upp gick jättebra och vi hittade dit nästan på en gång, fick ringa och fråga om den sista biten bara.
 
För att ni ska få en uppfattning om hästen så har jag här kopierat av annonsen:
 
Trygg läromästare säljes
 
"Mycket snäll och trevlig valack född 1998 säljes. Äldre fin dressyrstam, e: Bolero, ue: Hertigen, ee: Bernstein. Tre härliga gångarter. 166 cm.

Fidde är en otroligt trygg och säker kille som passar perfekt till dig som söker en läromästare inom dressyr för lättare tävling, eller till dig som vill rida i skogen på en supertrygg häst. Fidde gillar även att hoppa, pga mitt ointresse har vi dock inte tävlat i hoppning. Fidde har tävlats upp till MSV:C med placeringar, de senaste månaderna har han mest ridits i skogen pga tidsbrist.

Mysig kille som skulle passa perfekt som tanthäst, då han är väldigt lugn och stabil och gör allt du ber honom om. Fidde passar dig som inte har för höga tävlingsambitioner, då han tävlats mycket i sina dagar och jag ser helst att han får komma till någon där han kan få pensioneras på sätt och vis och få springa mycket i skogen, men kanske också åka ut på några små tävlingar då och då.

Snäll i all hantering, oerhört okomplicerad att ha med sig på tävlingar mm, lätt att lasta och åka iväg med ensam. Är kittlig när man klipper honom, men med några morötter funkar det bra :)"
 
Väl på plats när alla hälsningsfraser utbytats så går vi till hagen för att ta in häst i stallet. Vi tycker på vägen in att häst verkar ganska pigg? men visst det kan ju bara vara för att det blåser lite eller så.
 
In i stallet och gör i ordning häst, som visar sig vara ganska ouppfostrad i stallgången. Klampar rundor och är allmänt odräglig, till och med på väg att gå rakt över Hovis en gång....... Dessutom VÄÄLDIGT tiggig och nafsig, det visar sig att ägaren förr har gjort trickträning med mindre bra resultat, därav dess beteende.
 
Ja, ja, sånt går ju att arbeta bort till en del.
 
När häst är sadlad och klar så ber vi ägaren att rida först och visa hästen, javisst inga problem säger hon!
 
Vi traskar bort till granngården där det finns ridbana och häst blir lite spänd på ett ställe på vägen dit. Ägaren berättar att häst blivit skrämd där en gång av en nyinflyttad svart hund, och det sitter kvar lite i honom.
 
Vi kommer bort till ridbanorna och hon börjar värma upp häst lite i långsam trav, häst får ett ryck och galopperar några steg hela tiden spänd som en fiolsträng trippandes på tårna typ.
Samma procedur upprepas, men denna gång låter ägaren häst fortsätta galoppera.
 
DÅ! sätter häst av i värsta bockserien och är väldigt nära att slänga av ägaren.
Vi har ju sedan länge konstaterat att något köp av häst blir det inte och inte någon provriding heller. Vi förklarar detta för ägaren som givetvis förstår detta och ber så hemskt mycket om ursäkt och förklarar att så här har häst aldrig gjort tidigare.
Hon rider lite till och häst gör likadant en gång till innan han till slut börjar bli trött och lugnar ner sig.
 
När vi sett att häst och ägaren kommit säkert tillbaka till stallet tackar vi för oss och kör hemåt igen.
 
Nu skulle vi kunna ha blivit hyfsat sura över att ha kört hela långa vägen för att provrida en häst som inte alls stämmer överens med beskrivningen, men faktum är att vi alla tre såg på ägaren att hon faktiskt talade sanning. Hon var nämligen själv väldigt uppskakad och helt oberedd på när häst for iväg så där.
 
Så vi bestämde oss för att se det hela som att vi fick en trevlig dag med mycket roligt skitsnack och umgänge :)
 
I söndags bestämde sedan T och jag oss för att ta lite ledigt och ut och köra en sväng. Svängen slutade hos goda vänner i Varberg med fika, uppdateringar av livet och en mycket trevlig eftermiddag :) Synd att Varberg ligger så långt bort........

Kommentarer
Postat av: Malin

Du får komma hem till mig och rida snälla hästar jag har två.

2015-02-11 @ 18:39:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0