Ooppss! We did it again!

Den senaste tiden har det hänt en del så detta kommer bli ännu ett sånt där långt inlägg med massor av bilder.....
 
Vi börjar från början, vilket ju brukar vara lämpligast  :)
 
Det började bli lite kallare om nätterna så jag bestämde mig för att städa ur grishuset så att de kunde få flytta tillbaka från stora hagen.
Sagt och gjort blev det utmockat och högtryckstvätten åkte fram. När hela huset var städat och tvättat stod T och jag och pratade. Och helt plötsligt upprepade historien sig.
 
Precis som med stallet började det med att vi skulle städa inför hösten. Och när det var städat kom vi fram till att så här rent kommer det inte vara på länge igen, så då är det lika bra att få lite färg på väggarna. Och när vi ändå skulle måla, var det lika bra att laga lite springor i väggar och golv.
Och då kunde vi lika gärna passa på att rikta upp taket och tömma på "ovanvåningen". Där visade det sig ligga trästolpar och annat skit som nog vägde ett ton, inte så konstigt att taket bågnade.......
 
När vi ändå gjorde vid innertaket var det lika bra att täta yttertaket, och då är det ju bäst att tvätta det först:
 
 
Utsidan i övrigt får vänta ett tag, men oj! vilken skillnad det blev på insidan:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På bilden här ovan ser ni även att vi gjorde en ny liten vägg vid deras liggplats, för att hindra drag.
 
 
Är de inte nöjda efter detta så lär de aldrig bli det. Turligt nog är jag supernöjd!
 
Vad har mer hänt då, undrar ni?
 
Jo, tro det eller ej men det verkar som att Safir äntligen har fattat att han är kastrerad! Han har börjat uppföra sig ordentligt! Ja, alltså för att var honom då........ Lite måste han ju bråka ibland.
 
Vi har nämligen börjat med inkörningen ordentligt nu och är iväg hos en tränare. 2 gånger har vi varit där nu och han är jätte duktig. Första gången fick vi hjälp med att verkligen lära oss vad tömkörning innebär, för det lilla jag gjorde här hemma i rundningen räknas knappt. Men han fattade galoppen (hehe, inte bokstavligt talat som tur är ) snabbt och både svängde och stannade när han skulle. Däremot behöver matte träna lite mer så han förstår vad hon menar när hon snurrar ihop äpplena med morötterna emellanåt. Men det är ju därför vi går hos tränare!
 På bilden nedan får han prova att dra slanor för att vänja sig vid att de går emot benen.
 
 
Jag har glömt att fråga tränaren om det är ok att lägga ut bilder på nätet, därav den stora vita klumpen i bilden  :)
 
 Ser ni förresten! En ny sele som passar dessutom!
 
Hovis var också på träning med sin donna, som redan är inkörd och därför fick prova att dra tvåaxlad vagn för första gången. Som om hon kunde bry sig mindre...... Inget märkvärdigt sa hon.
 
 
 
Efter första passet fick vi hemläxa att ut och träna, och han var så duktig så andra gången här hemma gav vi oss ut också, inte bara i paddocken.
 
 
 
Se så lugnt och sansat han traskar på, jag kunde till och med ta upp telefonen och filma :)
 
Igår var vi iväg på andra träningen och då fick han dra en TUNG planka efter sig. Han protesterade lite först och sparkade efter den en gång, men efter en stund gillade han läget och gick på som han skulle. T som var med mig denna gången för att titta på hur vagnarna är uppbyggda, tog förstås inte en enda bild på oss, däremot massor på vagnarna.......
 
Som om detta inte vore nog så var vi i lördags iväg på utställning, och här märkte man definitivt vilken skillnad det är på Safir nu och då!
 
Titta bara här när de går i ring med de andra hästarna, Hovis kan inte bara ha honom på lång tygel, hon kan dessutom släppa fokus på honom och titta på annat. DET hade absolut inte gått innan:
 
 
 
Men som jag sa i början, lite måste han bråka ibland, och då gör vi det vid uppställningen:
 
 
Men tänk bara känslan att man kunde gå och stå med Safir bredvid andra hästar och prata  med andra ägare, och han bara stod där! Så underbart skönt, hoppas nu bara att det verkligen håller i sig också men jag får inga känningar att det inte skulle göra det.
 
Däremot kunde han givietvis stå jättesnällt och fint utanför sedan när Hovis och jag skulle fota våra duktiga småttingar:
 
Här kan vi skryta med Champion valack och fina 38 poäng, denna gången hade vi även en som konkurrerade om championtiteln med oss, så det var lite roligt  :)
 
 
Hovis visade ju förstås sin dam också och under uppvärmningen kändes hon riktigt fin. Pigg och alert, så vi hade förhoppningar om att det kunde gå bra.
 
Men så fort de kom in i ringen så ser ni en missnöjd Hovis, hästen bara säckade ihop och segade fram.....
 
 
4 stycken visades i hennes klass och när det var dags för placeringarna visade det sig att Hovis hamnade på andra plats! Dock fick den första hästen (som då hamnade sist, för de går baklänges när de ger kritik och poäng) ganska låga poäng, så en andra plats behövde inte betyda så höga poäng.
 
Men gissa då om vi alla blev superglada för Hovis skull när de fick fina 40 poäng och guld! Så härligt för henne som hade sådan otur på 3-års testet och även senare på premiering. Premieringen har jag inte skrivit om, men egentligen fick hon fina poäng, det vara bara det att hon var 1 poäng ifrån att få avelsdiplom så det blev ju lite besviket där ändå.
Men nu fick de lite revanch!
 
 
Det kommer att bli mycket aktiviteter för Safir lite framöver. Förutom körträning så är det på lördag återigen utställning, och så även siste oktober.
 
Till sist får ju jag som alla andra visa att jag minsann var upp mitt i natten och fotograferade den röda månen. En bra bild blev det, dock har jag ju inte så mycket zoom så den är ganska liten, men röd är den iaf :)
 
 
 

Kommentarer
Postat av: eva i stan

så fantastiskt duktiga ni är. vilka lycko grisar som får bo hos er. kram

2015-10-01 @ 20:52:07
Postat av: Anna

Håller med ovanstående, lyckos grisar! Vrålsnyggt!
Och grattis till körhästen :-D

2015-10-09 @ 16:22:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0